Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Καλέσματα για συγκρότηση επιτροπής ενάντια στη νέα γερμανική Κατοχή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα by admin

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε, ύστερα από κάλεσμα του Άρδην, συνάντηση για τη δημιουργία μιας επιτροπής εναντίον της νέας γερμανικής Κατοχής. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, της Κίνησης Πράττω, της Χριστιανικής Δημοκρατίας, του ΔΗΚΚΙ και ανένταχτος κόσμος. Αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα μιας τέτοιας επιτροπής και υπήρξε συμφωνία ως προς το γενικό πλαίσιο της καμπάνιας, όπως τέθηκε από το κείμενο που μοιράστηκε. Ανάλογη πρωτοβουλία για συγκρότηση επιτροπής πάρθηκε σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνουν καλέσματα σε Πάτρα, Κομοτηνή κ.α. προκειμένου αυτή η καμπάνια να πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα.
Στην Αθήνα ορίζουμε νέα συνάντηση της επιτροπής την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 19:00 στο στέκι του Άρδην (Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος) προκειμένου η επιτροπή να ορίσει τις πρώτες δράσεις. Εμείς ως Άρδην συνεχίζουμε να κολλάμε την αφίσα που καλεί για μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα και να προγραμματίζουμε και άλλες δράσεις. Όσοι φίλοι θέλουν να συμβάλλουν στη διάδοση της αφίσας μπορούν να την προμηθευτούν από τα κατά τόπους στέκια του Άρδην σε Αθήνα (210-3826319), Θεσσαλονίκη (2310-543751) και Πάτρα.

Παρακάτω παραθέτουμε το κείμενο που μοιράστηκε στις συναντήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα και την αφίσα σε ηλεκτρονική μορφή.

Άρδην

Κίνημα για Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνική Χειραφέτηση, Οικολογική ισορροπία, Άμεση Δημοκρατία και Πνευματική Αναγέννηση

Για τη δημιουργία μιας καμπάνιας ενάντια στη νέα γερμανική Κατοχή

Τα τελευταία τρία χρόνια η Γερμανία έχει εξυφάνει ένα αδιόρατο δίχτυ στη χώρα μας και ελέγχει ολοκληρωτικά κάθε πτυχή της πολιτικής και οικονομικής μας δραστηριότητας. Η τρόικα (που από τους τρεις εκπροσώπους της οι δύο είναι Γερμανοί, ο Μαζούχ, που εκπροσωπεί την ΕΚΤ και μεθοδικά καταστρέφει το κοινωνικό κράτος, και ο Μορς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που διαλύει την αγορά εργασίας, μόνο ο Τόμσεν που εκπροσωπεί το ΔΝΤ είναι Δανός) ελέγχει πλήρως τις ελληνικές κυβερνήσεις. Ο Γερμανός Ράιχενμπαχ με το επιτελείο του (Τασκ Φορς, αποτελούμενο κυρίως από Γερμανούς, Αυστριακούς, Ολλανδούς και Σουηδούς) ελέγχει όλα τα υπουργεία (ακόμα και της Άμυνας) και τη Δημόσια Διοίκηση. Η «γερμανοελληνική συνέλευση», με επικεφαλής τον υπερδραστήριο Γερμανό υφυπουργό Φούχτελ έχει αναλάβει να ελέγξει την τοπική αυτοδιοίκηση και ήδη από το 2012 ήδη οι μισοί δήμοι είχαν ξεκινήσει επαφές με τον Φούχτελ για να ενταχθούν στο πρόγραμμά του. Με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί έχουν βάλει στο χέρι την ελληνική διοίκηση από την κορυφή ως τη βάση. Ο έλεγχος δεν σταματά στη διοίκηση, επεκτείνεται και στον ιδεολογικό τομέα, για να μας παρουσιάζεται η Κατοχή ως φυσιολογική. Τα τελευταία δύο χρόνια, με πρόσθετα κονδύλια που έλαβαν από τον γερμανικό προϋπολογισμό, όλα τα γερμανικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, άνοιξαν παραρτήματα των ιδρυμάτων τους στην Ελλάδα:

