Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021

Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ (ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ )
ΠΗΓΗ: https://youtu.be/TtZqI-FVZ6Y, 
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος25.9.17

  Ποιος είναι υπεύθυνος για τα κείμενα αυτής της σειράς;
  Πολύ σοβαρά λάθη και παραλείψεις έχει η ιστορία του Καποδίστρια. Από όσο μάλιστα είμαι σε θέση να γνωρίζω σε άλλα επεισόδια, το μοντάζ κλαδεύει τις απόψεις που εκφράζονται στο καλούπι της μαρξιστικής ιστορίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει δοσολογία, αλλά να γίνει κατανοητό πως μια τηλεοπτική σειρά που βγάζει τόσο σοβαρά θέματα ανά εβδομάδα, και το καλύτερο επιτελείο να είχε, θα δυσκολευόταν απίστευτα.

  Γι αυτό μην πιστεύετε όσα ακούτε χωρίς διασταύρωση από σοβαρές πηγές, ούτε να περιμένετε "αποκαλύψεις" για την ιστορία από την τηλεόραση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος25.9.17

  Διόρθωση στο προηγούμενο: κλαδεύει τις απόψεις ΩΣΤΕ να εκφράζονται στο καλούπι της μαρξιστικής ιστορίας.

  Κι ένα παράδειγμα του κεντρικού προβλήματος:

  "Ως διπλωμάτης είχε διακριθεί για τις φιλελεύθερες ιδέες του και την αποτελεσματικότητα με την οποία χειρίστηκε κορυφαία ευρωπαϊκά ζητήματα της εποχής του. Όμως η αποστολή του ως κυβερνήτης της Ελλάδας θα ήταν η δυσκολότερη της καριέρας του" λέει στην αρχή του Β' μέρους.

  Από αυτό (συνεχίζει να) καταλαβαίνει κάποιος ότι ο Καποδίστριας ήταν ένας πολιτικός καριέρας που ξενιτεύτηκε γι αυτό τον λόγο και όταν του πρότειναν την θέση του Κυβερνήτη ενός κράτους που προήλθε από Επανάσταση, αυτός δέχθηκε, χωρίς να σκεφτεί ότι πιο εύκολη ήταν η θέση του στην Ρωσία. Έτσι ήρθε στην Ελλάδα, προκάλεσε αντιπάθειες και οι εσωτερικές συγκρούσεις τον σκότωσαν!

  Τέτοιες διαιωνιζόμενες κοτσάνες τρώμε εδώ και δυο αιώνες. Μαθαίνουμε ότι η Επανάσταση ξεκίνησε χωρίς αρχηγό, χωρίς πρόγραμμα, (ή με ασυνάρτητο αρχηγό που επικαλέστηκε από μόνος του την Ρωσία ως υποκινήτρια και αρωγό) στο δρόμο επενέβησαν οι ξένοι και ότι για κάποιο περίεργο λόγο, αυτοί που επαναστάτησαν κάλεσαν κάποιο "μεγάλο όνομα" να κυβερνήσει το κράτος που προέκυψε από την Επανάσταση.

  Αν καταπιαστούμε με όλες τις αντιφάσεις και τα χονδροειδή λάθη της Μηχανής του χρόνου, θα γίνει τεράστιο το κείμενο. Αυτό και μόνον φτάνει.

  Απλές ερωτήσεις για απλές αλλά στέρεες απαντήσεις θα οδηγήσουν στην αλήθεια. Η δυσκολία για τον μέσο άνθρωπο είναι τα προαπαιτούμενα που είναι πολλά και ιδιαίτερα πολύπλοκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή