Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Φιέστες με τους εν εξορία S-300;

του Λάζαρου Μαύρου 

Α Μ Ε Σ Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ της εξορίας των αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 και την επείγουσα εγκατάστασή τους στην Κύπρο, θα έπρεπε αθόρυβα να μεθοδεύσει κι εμπράκτως να επιτύχει ο Κύπριος υπουργός Άμυνας. Μαζί με την ταχύτατη εκ νεκρών ανάσταση κι επαναλειτουργία του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος - Κύπρου. Με τη διαρκή παρουσία μονάδων του ελλα-δικού μας... Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορίας, ανάμεσα σε Κρήτη, Καστελόριζο και Κύπρο. Απέναντι στην διαρκώς επιδεικνυόμενη εμπράκτως τουρκική επιδρομική πολιτική. Η οποία, αφού μονίμως απαγορεύει ενόπλως, στην Κυπριακή Δημοκρατία, την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ δυτικότερα του 32-16΄-18΄΄ μεσημβρινού, όπου βρίσκονται και τα θαλάσσια «οικόπεδα»1,4,5,6 και 7, στέλνει τώρα, ανεμπόδιστη, με διαταγές Ερντογάν, το πειρατικό της "Barbaros", συνοδεία πολεμικών του στόλου, μέχρι και στο «οικόπεδο-3» της νοτιοανατολικής ΑΟΖ... 

Α Ν Τ Ι ΤΟΥΤΩΝ, φιέστες: Στον χώρο του εθνικού άγους που επέβαλε στον Ελληνισμό το 1998 η απόφαση τών τότε εν Αθήναις κυβερνώντων Σημίτη - Γιωργάκη - Τσοχατζόπουλου για την εξορία των S-300, που ταπείνωσαν Ελλάδα και Κύπρο: Θα πάει, γράφουν οι ειδήσεις, ο υπ.Αμ. κ. Φ. Φωτίου, προσκεκλημένος του υπουργού Εθνικής Άμυνας του ελλα-δικού μας κράτους κ. Δ. Αβραμόπουλου, για να παρακολουθήσουν την πρώτη δοκιμή βολής των S-300, δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά που ο Σημίτης τους εξόρισε στην Κρήτη. Πράξη η οποία ισοδυναμούσε με την απόφαση της Χούντας του Νοεμβρίου 1967 ν' αποσύρει αμαχητί από την Κύπρο τη Μεραρχία που είχε στείλει το 1964 ο πρωθυπουργός της Ένωσης Κέντρου Γεώργιος Παπανδρέου. Αμφότεροι, Χούντα & Σημίτης, υποταγμένοι στα τελεσίγραφα της Άγκυρας. 

Τ Ε Τ Ο Ι Ο ΕΙΝΑΙ το επίπεδο τής επίσκεψης - φιέστας του Κύπριου υπουργού για τους S-300 στην Κρήτη που δεν κρίθηκε καν σκόπιμο να κληθεί να τον συνοδεύσει ο Κύπριος σμήναρχος που υπηρέτησε επικεφαλής τών επί μακρών εκπαιδευθέντων εν Ρωσία στους S-300, μονίμων στελεχών της Εθνικής Φρουράς. Ούτε καν για να. του πει στο αφτί τι ακριβώς προσκλήθηκε στην Κρήτη να παρακολουθήσει κοτζάμ υπουργός. 

Σ Η Μ Ε Ι Ω Θ Η Τ Ω ότι: Την ίδια μέρα τής φιέστας στην Κρήτη, ο αντιπρόεδρος και υπ.Εξ. Βαγγέλης Βενιζέλος (του κόμματος των Σημίτη - Γιωργάκη - Τσοχατζόπουλου) θα υποδέχεται στην Αθήνα για «άκρως εποικοδομητικές σχέσεις», όπως ο ίδιος δήλωσε στη «Σαμπάχ», τον υπ.Εξ. του συνεχιζόμενου Αττίλα και στρατηγιστή του Νέο-Οθωμανισμού, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος έχει προαναγγείλει κιόλας, για την επόμενη μέρα, την παράνομη επίσκεψη του στο τουρκικό κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο. 

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.