Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Οι πολλές μορφές της 200χρονης επετείου του 1821.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και μνημείο
Μπορεί να είναι καρτούν 2 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο



Οι πολλές μορφές της 200χρονης επετείου του 1821.

Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να γιορτάζει την 200ή επέτειο του εθνικοαπελευθερωτικού μας πολέμου με αναφορές στην ελευθερία και στην «κολοβή» ανεξαρτησία μας, στον απαράμιλλο ηρωισμό των προγόνων, στην παλιγγενεσία και στα οράματα των αγωνιστών, στον ρόλο της Εκκλησίας κ.α.
Υπάρχει ακόμη και η ελίτ που κυρίως με την επιτροπή «Ελλάδα 2021» προσπαθεί να παρουσιάσει τα δικά της «αναθεωρητικά» σκεφτικά περί «νεαρού έθνους» με «λαμπρό, πολυπολιτισμικό μέλλον», κλπ.

Σαν «ειδική περίπτωση» μπορεί μάλιστα να ειδωθεί και η «καλλιτεχνική έκθεση» για το 1821 επί της Οδού Βασ. Όλγας όπου, εν είδη «αφηρημένης τέχνης» (, παρουσιάζονται σε ένα «έργο» ο εθνικός μας ποιητής να καταβροχθίζει μπακαλιάρο σκορδαλιά, ο ημίγυμνος άγγελος με την ελληνική σημαία να φορά τσαρούχια, μια μοντέρνα καρυάτιδα, ασφαλώς metoo, ο γύρος να περιστρέφεται μέσα σε «φοβερές» σπάθες, όλως τυχαίως και μια αγγλική σημαία, την Παναγία νοσηλεύτρια στον Ευαγγελισμό, το FERRIES να σαλπάρει στο στήθος του καταϊδρωμένου αγωνιστή με μια μύτη που, καλλιτεχνική αδεία, κάτι «ανάρμοστο» πάει να θυμίσει …. (Μάλιστα ο ευγενής Δήμαρχός κος Κ. Μπακογιάννης ανέλυσε καλλιτεχνικώς το «έργο» στην αξιότιμη πρόεδρό μας κα Κ. Σακελλαροπούλου πριν μερικές ημέρες).

Υπάρχουν όμως και αυτοί που βροντοφωνώντας «ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΑΣΕ» βλέπουν οι τάλαινες στα 200 χρόνια, επαναλαμβανόμενα, «ρατσισμό, πατριαρχία, αντισημιτισμό, ταξική εκμετάλλευση, ιμπεριαλισμό και …ετεροσεξισμό» (sic!).
Επίπεδοοοοοοοο, …… ! Όλα τα έχει ο ταλαίπωρος «μπαχτσές» μας!

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.