Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η αληθινή ανάλυση των σημείων Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παραπλανεί και ψεύδεται για την Κοινή Διακήρυξη 13 Φεβρουαρίου 2014

13 Φεβ 2014 

 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ- ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ ΠΚΔ

Ο Πρόεδρος στη χθεσινή του διάσκεψη τύπου από τη μια παραδέχθηκε ότι η Κοινή Διακήρυξη επιτρέπει διάφορες ερμηνείες και από την άλλη επιχείρησε να παραπλανήσει το λαό.
Ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος ότι διασφαλίζεται η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας με την παρ. 3 επειδή θα συνεχίσει το Κράτος να είναι μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα χρειαστεί να υποβάλει νέα αίτηση ένταξης.
Ο κ. Αναστασιάδης είτε δεν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ «μετεξέλιξης κράτους» και «διάδοχου κράτους» είτε συνειδητά παραπλανεί το λαό και δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι πιο επικίνδυνο για τον τόπο. Ας μελετήσει ο Πρόεδρος, το τι συνέβηκε με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και της Γιουγκοσλαβίας. Τα κράτη που τα διαδέχθηκαν, όπως η Ρωσία, η Σερβία, η Κροατία, η Σλοβενία κλπ είναι νέα κράτη με διαφορετικά σύνορα και επικράτεια. Δεν αποτελούν μετεξέλιξη των παλιών. Ως διαδοχικά κράτη των προηγούμενων που διελύθηκαν κληρονόμησαν την ιδιότητα του μέλους του ΟΗΕ, όπως κληρονόμησαν και τα χρέη και υποχρεώσεις των διαλυθέντων κρατών. Εκτός και αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, πιστεύει ότι η Σερβία, η Κροατία και η Σλοβενία, είναι η μετεξέλιξη της Γιουγκοσλαβίας.
Στη Κοινή Διακήρυξη, παρ. 4 σαφέστατα υποδειλείται ότι θα διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και δημιουργείται νέο κράτος αφού προβλέπεται ρητά ότι: «Η Ομόσπονδη Ενωμένη Κύπρος θα προκύψει από τη συμφωνία μετά την έγκριση της, από χωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα».
Δεν «προκύπτει» κάτι που υπάρχει. «Προκύπτει» κάτι που δεν υπάρχει, κάτι το νέο.
Ο κ. Αναστασιάδης παραδέχθηκε χθες ότι οι Ελληνοκύπριοι που θα τους επιτραπεί να ζουν στο Τουρκοκυπριακό «Συνιστών Κράτος» δεν θα έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Προκαλούμε τον κ. Αναστασιάδη να μας πει, σε ποια άλλη Ομόσπονδη δημοκρατική χώρα, υπάρχει τέτοια πρόνοια που δεν επιτρέπει σε πολίτες της να ψηφίζουν εκεί που ζουν, εργάζονται και πληρώνουν φόρους; Αυτή η πρόνοια δεν παραβιάζει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο;
Ισχυρίστηκε ο κ. Αναστασιάδης ότι η παρ. 3 που ρητά ορίζει ότι η «Κυριαρχία . πηγάζει εξίσου από τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους» δεν οδηγεί σε αναγνώριση χωριστής κυριαρχίας. Προκαλούμε τον κ. Αναστασιάδη να μας πει, σε ποιό άλλο Σύνταγμα χώρας ορίζεται ότι η κυριαρχία πηγάζει όχι από τον λαό ως σύνολο αλλά, από χωριστές εθνικές ή άλλες κοινότητες; Αν έτσι συνέβαινε το σύνταγμα της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας θα προέβλεπε ότι η κυριαρχία πηγάζει από τους Αγγλόφωνους, τους Ισπανόφωνους, τους Ελληνόφωνου, τους λευκούς και τους έγχρωμους.
Παραπλάνηση και σύγχυση επιχείρησε ο κ. Αναστασιάδης και στο θέμα της εσωτερικής ιθαγένειας . Μήπως στην Αμερική υπάρχουν και 50 εσωτερικές ιθαγένειες;
Ψεύδεται ο Πρόεδρος όταν λέει ότι μόνο όσοι έχουν την ενιαία κυπριακή ιθαγένεια μπορούν να έχουν και την ιθαγένεια του Τουρκοκυπριακού «συνιστώντος κράτους», για παράδειγμα.
Η παρ. 3 ορίζει ότι: « Όλοι οι πολίτες της Ενωμένης Κύπρου θα είναι επίσης πολίτες είτε του Ελληνοκυπριακού είτε του Τουρκοκυπριακού συνιστώντος κράτους».
Αυτή η διατύπωση δεν απαγορεύει στο Τουρκοκυπριακό «συνιστών κράτος» να δώσει την εσωτερική του ιθαγένεια σε πολίτες που δεν θα έχουν την «ενιαία Κυπριακή ιθαγένεια».
Ας ξαναδιαβάσει ο Πρόεδρος προσεκτικά το έγγραφο που υπέγραψε τώρα που είναι η αρχή των συνομιλιών.
Η Τουρκική πλευρά από την επόμενη μέρα της Κοινής Διακήρυξης και πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες δίνει τη δική της διαφορετική ερμηνεία στην Συμφωνία.
Δεν εξυπηρετεί σε τίποτε ο Πρόεδρος να κλείνει τα μάτια μπροστά στους Τουρκικούς σχεδιασμούς. Με το να στρουθοκαμηλίζει δεν αποτρέπει τους κινδύνους ούτε και αποφεύγει τις παγίδες. Απλά διευκολύνει την επερχόμενη καταστροφή.
Αντί να κατηγορεί όσους έγκαιρα προειδοποιούσαμε για τις συνέπειες των ασαφειών, ότι τάχατες δεν θέλουμε λύση, ας κάνει δεύτερες σκέψεις προτού είναι πολύ αργά.
Δεν είναι προσωπικό στοίχημα η λύση του Κυπριακού. Είναι εθνική υπόθεση που αφορά την επιβίωση μας σ' αυτόν τον τόπο. Και η μόνη ασφάλεια που έχουμε είναι η Κυπριακή Δημοκρατία η οποία, δυστυχώς, σύμφωνα με την Κοινή Διακήρυξη θα καταργηθεί για να ιδρύσουμε ένα νέο Κρατικό έκτρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.