Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Αυξήθηκαν οι άνεργοι στη Γαλλία...Πλεόνασμα-ρεκόρ πέτυχε η Γερμανία



Aύξηση 1% εμφάνισε τον Ιούλιο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στη Γαλλία καθώς διαμορφώθηκε σε 3.518.100 άτομα.
Η μείωση της ανεργίας και η αύξηση των απασχολούμενων συνιστά το κεντρικό στοίχημα του προέδρου της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.
Στο πλαίσιο αυτό, η γαλλική κυβέρνηση επιχειρεί να «χαλαρώσει» την εργασιακή νομοθεσία, περιορίζοντας τα εμπόδια προς τις επιχειρήσεις.
Ωστόσο, τα εργατικά συνδικάτα αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές, θεωρώντας ότι περιορίζουν την εργασιακή ασφάλεια και μεροληπτούν υπέρ των μεγάλων εταιρειών.




Πλεόνασμα - ρεκόρ, ύψους 18,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί σε 1,1%, πέτυχε η Γερμανία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, κυρίως χάρη στην καλή κατάσταση της οικονομίας και τα υψηλά επίπεδα απασχόλησης.

Το πλεόνασμα που ανακοινώθηκε σήμερα από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία αφορά το ομοσπονδιακό κράτος, τα κρατίδια, τους δήμους και τις κοινότητες και τα ταμία κοινωνικής ασφάλισης. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οφείλεται στα υψηλά έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και στην διαρκώς αναπτυσσόμενη οικονομία, την εσωτερική κατανάλωση και τις αυξημένες επενδύσεις των επιχειρήσεων, αναφέρει το ΑΠΕ.



 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.