Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ



Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν


Ο Feyyaz Bayram είναι ένας Κούρδος φίλος μας και μέλος του HDP, στις 9 Οκτωβρίου του 2016, προσπαθούσε να περάσει με καράβι από την Τουρκία προς την Ιταλία, ωστόσο πρόκυψε πρόβλημα στο καράβι, στα ελληνικά χωρικά ύδατα, και διασώθηκαν όλοι από το Λιμενικό Σώμα ελληνική ακτοφυλακή. Ο ίδιος επειδή ξέρει Αγγλικά, Κουρδικά και Τουρκικά επικοινώνησε και με την οικογένεια του, τους συγγενείς και τους γνωστούς του αλλά και με το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα για να ζητήσει βοήθεια για τη δάσωσή τους. Όταν το Λιμενικό Σώμα πληροφορήθηκε ότι το καράβι ήταν έτοιμο να βυθιστεί διέσωσε τον Feyyaz Bayram και τους υπόλοιπους πρόσφυγες που βρίσκονταν στο καράβι. Όμως επειδή επικοινώνησε τηλεφωνικώς για την δάσωση τους, κατά την διάρκεια που το καράβι ήταν έτοιμο να βυθιστεί κατηγορείται ότι είχε σχέση με τους διακινητές.

Ο Feyyaz Bayram, επειδή το Τούρκικό κράτος την δεκαετία του 1990 έκαιγε τα κουρδικά χωριά αναγκάστηκε σε παιδική ηλικία να μεταναστεύσει μαζί με την οικογένεια του στο κέντρο του Ντιγιαρμπακίρ. Ο ίδιος και η οικογένεια του καταπιέζονταν συνεχώς από το Τουρκικό κράτος. Όταν σπούδαζε στην Άκυρα στο πανεπιστήμιο Hacettepe στο τμήμα Ιατρικής, συμμετείχε σε πολλές πολιτικές δραστηριότητες. Όμως, λόγω των πολιτικών αυτών δραστηριοτήτων του συλλαμβάνεται και βασανίζεται. Ενώ συμμετείχε μόνο σε πολιτικές δραστηριότητες για το HDP κατά την περίοδο των σπουδών του στην Άγκυρα, κατηγορείται ότι ήταν μέλος του PKK και καταδικάζεται σε 9 χρόνια ποινή φυλάκισης. Υπάρχουν ακόμα 2 υποθέσεις στο όνομά του που συνεχίζουν και δεν έχουν βγει η δικαστικές αποφάσεις.

Ο Feyyaz Bayram ως θύμα των διακινητών είναι εδώ και 8 μήνες κρατούμενος στο νησί Χίος. Παρόλο που υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είναι θύμα και όχι διακινητής, ωστόσο συνεχίζεται η κράτηση του. Ηθελε μόλις ένα χρόνο για να πάρει το πτυχίο του όμως το Τουρκικό Κράτος άλλαξε όλη την ζωή του. Ο Feyyaz Bayram, είναι ένα κούρδος και βρίσκονταν μέσα στο πολιτικό αγώνα. Δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση την κατηγορία ότι είναι διακινητής. 

Ζητάμε την συμπαράσταση της κοινής γνώμης.

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.