Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΑΓΡΙΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΙΣΣΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Κλείσανε τρία χρόνια από τότε που στις 9 Ιανουαρίου 2013 στο Παρίσι δολοφονήθηκαν τρεις Κούρδισσες επαναστάτριες. Μπαίνουμε στον τέταρτο χρόνο αυτών των άγριων δολοφονιών. Παντού ο κουρδικός λαός και κύρια οι Κούρδισσες γυναίκες καταδικάζουν αυτές τις άγριες δολοφονίες και απαιτούν να ριχτεί άπλετο φως σε όλο το παρασκήνιο και να καταδικαστούν οι δολοφόνοι. Ενώ πέρασαν ήδη τρία χρόνια είναι άγνωστο κατά πόσο αυτό θα πραγματοποιηθεί. Είναι όμως γνωστό σε όλους ότι και αυτό τον τέταρτο χρόνο ο αγώνας μας ενάντια στις δολοφονίες του Παρισιού θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση.

Αναμφίβολα, για εμάς οι δολοφονίες που έγιναν στο Παρίσι στις 9 Ιανουαρίου 2013 για εμάς είναι φανερές και πολύ καθαρές. Είχε συλληφθεί ο δολοφόνος Ömer Güney. Αποκαλύφθηκαν η ιδεολογικοπολιτική του τάση και οι οργανωτικές του σχέσεις. Αποκαλύφθηκε με στοιχεία ότι αυτός έπαιρνε εντολές από την ΜΙΤ. Από τις δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού και των υπουργών της κυβέρνησης του ΑΚΡ αποδείχτηκε ότι όλοι αυτοί ήταν τουλάχιστον συνένοχοι. Την περίοδο εκείνη ο προσκείμενος προς την εξουσία τύπος με την δημοσίευση της λίστας «των υποψήφιων να δολοφονηθούν» ομολογεί αυτή την πραγματικότητα. 
Αποκαλύφθηκε η άμεση σχέση των δολοφόνων με την ΜΙΤ. Είναι εμφανές ότι η ΜΙΤ βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του ΑΚΡ και δραστηριοποιείται κάτω από τις εντολές του Ταγίπ Ερντογάν. Είναι γνωστό ότι οι δολοφονίες της 9ης Ιανουαρίου 2013 στο Παρίσι είναι μια πράξη του τουρκικού κράτους και της κυβέρνησης του ΑΚΡ.

Είχαν προηγηθεί οι δολοφονίες στο Ρομπόσκι στις 28 Δεκεμβρίου 2011, και ακολούθησαν οι δολοφονίες στο Σουρούτς, στην Άγκυρα, στη Σιλόπη, στο Κερμποράν, στο Σιλβάν, στο Τζίζρε και στο Σουρ. Είναι φανερό ότι το ΑΚΡ οικοδομεί την εξουσία του με βία και με δολοφονίες. Η ξεδιάντροπη δολοφονία των επαναστατριών – πατριωτισσών στο κέντρο του Παρισιού αποδεικνύει τη νοοτροπία και την πολιτική τους, ότι δεν θα διστάσουν να προβούν σε κάθε μορφή φασιστικής τρομοκρατίας και γενοκτονίας του λαού μας. Δυστυχώς, αυτή είναι και η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας στις πόλεις και στα χωριά του Κουρδιστάν.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το ότι, ενώ η αλήθεια είναι πασιφανής, η σημερινή γαλλική κυβέρνηση δεν μπορεί να πει και να ομολογήσει αυτή την αλήθεια. Δεν μπόρεσε να αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο του τουρκικού κράτους και της κυβέρνησης του ΑΚΡ στις δολοφονίες της 9ης Ιανουαρίου στο Παρίσι. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι, όπως δεν μπόρεσε να προβάλλει την αλήθεια, έκανε διαφόρων ειδών παζάρια πάνω σε αυτές τις άγριες δολοφονίες.

Η μη επίρριψη των ανάλογων ευθυνών στην κυβέρνηση του ΑΚΡ και την τουρκική κυβέρνηση και η μη καταδίκη τους, άνοιξαν το δρόμο για τις σημερινές δολοφονίες και την γενοκτονία του κουρδικού λαού στις πόλεις και τα χωριά του Κουρδιστάν. Σήμερα οι δολοφονίες και η γενοκτονία σε βάρος του κουρδικού λαού ενθαρρύνεται και από το γεγονός ότι δεν αποκαλύφθηκαν και δεν καταδικάστηκαν οι δολοφόνοι του Παρισιού. Η εικόνα «φιλίας» που προσπαθεί να επιδείξει η κυβέρνηση της Γαλλίας στους Κούρδους της Ροζάβα επισκιάζεται από τη στάση της στους Κούρδους του Βόρειου Κουρδιστάν.
Τα πικρά αποτελέσματα της μη αποκάλυψης και καταδίκης των πραγματικών ενόχων μέχρι σήμερα δεν φαίνονται μόνο στις εξελίξεις στο Κουρδιστάν. Άνοιξαν το δρόμο για τις άγριες δολοφονίες στο Παρίσι τον Ιανουάριο και το Νοέμβριο του 2015, που το μετέτρεψαν σε κόλαση, και αγωνιούμε ότι αυτές οι αγριότητες θα συνεχιστούν. Εάν λαμβανόταν σωστά υπόψη οι δολοφονίες της 9ης Ιανουαρίου 2013 στο Παρίσι αποκαλύπτονταν και καταδικάζονταν οι ένοχοι, τότε οι δολοφονίες που διέπραξαν η Αλ Κάιντα τον Ιανουάριο του 2015 και το ΙΣΙΣ τον Νοέμβριο του 2015 θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Αντιθέτως, εάν και στην Τουρκία λαμβανόταν σοβαρά υπόψη οι δολοφονίες του Παρισιού και άρχιζαν έρευνες, τώρα στην Τουρκία δεν θα οικοδομούταν μια φασιστική δικτατορία πάνω στις δολοφονίες και τη γενοκτονία του κουρδικού λαού, αλλά θα οικοδομούταν μια δημοκρατία με τη δρομολόγηση της δημοκρατικής πολιτικής λύσης του κουρδικού ζητήματος. Γι’ αυτό, υπεύθυνες για τα σημερινά αδιέξοδα και τις θηριωδίες είναι οι πολιτικές που δεν προσέγγισαν σωστά τις δολοφονίες της 9ης Ιανουαρίου στο Παρίσι.
Σε αυτή τη βάση, εμείς, η κουρδική κοινότητα που ζούμε στην Ελλάδα, απαιτούμε και προσδοκούμε, να αποδοθεί δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατόν. Αν προβληθεί μια θαρραλέα και σοβαρή στάση και πάλι δεν θα είναι αργά.
Σας παρακαλούμε να μεταφέρετε τα αιτήματά μας στις Αρμόδιες Αρχές του κράτους σας.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Αριστοτέλους 187 Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.