Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Μνημόνιο: Το προμελετημένο έγκλημα κατά του Έθνους

Μνημόνιο: Η συνταγή που σκοτώνει τον ασθενή (όπως έλεγε ο Α. Σαμαράς) είναι άραγε αποτέλεσμα εσφαλμένων εκτιμήσεων ή μήπως είναι προμελετημένο έγκλημα;

Το αμερικανικό περιοδικό Counter Punch δεν πιστεύει ότι παρασύρονται από εσφαλμένες εκτιμήσεις οι χώρες που ακολουθούν τις συνταγές του ΔΝΤ. Πριν από λίγα χρόνια έγραψε ότι "Είναι πολιτική επιλογή με στόχο την εξασθένιση του κρατικού τομέα, προς όφελος του ιδιωτικού και των κερδοσκόπων που ελπίζουν να αρπάξουν φθηνά τη δημόσια περιουσία".
Ο πρώην οικονομολόγος της Wall Street και νυν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, Μάικλ Χάτσον, τόνισε ότι "Μισός αιώνας αποτυχημένων συνταγών λιτότητας του ΔΝΤ σε δεκάδες χώρες του Τρίτου Κόσμου θα έπρεπε να έχει διδάξει την Ευρώπη πόσο ολέθρια είναι η αντίληψη πως η λιτότητα οδηγεί στην ευημερία". 
Ο Ντιν Μπέικερ, συγγραφέας του βιβλίου "Άνοδος και Πτώση της Οικονομίας της Φούσκας" και διευθυντής του αμερικανικού Ερευνητικού Κέντρου Οικονομίας και Πολιτικής γράφει ότι "Η γραμμή του ΔΝΤ δεν μεγενθύνει απλώς τη φτώχεια και την ανεργία. Είναι και αναποτελεσματική. Είναι τραγικό το ΔΝΤ, όπως και η Παγκόσμια Τράπεζα, να επιβάλλει δραστική περικοπή των συντάξεων και δουλειά ως τα βαθειά γεράματα, όταν τα στελέχη του συνταξιοδοτούνται στα 51 τους χρόνια με μηνιαίες απολαβές 100,000 δολαρίων!"
Τέλος ας συνδυάσουμε τις καταγγελίες για φούσκωμα του ελλείματος στα τέλη του 2009 από την κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδέου με τις δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν ότι ο Γ. Α. Παπανδέου του ζητούσε να προετοιμάσει ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα, πριν καν καταρρεύσει η οικονομία μας.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
WEST HAM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.