Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν



Προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την Κοινή Γνώμη
Λαϊκές Μονάδες Άμυνας - Κέντρο Τύπου

9 Οκτώβρη 2014

Η αντίσταση των σπουδαίων μας μονάδων άμυνας και του λαού μας στο Κόμπανι μπήκε στην 24η μέρα της. Οι μισθοφόροι της ISIS, οι οποίοι μετέφεραν όλες τις δυνάμεις και το υλικό τους από απομακρυσμένες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας (Deir ez-Zor, Ar-Raqqah, Manbej και Tell Abyad) θέλουν με επιμονή να καταστρέψουν την ελεύθερη βούληση και το δημοκρατικό φρόνημα του λαού μας.
Ομάδες μισθοφόρων χτες προσπάθησαν να εξαπολύσουν μεγάλες επιθέσεις και στα τρία μέτωπα του Κόμπανι (δυτικό, ανατολικό και νότιο), προκειμένου να υπονομεύσουν τις μονάδες μας, αλλά τα στρατεύματά μας κατάφεραν να τους αποκρούσουν.
Σε τρία μέτωπα στην ανατολική πλευρά της πόλης, οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά τη νύχτα, αλλά οι δυνάμεις μας κατόρθωσαν να αποκρούοσουν όλες τις επιθέσεις. Επιπλέον, οι μισθοφόροι της ISIS προσπάθησαν να επιτεθούν στις δυνάμεις μας με ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. Οι δυνάμεις μας, ωστόσο, πρόλαβαν το χτύπημα, με αποτέλεσμα το όχημα να εκραγεί ανάμεσα στους μισθοφόρους και να σκοτώσει 26 από αυτούς.
Βίαιες συγκρούσεις έλαβαν χώρα και στο μέτωπο του Mishtenur, στο οποίο οι δυνάμεις μας κατέστρεψαν ένα κανόνι, σκοτώνοντας 13 μισθοφόρους. Στο νότιο μέτωπο, 9 μισθοφόροι σκοτώθηκαν σε άλλες συγκρούσεις.
Οι μισθοφόροι της ISIS προσπάθησαν χτες συνολικά 7 φορές να επιτεθούν στο δυτικό μέτωπο, αλλά οι δυνάμεις μας απάντησαν σε αυτές τις επιθέσεις. Συνολικά 12 μισθοφόροι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των στρατιωτών μας.
Ως αποτέλεσμα της ηρωϊκής αντίστασης των δυνάμεών μας σε όλα τα μέτωπα, 9 σύντροφοί μας έγιναν μάρτυρες, επιδεικνύοντας απαράμιλλη δύναμη και σθένος, χωρίς να σκεφτούν ούτε στιγμή να παραδοθούν -σύμφωνα με το πνεύμα της νίκης που τους διακατείχε.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.