Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Ο Μπελογιάννης, φορούσε γραβάτα...

Με την υποσημείωση πως ο Μπελογιάννης ,φορούσε γραβάτα, και αφού θυμίσουμε πως ο υπαλληλάκος του Τραμπ,αυτό το πρωθυπουργεύον τίποτα επαίρεται πως περιφέρεται αγραβάτωτος στα σαλόνια της εξουσιας... ενα απόσπασμα απο την απολογία Μπελογιάννη στο στρατοδικειο που τον καταδίκασε σε θάνατο μαζι με τους Μπάτση,Καλούμενο, Αργυριάδη...με αφορμή την επέτειο της γέννησής του (22-12-1915)

Προφανως ο Μπελογιάννης και τόσοι αλλοι σαν και αυτόν, Κομμουνιστές της Θυσίας, για τον σημερινό αλαζόνα αλητάκο ήσαν "ρομαντικοι βολονταριστές" και "ευτυχώς που χάσαμε" που λένε και διάφορα παρτάλια ..
Καμιά τιμή και καμιά δόξα για τον Μπελογιάννη.
Δεν τις έχει ανάγκη η Μνήμη του... Έπραξε το καθήκον του..
Γι αυτό και τον θυμόμαστε ,ενώ τα σημερινά αθύρματα τους κοινούς συκοφάντες των Ιδεών, σαν τον Τσιπρα θα τους ξεχάσει εντελως η Ιστορ'α 
Και κάτι ακόμα... Από το απόσπασμα της απολογίας του Μπελογιάννη , φαίνεται σαφώς πως ανήκει σε αυτούς που θα έλεγαν διάφορα σημερινά 'Ορφανά', που ήθελαν τότε αγκαλίτσες με τα 'ταξικά Ναζιστικά αδέλφια τους' και αναρχοζαίοι πως 'Ο αντιαμερικανισμός είναι ο αντιϊμπεριαλισμός των Ηλιθων'.. 
Παιδιά μαζί με τον FSA και τον Στρατηγό Κλαρκ των Βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας...
Εμείς ακριβώς απέναντι..λεχρίτες .

Νίκος Μπελογιάννης 

''Θα έλεγα ότι «δε μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου», γιατί ο κόσμος το ‘χει τούμπανο τι ρόλο παίζουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα. Και εδώ μέσα αποδείχτηκε ο ρόλος τους, ακόμη και στις ανακρίσεις της Ασφάλειας. Οι κομμουνιστές δεν είναι όργανα των ξένων. Ο κομμουνισμός είναι πανανθρώπινο ιδανικό και παγκόσμιο κίνημα (…).


Μπορεί ποτέ όργανα των ξένων να δημιουργήσουν ένα τέτοιο μεγαλειώδες κίνημα; Ποιος ξένος πράκτορας δίνει με τέτοια απλοχεριά τη ζωή του, όπως τη δίνουν χιλιάδες κομμουνιστές;
Οι θυσίες αυτές μόνο με τις θυσίες των πρώτων χριστιανών μπορεί να συγκριθούν. Αλλά και πάλι υπάρχει μια διαφορά, ότι ενώ οι χριστιανοί δέχονταν το μαρτύριο και το θάνατο, ελπίζοντας να κληρονομήσουν τη βασιλεία των ουρανών, οι κομμουνιστές δίνουν τη ζωή τους μην ελπίζοντας σε τίποτα. Τη δίνουν για ν’ ανατείλει στην ανθρωπότητα ένα καλύτερο, ευτυχισμένο αύριο, που αυτοί δε θα το ζήσουν. Ποιο όργανο των ξένων μπορεί να προσφέρει τη ζωή του σ’ έναν τέτοιο μεγάλο σκοπό;».
*

"Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει στο λαό βαθιές ρίζες. Συνδέεται μαζί του με ακατάλυτους δεσμούς αίματος και δεν μπορεί κανείς να το εξοντώσει ούτε με στρατοδικεία, ούτε με εκτελεστικά αποσπάσματα. Ο στόχος μας ήταν και είναι να προστατέψουμε τα συμφέροντα του λαού και της χώρας μας"


ΠΗΓΗ: 
Σπύρος Σούρλας
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.