Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Βασίλης Στοϊλόπουλος: "Δημοκρατικός/κοινωνικός πατριωτισμός Ή νεοραγιάδικος εθνομηδενισμός"

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται ο Γιώργος Καραμπελιάς, γένι και κοντινό πλάνο

Γιώργος Καραμπελιάς vs Αντώνης Λιάκος.

Η σφοδρή αντιπαράθεση για την άνωθεν επιβληθείσα αναγνώριση των νεότευκτων «Μακεδόνων» - και συνεπώς του αλυτρωτικού «Μακεδονισμού» - από τους εγχώριους, φανερούς και κρυφούς, υποστηριχτές της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατέδειξε ότι μελλοντικά το εθνικό ζήτημα στην επικυριαρχούμενη και παρακμιακή Ελλάδα θα εστιαστεί στο δίπολο : δημοκρατικός/κοινωνικός πατριωτισμός - νεοραγιάδικος εθνομηδενισμός. Όσο και αν οι ζηλωτές της αριστερόστροφης «προοδευτικοφανούς αντιεθνικιστικής ατοπίας» θα προτιμούσαν, για ευνόητους λόγους, να αντιπαρατίθενται αποκλειστικά με τον κίβδηλο «πατριωτισμό» του εγκληματικού χρυσαυγήτικου εκτρώματος. 

Με τα σημερινά δεδομένα, αν και απόλυτα μειοψηφικός στην κοινωνία, ο εθνομηδενισμός απλώνεται σε όλο το φάσμα της πολιτικής και κομματικής ζωής, ενώ σίγουρα πλειοψηφεί στον κόσμο της οργανικής διανόησης, στα πανεπιστήμια, στις παρασιτικές και κρατικοδίαιτες οικονομικές ελίτ, στα μειοψηφικά στρώματα των κερδισμένων της παγκοσμιοποίησης, στις αρχισυνταξίες, στους «βάλτους» του λάιφ-στάιλ, στα «καλλιτεχνικά» δρώμενα της νύχτας και στις κυριακάτικες επιφυλλίδες της εθνοαποδόμησης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που συμπορεύεται άνετα με τον νεοταξίτικο γκλομπαλισμό, το νεοφιλελεύθερο αντικοινωνικό άγος, τον κάλπικο "αντιεθνικισμό" και τον χυδαίο κοσμοπολιτισμό. 

Μέσα σε τέτοιες συνθήκες ο νέος «πατριωτικός αγώνας» ενάντια στον εθνομηδενισμό θα είναι δύσκολος, πολύ περισσότερο που ακόμα δεν απέκτησε γνήσια πολιτική έκφραση. Στη φωτογραφία δύο από τους πιο χαρακτηριστικούς εκφραστές του σημερινού δίπολου : ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς και ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος.

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.