Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Στα Ίμια «Του γρήγορου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ»…

Ένα μικρό χρονικό

Θυμάστε αυτό το σύνθημα στα Εξάρχεια πριν από 15-20 χρόνια;
Ποιός θα περίμενε πως αυτή η επιγραμματική «in a nutshell» καταγραφή του νέου κινηματικού ήθους θα γινόταν κάποτε ακόμη και το νέο άτυπο κρατικό δόγμα του φοβερού και τρομερού κομμουνιστικού καθεστώτος Τσίπρα όσον αφορά την λεγόμενη εξωτερική πολιτική; Ενός καθεστώτος που παρ’ όλα αυτά γνωρίζει να συνταιριάζει τον (πάντα επιλεκτικό και υποκριτικό) αντιεθνικισμό, τον αντιφασισμό, τις σταλινικού τύπου προγραφές σε όποιον διαφοροποιείται, έστω και στα σημεία και τέλος, με τον ωμό και απροκάλυπτο χουλιγκανισμό.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Στις 9 Φλεβάρη ο τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ δηλώνει σε τουρκικά ΜΜΕ ότι «Μπορούμε να καλύψουμε όλο το Αιγαίο όχι μόνο τα Ίμια, έχουμε την δύναμη να επιχειρούμε στο Αφρίν και να ελέγχουμε την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο την ίδια στιγμή».
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 12ης Φεβρουαρίου 2018 τουρκικό πολεμικό σκάφος (ακταιωρός) εμβολίζει στην περιοχή του Ιμίων ένα ελληνικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και συγκεκριμένα του Λιμενικού Σώματος επιδιώκοντας την βύθισή του.
Το σκάφος του Λιμενικού απομακρύνεται κακήν κακώς για επισκευή. Η περιοχή αποκλείεται αμέσως από τον τουρκικό Στόλο.
Στα υπουργεία Εξωτερικών και Αμύνης επικρατεί σιγή ασυρμάτου ως …το μεσημέρι της επόμενης μέρας, όταν το Λιμενικό εκδίδει ανακοίνωση για το «συμβάν» της «πρόσκρουσης» λόγω «επικίνδυνων ελιγμών» της τουρκικής ακταιωρού. Τρία πουλάκια κάθονταν! Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το ΥΠ.ΕΞ. εδέησε να εκδώσει ανακοίνωση για την «πραγματοποίηση έντονου διαβήματος».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς, που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία.
Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται».
(Παρατηρείστε ότι δεν αναφέρει λέξη για «παραβίαση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων»).
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, το «Μαξίμου» ανακοινώνει, πως ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, στον απόηχο της έντασης με την Τουρκία μετά τη νέα «πρόκληση» στα Ίμια, αλλά και των «εμπρηστικών» δηλώσεων του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ο μηχανισμός προπαγάνδας μεταφέρει πως ο Τσίπρας μίλησε με «αυστηρότητα», ενώ ανεπίσημοι φιλοκυβερνητικοί δίαυλοι «διαρρέουν» ότι ο Γιλντιρίμ (σ.σ Κεραυνός στα τουρκικά) είπε στον «Αλέξη» πως «δεν ήταν εσκεμμένη η ενέργεια του τουρκικού πολεμικού ναυτικού».
Το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά πως ο ομόλογος έλληνας ΥΠΕΞ «παραπλανεί το λαό του και διαστρέφει ως συνήθως την αλήθεια» αρνούμενος κάθε ευθύνη. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η πρωτοβουλία για την επικοινωνία Γιλντιρίμ-Τσίπρα ανήκε στον πρώτο, ο οποίος δήλωσε στον Τσίπρα πως «η Τουρκία δεν θα ανεχτεί τις διαρκείς εχθρικές ενέργειες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων».
Την ίδια στιγμή που η περιοχή των Ιμίων (τυπικά θεωρείται ότι συμπεριλαμβάνεται στην επικράτεια του ελλαδικού κράτους) παραμένει αποκλεισμένη από μεγάλη δύναμη του τουρκικού στόλου και ανακοινώνεται από την πλευρά του τουρκικού κράτους ο ναυτικός αποκλεισμός και του Καστελόριζου (!) για ναυτική άσκηση, ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς δηλώνει ότι την επόμενη φορά… η ελληνική πλευρά δεν θα απαντήσει ειρηνικά (!!!), ότι η Τουρκία είναι «νευρική», «δεν ξέρει γεωγραφία» και δηλώνει πολύ ευτυχής (!) που θα κινήσει διαδικασίες για χρηματική αποζημίωση από το τουρκικό κράτος για τις φθορές στο περιπολικό του Λιμενικού! Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν αύριο ξαναγίνει κάτι τέτοιο ο Κοτζιάς δήλωσε απλά: «Δεν θα ξαναγίνει».
