Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Τελικά, ποιος αποφασίζει για το ευρωψηφοδέλτιο του Σύριζα; η Κουμουνδούρου ή το τουρκικό προξενείο στη Θράκη;


Απριλίου 15, 2014 από seisaxthiablog

Οι παλινωδίες της Κουμουνδούρου και ο ρόλος των ακραίων μειονοτικών πολιτευτών του Σύριζα στη Θράκη

Γιάννης Νάκος
Ξεκινάμε από «την είδηση» ή τουλάχιστον όπως αυτή μεταδόθηκε:
Άρον – άρον «κόπηκε» η Σαμπιχά από το Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ
Από τα δημοσιεύματα που μπορούν να βρεθούν πρόχειρα στο διαδίκτυο για το πρόσωπό της, προκύπτει ότι η μουσουλμάνα Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν αποτελεί πρότυπο γυναίκας ακτιβίστριας τόσο για την κοινότητά της όσο και γενικότερα για τη Θράκη.
Ελάχιστο ενδεικτικό δείγμα αυτών των δημοσιευμάτων:

http://www.inewsgr.com/115/poia-einai-i-sabicha-souleiman-sto-evropsifodeltio-tou-syriza.htm
http://www.makthes.gr/news/reportage/35900/
http://www.thrakitoday.com/2012/12/blog-post_1443.html
http://online-pressblog.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3889.html
Σε αυτά τα δημοσιεύματα η κα Σαμπιχά Σουλεϊμάν μεταξύ άλλων καταγγέλλει την προσπάθεια του τουρκικού προξενείου αλλά και του ελληνικού κράτους (από την εποχή Παπάγου και μέχρι την εποχή Δραγώνα) να υπαγάγει υποχρεωτικά τα παιδιά των μουσουλμάνων Ρομά (και των Πομάκων) της Θράκης στην κατευθυνόμενη από την Άγκυρα τουρκοκεντρική εκπαιδευτική πολιτική για τη μειονότητα και να τους επιβάλλει τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας σε βάρος τόσο του δικού τους ιδιώματος όσο και του δικαιώματος ελεύθερης επιλογής τους ως προς την εκπαίδευσή τους.
Επίσης παρά τις πιέσεις και απειλές από ακραία τουρκογενή μειονοτικά στοιχεία, η Σαμπιχά Σουλεϊμάν δηλώνει “Είμαι ελληνίδα Ρομά” και μάλιστα για τη σθεναρή υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Ρομά ο αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Ντάνιελ Σπέκχαρντ τη βράβευσε με το Βραβείο Γυναικείου Θάρρους 2009 του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, λέγοντας ότι “με το βραβείο αυτό τιμώνται οι γυναίκες που προωθούν τη δημοκρατία και την ισότητα, συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν είναι παράδειγμα μιας τέτοιας γυναίκας που αγωνίζεται για τα θέματα της παιδείας, της υγείας και των δικαιωμάτων των γυναικών Ρομά”.
Ωστόσο, ο τοπικός Σύριζα και (κατόπιν τούτου ΚΑΙ η κεντρική επιτροπή του Σύριζα;) αποφάσισε το κόψιμο της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο με μισόλογα έως κι έωλες κατηγορίες ότι “σχετίζεται με την ακροδεξιά”.
Πιο συγκεκριμένα: η τοπική οργάνωση Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκε στην υποψηφιότητα και ο Ξανθιώτης βουλευτής του κόμματος κ.Χουσεϊν Ζεϊμπέκ δήλωσε ότι «χωρίς να υπάρχει κάτι προσωπικό με την κα Σουλεϊμάν, απλά θεωρούμε ότι δεν ταιριάζει με το κόμμα μας», ενώ πρόσθεσε πως “πολιτικά ανήκει στον ακροδεξιό χώρο, είχε σχέση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τον Τέρενς Κουΐκ και όλους αυτούς και δεν ήταν ποτέ στον δικό μας χώρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή την εξέλιξη ακόμη όμως από αυτά που έμαθα υπήρξε μία λανθασμένη πληροφόρηση που οδήγησε σε λάθος εκτίμηση. Η ουσία είναι ότι τελικά δεν θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.»
Πιο λάβρος εναντίον της κ.Σουλειμάν εμφανίζεται το αυτοδιοικητικό στέλεχος και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, κ. Χασάν Μαλκότς: “Προσωπικά πιστεύω δεν θα έπρεπε καν να τεθεί τέτοιο ζήτημα και απορώ μάλιστα πως φτάσαμε καν να τεθεί και να το συζητάμε… Ρώτησα για τον θέμα μάλιστα, όταν άκουσα γι’ αυτό, τον βουλευτή μας, Αιχάν Καραγιουσούφ, ο οποίος μου είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Δεν ξέρω ποιος έκανε μία τέτοια διαρροή κι αν ήταν μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ ή έξω από αυτόν όμως, αν και δεν γνωρίζω την κυρία προσωπικά, τέτοια στοιχεία δεν τα δεχόμαστε ούτε στην δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Ανταμπούφη, όπου δεν θέλουμε τέτοιες “μεταγραφές”».
Αντίθετα, ο γραμματέας της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, δεν υιοθέτησε ούτε το ύφος ούτε τα λεγόμενα των δύο πολιτευτών υποστηρίζοντας παράλληλα ότι: «Δεν υπάρχει ακόμη κανένα ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Το μόνο που υπάρχει είναι ύποπτες διαρροές διότι το ψηφοδέλτιο του κόμματός μας θα ανακοινωθεί επίσημα την Μεγάλη Τετάρτη».
Και στο σημείο αυτό αρχίζουν οι ερωτήσεις κάθε νοήμονος πολίτη:
1) Με ποια στοιχεία οι δύο μουσουλμάνοι πολιτευτές του Σύριζα αποφαίνονται ότι η κυρία Σαμπιχά Σουλεϊμάν είναι ακροδεξιό στοιχείο;
Επειδή μνημονεύθηκε από το βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ., Τέρενς Κουίκ σε κοινοβουλευτική επερώτησή του;
(Πηγή για τη μνημόνευση Κουίκ: Τη συγκλονιστική κραυγή απελπισίας και αγωνίας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, μιας Μουσουλμάνας Ρομά από την Ξάνθη, η οποία κατήγγειλε στο 5ο Συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες στη Γενεύη, την κατευθυνόμενη από την Άγκυρα εκπαιδευτική πολιτική της μειονότητας, μετέφερε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.” www.faros24.gr)
Επαρκεί η μνημόνευση κάποιου πολίτη από κάποιο ως εχέγγυο της πολιτικής του ταυτότητας κι ένταξης;
Ή η κυρία Σαμπιχά Σουλειμάν είναι ακροδεξιά επειδή στο 5ο Συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες στη Γενεύη (κι όχι μόνο εκεί) κατήγγειλε τον εξαναγκαστικό εκπαιδευτικό εκτουρκισμό των μουσουλμάνων μαθητών Ρομά της Θράκης σε μία ομιλία που ΔΕΝ περιέχει το παραμικρό “ακροδεξιό” στοιχείο;
(Παρατίθεται η ομιλία της όπως καταγράφηκε στο TVXS του έτερου υποψηφίου ευρωβουλευτή του Σύριζα, Στέλιου Κούλογλου -που δεν έχει ακόμη κοπεί από το ευρωψηφοδέλτιο του- http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/sampixa-soyleiman-eimaste-meionotita-mesa-sti-meionotita: «Ονομάζομαι Σαμπιχά Σουλεϊμάν, είμαι Μουσουλμάνα Ρομά από την Ξάνθη στην Ελλάδα και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα». Ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω απ’ ευθείας σε κάποια από τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται στο συνέδριο αλλά δεν τις έμαθα ποτέ.
