Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Πιερίδης vs Γκέμπελς

Του Βάσου Φτωχόπουλου

Ο Κυριάκος Πιερίδης του ΡΙΚ είναι γνωστός γλείφτης της εξουσίας. Το ξέρουμε αυτό χρόνια και έγινε φως φανάρι από τον ρόλο του στο σχέδιο Ανάν. Αυτό που δεν ξέραμε, όμως, είναι ότι θα μεταβαλλόταν στον επίσημο προπαγανδιστή της κυβέρνησης και πως με γκεμπελική μαεστρία θα προωθούσε τις θέσεις της. Στο νέο του ντοκιμαντέρ «ΕΙ ΕΙΣΙ ΒΩΜΟΙ, ΕΙΣΙ ΚΑΙ ΘΕΟΙ…», το οποίο υπογράφει με κάποια Μαρία Χάρη, είναι ένα αριστουργηματικό δείγμα υποβαλλόμενης προπαγάνδας, τέτοια που σκατά να φάει το ντοκιμαντέρ του άλλου αστεριού του ΡΙΚ, της σκύλας* της Σούλας Χατζηκυριάκου.
Το ντοκιμαντέρ φτιάχτηκε κατά παραγγελία, για να ενισχυθούν, μέσα από τις αφηγήσεις των προσφύγων που επιστρέφουν στα χωριά τους για ξεναγήσεις, οι θέσεις του ΔΗΣΑΚΕΛ και των άλλων πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν μίαν ομοσπονδιακή διζωνική λύση του κυπριακού προβλήματος. Με μαεστρία ο Πιερίδης εθελοτυφλεί – ή, μάλλον, βλέπει μόνο μέσα από τα μάτια που έχει στον κώλο του. Βλέπει την ερημιά, αλλά δεν βλέπει ποιος την επέφερε. Μιλούν επί μίαν ώρα οι προσκυνητές στα χωριά τους και η λέξη «ΚΑΤΟΧΗ» ή «ΤΟΥΡΚΟΣ» σαν να μην υπάρχουν, λες και κάποιοι εξωγήινοι έκαναν το μεγάλο κακό. Ο Πιερίδης δεν είναι βλάκας όμως. Επιστρατεύει το θρησκευτικό αίσθημα του λαού για να αποσπάσει με τον γνωστό γκεμπελικό τρόπο δηλώσεις του κόσμου, προσφύγων και νεαρών συγγενών τους, δηλώσεις υπέρ της επιστροφής υπό οποιεσδήποτε συνθήκες για να μπορούν να εκκλησιάζονται. Βλέπουμε συνεχώς τις κατεστραμμένες εκκλησίες, λες κι εμείς οι εθνικιστές τις καταστρέψαμε. Βλέπουμε τις εκκλησίες μας με τις τουρκικές σημαίες να ανεμίζουν στα μισογκρεμισμένα καμπαναριά χωρίς κανένα σχόλιο. Όλοι μιλούν με αγωνία για τις εκκλησίες μας, χωρίς κανένας να διερωτάται για τα αυτονόητα. Μιλούν όλοι για τους καλούς Τουρκοκύπριους και δεν διερωτούνται γιατί οι καλοί Τουρκοκύπριοι έχουν καταστρέψει αυτές τις εκκλησίες. Συγγνώμη, ο Πιερίδης βρήκε την απάντηση. Την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Κερύνεια προσπαθεί ένα ζευγάρι να την αναστηλώσει, να βάλει κάποιες εικόνες για να προσκυνά ο κόσμος. Συγγνώμη, ξέχασα να σας πω πως ο άντρας είναι Τουρκοκύπριος φυσικά, ο οποίος είναι παντρεμένος με μίαν Ελληνοκύπρια. Μα δεν είναι μόνο ο ορθόδοξος λαός που μπαίνει στην υπηρεσία της τουρκοποίησης των κατεχόμενων εδαφών μας. Μπαίνει στο πρόσωπο του μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου και η επίσημη Εκκλησία μας. Ο Μόρφου, ο οποίος τάχατες μετάνιωσε για τις φιλοτουρκικές θέσεις του, προβάλλει καλύτερα από όλους τον νεοκυπριακό εθνικισμό του. Μιλά ασυνάρτητα και αντιφατικά, με ύφος δέκα καρδιναλίων και όχι σαν ορθόδοξος παπάς. Μιλά για τις σχέσεις που χτίζει με τους Τούρκους και τα αρχαία μνημεία, δικαιολογώντας τη συχνή παρουσία του στα κατεχόμενα με το επιχείρημα ότι οι Τούρκοι δεν βλέπουν το ράσο σαν πηγή ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ. Φυσικά και δεν το βλέπουν σαν πηγή εθνικισμού, οι Τούρκοι είναι έξυπνοι, γνωρίζουν πολύ καλά ιστορία και ξέρουν πολύ καλά μάλιστα πως αρκετοί ρασοφόροι, κάτω από τα ράσα, είχαν έτοιμα τα φέσια και τα τουρμπάνια.

Για τον Χατζηδημητρίου δεν λέω τίποτα. Ο άνθρωπος βρήκε έξυπνο τρόπο να βγάζει το ψωμί του στα γεράματά του. Ούτε θα πω τίποτα και για την κυρία Οικονομίδου, από τους πρωτοπόρους επισκέπτες των κατεχομένων πριν ανοίξουν ακόμη τα οδοφράγματα. Ξέχασε φαίνεται που κρατούσε χέρι χέρι, με μάτια κλειστά, τους Τούρκους στα πειράματα που έκαναν οι ιθύνοντες των conflict resolutions για να αγαπηθούν οι δύο κοινότητες, ή μία που την έσφαξαν και τη βίασαν και η άλλη που έσφαξε και βίασε.
Μη βλέπετε ΡΙΚ. Βλάπτει σοβαρά την υγεία σας.
Υ.Γ.: Tώρα που γνωρίζουμε πως πάρα πολλοί Κύπριοι φεύγουν για τις διακοπές και τις δουλειές τους από το αεροδρόμιο της Τύμπου, ίσως να ήταν καλό να τους ενσωμάτωνε και αυτούς ο Πιερίδης στο επόμενο ντοκιμαντέρ του. Έτσι για να κλαίνε και αυτοί για τα χαμένα αεροδρόμιά μας που δεν πρέπει να χαρίσουμε στους Τούρκους. Θα ήταν καλό να πάρει και δηλώσεις από τους κατοίκους του Πυροϊού και της Αθηαίνου που θέλουν να ανοίξει κι εκεί ένα οδόφραγμα για να μπορούν να μπαινοβγαίνουν οι σσιύλλοι, οι σκύλοι και όλο το νεοταξικό σκυλολόι.
ΕINAI KAIPOΣ NA ANAΛABOYME TO KΛEIΣIMO TΩN OΔOΦPAΓMATΩN ΕMEIΣ, διότι καμιά κυβέρνηση δεν θα το κάνει. Τρόποι υπάρχουν πολλοί.
* Σσιύλλες λέγαμε τις Τουρκάλλες.
Ανάρτηση από: http://vasosftohopoullos.wordpress.com

Αναδημοσίευση από: http://blogvirona.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.