Γιατί; Επειδή το είπε ο Κοτζιάς! Δεν σας αρκεί;
Ο Καμμένος; Κάπου εξαφανισμένος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Στις 15 Φεβρουαρίου ο Τσίπρας αποφασίζει ότι είναι ώρα να …βραβεύσει το πλήρωμα του σκάφους, που εμβολίστηκε στα Ίμια στο αρχηγείο του Λιμενικού. Χασκογελώντας όλη την ώρα σαν ηλίθιος τούς συνεχάρη και δήλωσε σχετικά με την «ψυχραιμία», που επέδειξε κυβερνήτης και πλήρωμα, ότι «και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα». Επειδή κατόρθωσαν να εγκαταλείψουν περιοχή υποτίθεται της ελλαδικής επικράτειας όπου φύγει-φύγει και καραβοτσακισμένοι ή επειδή στάλθηκε στην περιοχή σχεδόν άοπλο σκάφος ενάντια σε υπέρτερη αντίπαλη στρατιωτική δύναμη στην περιοχή για να προκαλέσει το «ατύχημα» κατά Κοτζιά;
Ποιός μπορεί να ισχυριστεί πως το «επεισόδιο» δεν είχε προαναγγελθεί εδώ και μήνες πριν; Στις 30 Νοεμβρίου 2017 ο Mevlut Cavusoglu δηλώνει πως τα «Ίμια είναι τουρκικό έδαφος», ενώ ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Kemal Kilicdaroglu κατηγορεί την Ελλάδα πως «κατέχει παράνομα ελληνικά νησιά».
Στις 28 Ιανουαρίου το τουρκικό πολεμικό ναυτικό παρενοχλεί και γελοιοποιεί τον στρατηλάτη Πάνο Καμμένο μη επιτρέποντας στο πολεμικό σκάφος, που επέβαινε ο «μπαρουτοκαπνισμένος» υπουργός-κομάντο να πλησιάσει τα Ίμια για να αποτίσει τιμή στους πεσόντες αξιωματικούς το 1996. Λίγες ώρες μετά ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Geoffry Pyatt προαναγγέλλει «ατύχημα» στο Αιγαίο. Ακολουθούν νέες «προκλητικές» δηλώσεις τούρκων πρωθυπουργικών συμβούλων για τα Ίμια, ενώ ο τουρκικός τύπος κινείται σε έντονα φιλοπολεμικό κλίμα.
Ποιός είναι λοιπόν το πραγματικό αφεντικό του Αιγαίου;
Ποιος καθορίζει τις εξελίξεις;
Το ευρώ… Όχι δεν τρελαθήκαμε εμείς. Το είπε ο Μάρδας σε ραδιοφωνικό σταθμό: «η οποιαδήποτε ρήξη Ελλάδας-Τουρκίας είναι ρήξη εναντίον του ευρώ. Το ευρώ είναι ένας θώρακας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», τόνισε ο κ. Μάρδας στον Real Fm. «Πίσω από οποιαδήποτε στρατιωτική πρόκληση υπάρχει σε επίπεδο Ευρώπης ένα νόμισμα, και είμαστε μέρος αυτού του νομίσματος».
Αυτή η περίεργη εθνικοανεξαρτησιακή διακήρυξη του Μάρδα σίγουρα επηρέασε τις εξελίξεις, όπως φάνηκε στην συνέχεια.
Την ίδια στιγμή η Άγκυρα εισβάλλει, μη γνωρίζοντας προφανώς τις δηλώσεις Μάρδα, με στόλο στην κυπριακή ΑΟΖ και μετά από μερικές ημέρες αναγκάζει την ιταλική πετρελαϊκή εταιρία ΕΝΙ, που είχε ενοικιάσει το συγκεκριμένο «θαλάσσιο οικόπεδο», να ματαιώσει εργασίες άντλησης υδρογονανθράκων. Η ελληνοκυπριακή «κοινότητα» διαμαρτύρεται χλιαρά. Στις 22 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί έντονα η πληροφορία (αρχικά χωρίς να διαψεύδεται από καμία πλευρά) πως υπήρξε «μυστική» συνάντηση του προέδρου της ΕΝΙ με παράγοντες του ψευδοκράτους με διαμεσολάβηση της Ρώμης. Και όλα αυτά λίγους μόλις μήνες πριν ο 6ος αμερικανικός στόλος κατέβει και αυτός συνοδεύοντας γεωτρύπανο της ΕΧΧΟΝ στην περιοχή, ενώ σε αναμονή βρίσκεται και το ισραηλινό κράτος που ήδη έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε εξόρυξη σε διαφορετικό «οικόπεδο»…
Ανοιχτά σύνορα, ωρέ διεθνιστές αδέρφια;;; Πόσο πιο ανοιχτά να γίνουν πια… Έλεος…
Δημοσιεύθηκε από Λ

ΠΗΓΗ: https://anarchypress.wordpress.com/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.