Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ. ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΠΕΛ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!!!

Από την εφημερίδα "ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" , 02.02.2019 σελ.2
Του Γερομοριά


Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο Κώστας Γερούκαλης, εξηγούσε: 

"Το μισθολογικό κόστος ενός εργαζομένου αποτελείται από τις εργοδοτικές εισφορές και τις μεικτές απολαβές του, οι οποίες με τη σειρά τους αποτελούνται από τις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου, τη φορολογία και το καθαρό του εισόδημα.
 Στο ύψος του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ μεικτά το συνολικό μισθολογικό κόστος ανερχόταν σε 732, 85 το οποίο κατενέμετο ως εξής: 146,85 εισφορές εργοδότη, 93,76 εισφορές εργαζομένου, 492,24 καθαρές αποδοχές εργαζομένου. Δεδομένης της απαλλαγής φόρου στα 8636 ευρώ, για το 2018, ο ΦΜΥ ήταν μηδενικός, κάτι που θα ισχύσει και για τον νέο κατώτατο μισθό των 650 ευρώ μεικτών. Από το 2020, όμως, με την ήδη ψηφισμένη μείωση του αφορολογήτου στα 5700 ευρώ ο εργαζόμενος θα κληθεί να πληρώσει 428 ευρώ φόρο, μειώνοντας το όφελος του, από την αύξηση του κατώτατου, σε μόλις 22 ευρώ τον μήνα, 5% όφελος."
Το συνολικό εργατικό κόστος θα αυξηθεί κατά 11% και τα κρατικά έσοδα κατά 24 %.
Σατανικό!!
Κι όμως για 21-22€ το μήνα έγινε υπουργικό συμβούλιο!

Βούισαν τα συστημικά ΜΜΕ!!! Με αυτή την παροχή προσδοκά η κυβέρνηση την αλλαγή του πολιτικού κλίματος και την ψήφο των νέων!!! 

Η Μιράντα Ξαφά, που εκτός από τις υπηρεσίες της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπήρξε και σύμβουλος του Κων/νου Μητσοτάκη ως διευθύντρια του οικονομικού γραφείου του την περίοδο της Πρωθυπουργίας του, άτυπη σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντέδρασε γιατί διακυβεύεται η σταθερότητα της οικονομίας!

Την ίδια στιγμή, σε προηγούμενη ανάρτησή μας , σημειώναμε ότι το πολιτικό μας σύστημα δείχνει αρκετά γαλαντόμο με άλλες περιπτώσεις ευκατάστατων συμπολιτών μας.


  • Χρέος 1,2 δις. ΕΥΡΩ από τα ΕΛΠΕ του κ. Λάτση, προφανώς «ρυθμίστηκε». Σαν επιδόρπιο ήλθε και η ανακήρυξη του λιμανιού του Κατάκωλου σαν «Λιμανιού Λάτση» παρουσία του μεγάλου Οργανικού Διανοουμένου Νοτίου Βαλκανικής και Περίχωρων, κ. Γαβρόγλου. 
  • 400 εκατομμύρια χρέος του κ. Μπόμπολα. (Επίσης) Προφανώς ρυθμίστηκε. Έτσι εξηγείτε εύκολα και η φιλοκυβερνητική στάση του «ΕΘΝΟΥΣ» ή της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ».
  • 90 εκατομμύρια χρέος του Κ. Κοντομηνά.(Εννοείται) ρυθμίστηκε εξ ου και η φιλοκυβερνητική στάση του τηλεοπτικού καναλιού ALPHA. Μια ματιά στα δελτία ειδήσεων για του λόγου το αληθές. 
  • Λησμονήσαμε τα 200-400 – κατ’ άλλους 600- δις ευρώ που είναι παρκαρισμένα στις ξένες Τράπεζες από τους Έλληνες Πολυεκατομμυριούχους. Όπως και οι περιλάλητες λίστες Lagarde, Borjans, Luxembourg κλπ. Τις έφαγε το μαύρο σκοτάδι μαζί με τα παρκαρισμένα – σε ξένες Τράπεζες – δισεκατομμύρια των Ελλήνων Μεγαλοεπιχειρηματιών (Εντός ή εκτός εισαγωγικών). 
  • Η γελοία έως ανεκδιήγητη «φορολογία» των Ελλήνων Εφοπλιστών δηλαδή του πλέον παγκοσμοποιημένου τμήματος της Ελληνικής Αστικής Τάξης. 
  • Η Διαγραφή χρέους της ΣΕΚΑΠ όταν επρόκειτο να πωληθεί στον μεγάλο επενδυτή Ιβάν Σαββίδη και συγκινητικό συμπαραστάτη του μεγάλου αγώνα που ανέλαβε ο Τσε Γκεβάρα των Βαλκανίων, κατά κόσμον κ. Αλέξης Τσίπρας. 
  • Τελευταίο κρούσμα η αναβολή της πληρωμής δόσης πολλών εκατομμυρίων των Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Καναλιών εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργού κ. Κρέτσου. Είναι μια έμπρακτη βοήθεια του «Αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ στους Ιδιωτικούς Σταθμούς που παράγουν έργο, εκπαιδεύουν τον αμόρφωτο λαό, εξάγουν Πολιτισμό. 
Η κακοήθης νεοπλασία της Ελληνικής Lumpen Τάξης που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ αφού συνέχισε να φτωχοποιεί τα φτωχά και λαϊκά στρώματα – πάνω από 20 νέες Φορολογίες – ρήμαξε κυριολεκτικά τα μικροαστικά/ μεσοαστικά στρώματα δηλαδή την ήδη φτωχοποιημένη «Μεσαία Τάξη» κατάφερε όμως το ακατόρθωτο, να μην πειράξει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη της πάμπλουτης Ελίτ (Χωρίς μάλιστα καμιά διαμαρτυρία).

Τόσο η Ξαφά, όσο και ο Τσίπρας, αξίζουν από κοινού το Νόμπελ "κοινωνικής αναλγησίας"!!!

Δεν θα μπορούσαν όμως να επιτύχουν το προαναφερόμενο οικονομικό θαύμα χωρίς τη στήριξη των ΜΜΕ!!!

Τους αξίζει ένα Νόμπελ "ουδέτερης και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας"!!!
Νομίζω αξίζει να το παραλάβει ο κύριος Τέρενς Κουίκ καθώς ξεπέρασε εαυτόν στο διπλό ρόλο δημοσιογράφου-πολιτικού!

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.