Γιατί, όπως έλεγε και ο ίδιος για όσους έφυγαν: 
“Όσο υπάρχουμε, τους σκεπτόμαστε και τους μνημονεύουμε, υπάρχουν και εκείνοι”.
Το παρακάτω κείμενο είναι από το προσωπικό του προφίλ, όταν ευχόταν τα χρόνια του πολλά για τη νέα χρονιά…

“Φίλοι μου! Τα ρόδια για την Καλή Χρονιά! Τα σκόρδα για το μάτι!
και οι ευχές μου από καρδιάς σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά!
Οσο για τις παρακάτω σκέψεις μου;… όχι για άλλο λόγο, έτσι για να μην τις κρατάω μέσα μου…
Ο Καινούργιος χρόνος πλησιάζει! Αυτόν όμως ειδικά τον χρόνο αναρωτιέμαι αν οι ευχές είναι αρκετές. Ποιος ξέρει;… ίσως και να είναι αν εξακολουθούμε να πιστεύουμε στους μάγους με τα δώρα ή στον Αγιο Βασίλη.
Κοντεύουν 5 χρόνια που «Κρίση» είπαν, «θα περάσει!… μα με τη μια συνταγή, μα με την άλλη ε, που θα πάει; Θα περάσει!» λες κι ήταν θέμα υπομονής, σύννεφο που κάποιο στάσιμο βαρομετρικό χαμηλό το είχε σταματήσει πάνω από την χώρα. Όμως «κρίση» πέρασαν και ξεπέρασαν και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και η Ισπανία, ακόμα και η Ιταλία, οπότε εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς “καλά με εμάς τι στην ευχή συμβαίνει;”
Μα πώς να το καταλάβουμε όταν δεν έχουμε πια , ως πολίτες, ως σκεπτόμενοι άνθρωποι (;) μάτια και αυτιά ορθάνοιχτα να δούμε, να ακούσουμε αυτό που κραυγάζοντας ερχότανε με μαθηματική ακρίβεια τα τελευταία χρόνια
Με τι είδους τηλεβόα θα πρέπει – σχεδόν σε επαφή με τα αυτιά – να μας φωνάξουν πως αυτό που περνάμε ΔΕΝ είναι «ΚΡΙΣΗ», είναι «ΠΑΡΑΚΜΗ». Τι παραπάνω χρειαζόμαστε απ το να ρίξουμε μια ματιά γύρω μας να δούμε ποιές είναι σήμερα οι “ΑΞΙΕΣ”, τι βλέπει ο κόσμος στις τηλεοράσεις, τι αναγνώσματα διαβάζει, ποιους στέλνει στη βουλή να τον αντιπροσωπεύουν, με πόσες λέξεις από την υπέροχή μας γλώσσα έχει καταντήσει να εκφράζεται για να το καταλάβουμε;
Οι διαχειριστές της εξουσίας – παρελθόντες, παρόντες και μέλλοντες, κόμματα, αποκόμματα μέχρι και άνω τελείες – δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί πως το πραγματικό ζητούμενο δεν είναι απλά μια «άλλου τύπου διαχείριση» αλλά ένα νέο ξεκίνημα. Ένα ξεκίνημα βασισμένο σε ένα νέο όραμα με βασικό άξονα την παιδεία… και από αυτό το «ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ» δεν φαίνεται να εμφορείται κανένας τους.
Κατά τα άλλα… Καλή Χρονιά με Υγεία, ατομική ευθύνη και ΟΡΑΜΑ!”
Δείτε εδώ τις σκέψεις για τα δύο πρώτα μυθιστορήματα της τριλογίας ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ, ΙΑΣΜΗ και ΧΑΤΙΣΕ: 
Δείτε εδώ τις σκέψεις για το μυθιστόρημα ΣΜΥΡΝΑ: 

Διαβάστε τις συνεντεύξεις του, για να καταλάβετε το πόσο ξεχωριστά σκεφτόταν, πόσο σπουδαίο λόγο είχε!
Δείτε εδώ την πρώτη συνέντευξη του Νίκου Γούλια στο agrinio-life στις 8 Σεπτεμβρίου του 2014: 

Δείτε εδώ τη δεύτερη συνέντευξη του Νίκου Γούλια στο agrinio-life στις 2 Ιανουαρίου του 2015:

ΠΗΓΗ:http://agrinio-life.gr/