Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Χωρίς αυταπάτες


Του Βάσου Φτωχόπουλου


Οι καιροί είναι δύσκολοι. Παρότι ηττημένοι, κουρασμένοι και εξαθλιωμένοι ψυχικά, οικονομικά και υπαρξιακά, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στο πολιτικό προσκήνιο μιας και η ηγεσία μας, μαζί με όλον τον γνωστό ξένο και ντόπιο συρφετό, έπιασαν δουλειά για να τελειώσουν αυτό που δεν κατάφεραν το 2004, δηλαδή την ομοσπονδιοποίηση-τουρκοποίηση της Κύπρου.
Οι συνομιλίες που αρχίζουν μπορεί αυτή τη φορά να ευοδώσουν και να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που εδώ και χρόνια επιδιώκει το ΔΗΣΑΚΕΛ και η Τουρκία. Σήμερα οι συνθήκες είναι πολύ πιο ιδανικές από ό,τι το 2004. Γι’ αυτό, λοιπόν, επιστρέφουμε με μια μικρή διαδικτυακή εφημερίδα άτακτη, άσεμνη και αντάρτικη. Θα κτυπάμε στο ψαχνό και μετά θα εξαφανιζόμαστε. Θα ανασυγκροτούμε τις δυνάμεις μας, για να μην αφήσουμε κανένα σε χλωρό κλαρί. Η εφημερίδα ΟΝΑΓΡΟΣ είναι γέννημα θρέμμα της αιματηρής ανάγκης να κρατηθούμε σε αυτόν τον τόπο, έστω κι αν αυτό σημαίνει πως το γαίμαν μας θα γινεί αυλάτζιν. Δεν θα είναι, όμως, μόνο το δικό μας αίμα που θα γίνει αυλάτζιν.

Έφτασε ο καιρός να εκφέρει λόγο και ο έως τώρα σιωπηλός λαός. Έφτασε ο καιρός να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και με νουν και καρδιά να πούμε τα δικά μας τραγούδια, ν’ ακουστούμε παντού για να καταλάβουν όλοι πως ο ελληνικός λαός στο σύνολό του σε Κύπρο και Ελλάδα μπορεί να βιώνει μια απίστευτη κρίση, όμως δεν είναι έτοιμος να αυτοκτονήσει. Ο λαός μας μπορεί να είναι βουβός σήμερα, μπορεί να είναι και έτοιμος να πάρει τα όπλα για μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με ένα υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, αλλά αυτή είναι η μια όψη του.
Είναι λαός που έρχεται από μακριά, που λέει και ο Ζουράρις. Είναι λαός για κλάματα, αλλά βαθιά μέσα του έχει τις κόκκινες γραμμές του, έχει το αίμα των ηρώων, των ποιητών και των αγίων του και σαν φτάσει η στιγμή πάλι θα αντισταθεί. Δεν μπορούμε, όμως, να μείνουμε σε αυτή την ιδιότητά του, διότι μπορεί αυτή τη φορά να μην φτάσουμε καν σε κάποιο δημοψήφισμα, οπότε από ΤΩΡΑ εμείς πρέπει να δώσουμε το παρόν μας, ώστε τα ανανικά σκουλήκια να μην είναι μόνα τους στον άνισο αυτό αγώνα. Πρέπει να ξέρουν πια όλοι ότι θα μας βρουν απέναντί τους, θα μας βρουν στον δρόμο τους κι εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πια. Ό,τι είχαμε – τουτέστιν την πατρίδα μας και την αξιοπρέπειά μας – την έχουν κατακεραυνώσει.
Παρακαλούμε όλους τους συναγωνιστές του αντιανανικού αγώνα, όπως και όλους τους ενωτικούς συναγωνιστές, όλους τους Έλληνες αγωνιστές της Ελευθερίας να στηρίξουν την εφ. ΟΝΑΓΡΟΣ, να τη διαδίδουν με κάθε τρόπο και να αποστέλλουν συνεργασίες τους. Καλώ τους αναγνώστες της ΕΝΩΣΙΣ όπως και των άλλων εντύπων που έχουμε κυκλοφορήσεικατά καιρούς να αγκαλιάσουν τον ΟΝΑΓΡΟ και να είναι έτοιμοι για το αίμα των θεών. Είναι μεγάλη ντροπή να αφήσουμε την Κύπρο να τουρκοποιηθεί. Το αίμα των παιδιών της ΕΟΚΑ δεν έχει ακόμα στεγνώσει.

Ανάρτηση από: https://vasosftohopoullos.files.wordpress.com 
Διαβάστε και διαδώστε: Όναγρος | Εφημερίς για την ανατροπή του Αναστασιάδη | τεύχος 1

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:
αναδημοσίευση από: http://blogvirona.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.