Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ – Οι Ιταλοί ΔΕΝ ξεχνούν την ιστορία και φωνάζουν «Είμαστε η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Ο Κρότων υπήρξε αρχαία ελληνική αποικία στην ανατολική ακτή της Καλαβρίας, στις εκβολές του ποταμού Αισάρου, που ιδρύθηκε περίπου το 710 π.Χ. από Αχαιούς.
Αφού κυρίευσε την προς βορειοδυτικά ορεινή χώρα και τα χαλκωρυχεία του κόλπου της Τερίνης, ίδρυσε μικρό κράτος εκτεινόμενο από την Αδριατική ως την Τυρρηνική Θάλασσα.
Ο Κρότωνας σήμερα είναι παραθαλάσσια πόλη στο Ιόνιο πέλαγος στις εκβολές του ποταμού Αισάρου. Η πόλη κατά τον Μεσαίωνα ήταν γνωστή ως Cotrone, μέχρι το 1928 όταν άλλαξε και πήρε το σημερινό όνομα.
Η πόλη έχει την ομώνυμη ομάδα (αγωνίζεται στη Serie B) η οποία δεν ξεχνάει ποτέ την ιστορία της πόλεως. Σε κάθε αγώνα υπάρχουν πανό που γράφουν «Magna Grecia» (Μεγάλη Ελλάδα) και φωνάζουν συνθήματα του στυλ «Salutate la Magna Grecia» δηλαδή «Χαίρε μεγάλη Ελλάδα» ή και «Noi siamo la Magna Grecia» δηλαδή «Είμαστε η Μεγάλη Ελλάδα».
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο από τα όσα κάνουν οι οργανωμένοι του Κρότωνα:
Το πανό γράφει «Κρότωνας. Η πρωτεύουσα της Μεγάλης Ελλάδος»

Σημαίες στα δεξιά που αναγράφουν «Μεγάλη Ελλάδα»
ΠΗΓΗ: https://cognoscoteam.gr/%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%AF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84/?fbclid=IwAR1BPYiBiAjiMLnc_Us69NDOiWJpZ_mvZslH5wkNQqXtLwQrZZPZVH1osLM
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.