Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

«Η τρόικα διοικεί την Ελλάδα από το εξωτερικό»

Στην παγίδα της γερμανικής λιτότητας και της τρόικας, που διοικεί την χώρα από το εξωτερικό, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα, εκπρόσωπο της Βραζιλίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Η τρόικα των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας δεν θέλει «τίποτα λιγότερο από το να διοικεί» τη χώρα «από το εξωτερικό», εκτίμησε ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα.
«Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μία προσπάθεια να διοικήσει τη χώρα από το εξωτερικό, κάτι που πρακτικά λειτουργεί σπάνια», διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπατίστα, που εκπροσωπεί επίσης ακόμη δέκα χώρες της Λατινικής Αμερικής στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

Θύμα της γερμανικής λιτότητας

Η Ελλάδα, που σύναψε πρόγραμμα βοήθειας το 2010 με την τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ), φαίνεται να είναι θύμα «της γερμανικής λιτότητας», επισημαίνει ο Μπατίστα.
«Ο αριθμός των διαρθρωτικών μέτρων που έχει ζητήσει η τρόικα από την Ελλάδα είναι κάπως υπερβολικός», εκτίμησε ο Βραζιλιάνος, που έχει εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεσή του για τους όρους παροχής δανείου στην Ελλάδα.
Ο Μπατίστα εκτιμά επίσης ότι η κατάσταση έχει «βελτιωθεί λίγο» στην Αθήνα, όμως υπογραμμίζει ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της χώρας δεν έχουν αλλάξει «θεμελιωδώς» όσον αφορά το χρέος ή την ανεργία.
«Δεν βλέπουμε πώς η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα στην οποία έχει πέσει», είπε ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας, ο Μπατίστα δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποφευχθεί παρά μόνο «στο πολύ αισιόδοξο σενάριο» της ανάκαμψης της οικονομίας της ευρωζώνης.

από:  http://www.thepressproject.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.