Η μητρική μου γλώσσα είναι ρομάνι, η γλώσσα των Τσιγγάνων. Πάρα ταύτα επειδή είμαι μουσουλμάνα της Θράκης υποχρεώθηκα να πάω σε σχολείο όπου διδάχθηκα μια τρίτη γλώσσα, τα τούρκικα. Αυτό κάνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι Ρομά με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε σήμερα μειονότητα εντός της μειονότητας.
Το ίδιο συναίσθημα της μειονότητας μέσα στη μειονότητα το αισθανόμαστε σε κάθε βήμα μας μέσα στην κοινωνία. Οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους.
Ξοδεύουν πολλά λεφτά για να χτίσουν τζαμιά μέσα στους οικισμούς μας. Μας λένε ότι οι Τσιγγάνοι πεθαίνουν νέοι επειδή δεν είναι καλοί Τούρκοι και πιστοί μουσουλμάνοι. Εμείς, όμως ξέρουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία όχι τζαμιά που άλλωστε η Θράκη έχει πολλά. Εδώ και χρόνια επιμένουν να φτιάξουν σωματεία και να τα ονομάσουν «τουρκικά». Στη συνέχεια προσπαθούν να μας γράψουν σε αυτά τα σωματεία για να μας υποχρεώσουν κι εμάς να πούμε ότι είμαστε Τούρκοι. Πριν μερικά χρόνια το ελληνικό κράτος όρισε να πηγαίνουμε υποχρεωτικά σε νηπιαγωγεία. Οι τουρκικής καταγωγής Μουσουλμάνοι έφτιαξαν δικά τους νηπιαγωγεία όπου διδάσκονται μόνον τουρκικά. Μας πιέζουν να γραφτούμε σε αυτά τα νηπιαγωγεία.Θέλουμε να έχουμε καλή εκπαίδευση στη γλώσσα του κράτους που ζούμε. Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους. Περιμένουμε την πραγματική βοήθεια από το ελληνικό κράτος.
Η Διακήρυξη του ΟΗΕ για τις μειονότητες λέει ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιδιαίτερη ταυτότητα και ο πολιτισμός μας. Αυτό δεν ισχύει μόνον για το κράτος στο οποίο ζούμε αλλά και για τους μειονοτικούς συμπολίτες μας. Οι τελευταίοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν την τουρκική ταυτότητα αντί της δικής μας ταυτότητας των Ρομά. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη. Θέλουμε να μας αφήσουν ήσυχους και να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος μας».)

2) Από πού πηγάζει η βεβαιότητα που δείχνουν οι δύο μουσουλμάνοι πολιτευτές περί της ακύρωσης της υποψηφιότητας Σουλειμάν όταν ο γραμματέας της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του;
3) Πώς εμμέσως πλην σαφώς εμφανίζεται από τους δύο μουσουλμάνους πολιτευτές του Σύριζα ως βέβαιη η απόρριψη της υποψηφιότητάς της κ. Σουλειμάν και από την Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα από την οποία μάλιστα φέρεται να έχει διαρρεύσει κατ’αρχήν το όνομά της;
Ξέρουν κάτι παραπάνω για την Κουμουνδούρου απ’ότι ο κ.Χατζηθεοδώρου και προεξοφλούν την ετυμηγορία της;
4) Μήπως αν τελικά ακυρωθεί η υποψηφιότητα της κ.Σουλειμάν θα επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες που έχει κάνει εδώ και χρόνια για “πιέσεις και προπηλακισμούς (που) βιώνουν οι Ρομά, κυρίως από μερίδα υποκινούμενων μουσουλμάνων, οι οποίοι προσπαθούν να τους επιβάλλουν να δηλώνουν ότι είναι τουρκογενείς, ή αλλιώς να σιωπούν”;
Επειδή:
α) ο οδοντίατρος και αυτοδιοικητικό στέλεχος και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, κ. Χασάν Μαλκότς έχει επανειλημμένα καταγγελθεί ως ακραίο στοιχείο και “μπράβος” του τουρκικού προξενείου σε βάρος των μειονοτικών μουσουλμάνων ελλήνων πολιτών της Θράκης ενώ έχει και ο ίδιος προκαλέσει σάλο δηλώνοντας στο «Πρώτο Θέμα», πως έχει τη συγκατάθεση του κ. Τσίπρα να δηλώνει πως «είμαι Τούρκος και πως θα αγωνιστώ για την αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητας της μειονότητας. Εγώ την κάλυψη την έχω. Άλλωστε, παρών σε κάθε μου ομιλία είναι ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Συνασπισμού κ. Νίκος Καλιαμπάκας» (http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:eAq7FphgWFcJ:www.newstime.gr/%3Fi%3Dnt.el.article%26id%3D16119+&cd=9&hl=el&ct=clnk&gl=gr)
β) Ανάλογο ακραίο μειονοτικό στοιχείο, ταγός φιλοτουρκικής προπαγάνδας μέχρι τραμπουκισμού, είναι και ο έτερος κατήγορος της κα Σαμπιχά, ο κ. Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ο οποίος πότε καλεί σε αντάρτικο τους μειονοτικούς για να μην αναγνωριστούν οι διορισμένοι από την ελληνική πολιτεία σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάννης μουφτήδες (http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/342376/anthelliniko-ntelirio-sti-thraki-apo-pseytomoyftides-kai-treis-voyleytes) και πότε καλεί τους μειονοτικούς μαθητές “να πάρουν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών” δήθεν για προοδευτικούς λόγους, στην πραγματικότητα όμως για να αμφισβητήσουν την αρμοδιότητα του υπουργείου παιδείας σε τέτοια θέματα και να περάσουν αυτά στη δικαιοδοσία των ψευτομουφτήδων που τα ίδια ακραία μειονοτικά φιλοτουρκικά στοιχεία έχουν διορίσει (http://tourkikanea.gr/2014/01/zeybek-9/).
5) Τελικά, να πιστέψουμε αυτούς τους δύο πολιτευτές του Σύριζα για την κυρία Σαμπιχά Σουλειμάν ή τα όσα η ίδια έχει πει επίσημα;
Προσωπικά και μόνο που βλέπω τη φωτογραφία του κυρίου Ζειμπέκ με την τουρκική σημαία και την τεράστια φωτογραφία του σφαγέα Μικρασιατών/Ποντίων, Αρμενίων, Ασσυροχαλδαίων και Κούρδων, Μουσταφά Κεμάλ “Ατατούρκ”
(http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2013/10/xousein-zeibek-syriza.jpg) αντιλαμβάνομαι την απάντηση κάθε έντιμου φιλόπατρη και φιλαλήθη πολίτη, αριστερού και δεξιού…

6) Μήπως, εκεί στο Σύριζα πρέπει να ξεμπερδέψουν λίγο τα πράγματα εντός κι εκτός των τάξεών τους και να δουν ποιοι είναι πραγματικά ακροδεξιοί και ποιοι (στη Θράκη αλλά και στην Κουμουνδούρου) είναι πράκτορες ξένων συμφερόντων;
Επειδή όλα αυτά βέβαια διεξάγονται εντός του πολιτικού φορέα που θέλει να εμφανίζεται ως η νέα δύναμη εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας της χώρας και του λαού μας από το μνημονιακό καθεστώς και την εθνοκάπηλη όσο και ξενόδουλη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Συγχαρητήρια κυρίες και κύριοι του Σύριζα στη Θράκη και στην Κουμουνδούρου που μέχρι να κάνετε το «ξεκαθάρισμα» και με την έως τώρα στάση σας, παρέχετε:
α) στο μέσο πολίτη πειστήρια επικινδυνότητας και αναξιοπιστίας για τους εαυτούς σας και
β) στην κυβέρνηση και στην ακροδεξιά επιχειρήματα (και ψήφους) εναντίον ΣΑΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.