Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Αλέξης Τσίπρας - ΣΥΡΙΖΑ. "Να πάρουμε το Κράτος να τελειώνουμε με το Έθνος!!!"- Η απάντηση του Ν. Σβορώνου

Νεύρα Τσίπρα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Εικόνα
Διαβάζουμε σε δημοσίευση:
ο Αλέξης Τσίπρας εκνευρίστηκε με τις απανωτές ψηφοφορίες που οδήγησαν σε αποτέλεσμα κόντρα στην εισήγησή του, και δεν το έκρυψε ανεβαίνοντας στο βήμα και μιλώντας με έντονο ύφος στους "συντρόφους".
Αρχικά οι σύνεδροι ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία την τροπολογία που προέβλεπε ότι μόνο το 25% μελών της νέας κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούν να προέρχονται από την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και ζήτησε να επαληφθεί η ψηφοφορία, αλλά να μην ψηφίσουν πάλι κόντρα στη δική του εισήγηση οι σύνεδροι.
"Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου", είπε με έντονο ύφος στα στελέχη του κόμματος ο πρωθυπουργός.
Τελικά στην επαναληπτική ψηφοφορία πέρασε η άποψη του Αλέξη Τσίπρα για την εξαίρεση των βουλευτών από το 25% των 151 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.


Το δικό μας σχόλιο...

ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΑΛΕΞΗ "ΒΟΝΑΠΑΡΤΗ"!!!

Ο Αλέξης, αφού παρέδωσε τον εθνικό πλούτο της χώρας για 99 χρόνια στους αποικιοκράτες και το λαό μας για τέσσερις γενιές στην ανέχεια.  
Αφού μετέτρεψε την πατρίδα σε διεκδικούμενο χώρο, έρμαιο στις εχθρικές διαθέσεις του κάθε σαλεμένου γείτονα και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της Νέας Τάξης των παγκοσμιοποιητών. 
Στο Συνέδριο απελευθερωμένος από απείθαρχους συντρόφους (ΛΑΕ-ΚΟΕ) και την αριστερή του συνείδηση - εθνική δε νομίζουμε να είχε ποτέ - διακήρυξε ξεδιάντροπα τις προθέσεις του.

ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΕΚΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΕΚΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Όμως, ένας ηγέτης που δείχνει τέτοια λαγνεία για την κρατική εξουσία είναι περισσότερο εκβιάσιμος από τους όψιμους μνημονιακούς φίλους του...

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έμαθε να κάνει ο λαός μας αιώνες τώρα:

"Ο αντιστασιακός χαρακτήρας που διέπει ολόκληρη την νεοελληνική ιστορία: ο ελληνισμός ανήκει στην κατηγορία των μικρών λαών που κινούνται στην περιφέρεια του νεότερου κόσμου, και που η σταδιακή ανάπτυξη της εθνικής τους συνείδησης και η συγκρότηση τους σε καινούρια έθνη, που διεκδίκησαν και διεκδικούν την πολιτική τους ανεξαρτησία και την οικονομική και πολιτισμική τους αυτονόμηση, συντελείται μέσα στην πάλη εναντίον των υπερεθνικών αυτοκρατοριών στην αρχή, εναντίον υπερεθνικών ιμπεριαλιστικών οικονομικοκοινωνικών συγκροτημάτων στα νεότερα χρόνια"

(Ν. Σβορώνος, Επισκόπηση της Νεοελληνικής Ιστορίας, εκδόσεις Θεμέλιο)

Ανάρτηση από: geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.