Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

«Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς»!

Φωτογραφία του Βασίλης Στοϊλόπουλος.

από Βασίλης Στοϊλόπουλος


Το 2013, όταν το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy αναγόρευσε τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου σαν «έναν από τους 100 μεγαλύτερους στοχαστές παγκοσμίως» πολλοί γέλασαν και αρκετοί αγανάκτησαν ή και αηδίασαν. Με αυτήν του την ιδιότητα μάλιστα συμμετείχε συχνά – πυκνά σε περιώνυμα συνέδρια μεγαλόσχημων θινκ τανκ της Δύσης (World Affairs Council) και hedge funds (Λας Βέγκας κ.α.), όπου παρευρίσκονταν και οι κορυφαίες μορφές της παγκόσμιας κερδοσκοπίας. 
Για το 2017, ο πρώην πρωθυπουργός της «αποικίας» και νυν Πρόεδρος της κακόμοιρης και ανύπαρκτης Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα τιμηθεί από την International Leadership Association με το «Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς». Ενθουσιασμένη μάλιστα από την εντυπωσιακή είδηση η περιχαρής κα Φώφη Γεννηματά, που ονειρεύεται την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ από τις στάχτες του, του έστειλε θερμά συγχαρητήρια για τη «διαρκή συμβολή» του «στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης, της άμβλυνσης των ανισοτήτων, της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας.»
Φαίνεται πως τα «όργανα» της παγκόσμιας ελίτ και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου δεν πάνε ποτέ χαμένα. Ακόμα και ένας σαν τον ΓΑΠ που στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού θεωρείται, στην καλύτερη περίπτωση, ένας «δόλιος βλαξ» (http://ardin-rixi.gr/archives/12232). Ίσως όμως και για αυτό ακριβώς!

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.