Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

«…που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι»

«…εδώ είναι Αττική φαιό νταμάρι
κι εγώ ένα πεδίο βολής φτηνό
που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι»….


Μεγάλωσα σε μια εποχή που αυτό το τραγούδι όχι μόνο σε πλήγωνε βαθιά αλλά και σε θύμωνε άλλο τόσο για το αλυσοδέσιμο του τόπου μας, και μάλιστα σε συνθήκες που άφηναν στη χώρα μια σχετική αυτονομία αποφάσεων.


Στις μέρες μας, το ξεβράκωμα και η αποικία είναι τόσο απροκάλυπτα που φάινεται δεν κάνουν σε κανέναν εντύπωση, πια…. Άλλωστε όπως λένε οι πολλοί, δεν υπάρχουν αποικίες στο δυτικό πολύχρωμο κόσμο…. οι ξένοι φαντάροι είναι πια ξένοι καλοδεχούμενοι επενδυτές, η εκπαίδευση εκλατινίζεται για να έχουν νόημα οι ήχοι και όχι τα γραμματα και οι λέξεις, να χαθεί παιδεία, η ιστορία και η ουσία δηλαδή…!

η οριακότητα μιας κοινωνίας που σαπίζει μέσα στην καπιταλιστική νιρβάνα βαφτίζεται ατομική επιλογή, «δικαίωμα» και πολλαπλά υποκείμενα… οι φιλάνθρωποι χορηγοί αγκαλιάζουν και σφίγγουν τον πολιτισμό και μας χαρίζουν ατέλειωτα ναρκισσιστικά σαββατοκύριακα στα Μαλς και τα Κέντρα πολιτισμού της παραλίας…Οι ιμπεριαλιστές νομιμοποιούν την κατοχή της Κύπρου μέσα από την ….κατανόηση του Άλλου( sic), ενώ η δικαιωματικοί ψυχολόγοι-θεραπευτές τους δίνουν και την απαραίτητη ιδεολογική μαγιά …η φύση είναι μόνο για να την κατακτήσεις και να τη νικήσεις γιατί «ο άνθρωπος πρέπει να γίνει θεός, στη θέση του θεού»… η τεχνολογική ύβρις εξαφανίζει τη μαστορία και την άμεση εφευρετικότητα της κοινότητας… οι κάτοικοι της αποικίας μας μιλάνε στα άκρα, με ιεραρχία ή ισοπέδωση…νικάνε οι δυνατοί, οι έχοντες, οι γαμάτοι, όλοι χωράνε σε τούτη την προοδευτική Ελλάδα του εκσυγχρονιστικού αριστεροδέξιου τυχοδιωκτισμού που πρέπει να γίνει ορθολογική Ευρώπη…! Αλλά είπαμε, αποικία δεν είμαστε!!!
Δημήτρης Ναπ.Γ
ΠΗΓΗ: https://tokoinonikoodofragma.wordpress.com
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.