Οι Χριστιανοδημοκράτες και το αδελφό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας εγκαινίασαν παραρτήματα των ιδρυμάτων Κόνραντ Αντενάουερ και Χανς Ζάιντελ, όπου στα εγκαίνια και των δύο μίλησε ο Α. Σαμαράς. Το Ντι Λίνκε της αριστεράς άνοιξε το Ρόζα Λούξεμπουργκ. Το Φρίντριχ Έμπερτ του SPD εμφανίζεται να είναι και το πιο δραστήριο σε επίπεδο εκδηλώσεων, αφού, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου –Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, συνδιοργανώνουν τον κύκλο εκδηλώσεων για την Ανανέωση του Πολιτικού Συστήματος, με θέματα όπως μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος, πολιτικό χρήμα και διαφθορά, εκδημοκρατισμός των πολιτικών κομμάτων. [Αλήθεια, από πού αντλεί τη νομιμοποίηση ένα γερμανικό ίδρυμα να κάνει συνέδριο για το ελληνικό Σύνταγμα και την αναθεώρηση του;

Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, έχει εγκατασταθεί το ίδρυμα Χάινριχ Μπελ, που πρόσκειται στους Πράσινους. Αυτοί έχουν σκοπό να κάνουν δουλειές με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και όχι μόνο.

Η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών προωθεί νέους για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία και, όπως αυτοπαρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της, είναι μια «ενδιάμεση οργάνωση πολιτιστικής και επιστημονικής εξωτερικής πολιτικής και προωθεί τη διεθνή ανταλλαγή φοιτητών και επιστημόνων».

Και βέβαια δεν ποτέ να ξεχνάμε την οικονομική και εμπορική παρουσία των Γερμανικών μονοπωλίων και τραπεζών, σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Από την αμαρτωλή Ζήμενς μέχρι την ιδιοκτήτρια του αεροδρομίου Ε. Βενιζέλος, που αρνούνται να καταβάλουν οι μεν πρώτοι ακόμα και τα περιβόητα ποσά του συμβιβασμού, η δε δεύτερη το ΦΠΑ που οφείλουν. Εξ άλλου τα χρήματα που υποτίθεται καταβάλλουν «οι Γερμανοί φορολογούμενοι» δεν είναι τίποτε μπρος στο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, και τα χρηματιστικά-τραπεζιτικά κέρδη της από τον οικονομικό στραγγαλισμό που μας επιβάλουν. Για να μη μιλήσουμε καν για τα ποσά του δανείου και των αποζημιώσεων.

Πώς οργανώνουμε την αντίσταση στους Γερμανούς

Αν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα υπήρξε μία από τις πρώτες χώρες που αντιστάθηκαν στο γερμανικό ναζισμό, έτσι και σήμερα, είμαστε η πρώτη χώρα που αν θέλουμε να επιβιώσουμε, πρέπει να αντισταθούμε στη με πολλά πρόσωπα γερμανική κατοχή.

Σε αυτό τον οικονομικό και πολιτικό πόλεμο που διεξάγει εναντίον μας η Γερμανία έχουμε και εμείς όπλα που μπορούμε και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε: Το μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων, την άρνηση του γερμανικού πολιτιστικού ιμπεριαλισμού, την απόρριψη των πολιτικών παρεμβάσεων των Γερμανών στην Ελλάδα, τη σύναψη σχέσεων με δυνάμεις που αντιστρατεύονται τη γερμανική επικυριαρχία, τη δυναμική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να στιγματιστούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι ή περιφερειάρχες που το προηγούμενο διάστημα συνεργάστηκαν με τον Φούχτελ. Θα πρέπει να αναδείξουμε το γεγονός ότι η τροϊκανή κατοχή έχει και σαφή εθνικά χαρακτηριστικά, η συντριπτική πλειονότητα των γκαουλάιτερ είναι Γερμανοί. Να αποκαλύψουμε τον ιδεολογικό ρόλο που παίζουν τα πολυάριθμα ιδρύματα των γερμανικών κομμάτων, όπως παλιότερα είχε γίνει με το ίδρυμα Φορντ ή το ίδρυμα Σόρος.

Να καταγγείλουμε τις κοινές ενέργειες γερμανικών φορέων και ελληνικών πανεπιστημίων ή ιδιωτικών συμφερόντων, που έχουν στήσει μια κανονική βιομηχανία μετανάστευσης, για να φεύγουν κατά χιλιάδες οι νέοι μας στη Γερμανία.

Να χτυπήσουμε τη Γερμανία στον οικονομικό τομέα, ήδη η Λιντλ υποχώρησε το 2011, από τη δεύτερη θέση που είχε στις αλυσίδες σουπερμάρκετ το 2010, στην τρίτη θέση. Οι Έλληνες καταναλωτές, έστω και ανοργάνωτα, τιμωρούν τους Γερμανούς για τη συμπεριφορά τους απέναντί μας. Αυτή τη θετική αντίδραση μπορούμε να την πάμε ένα βήμα παραπέρα, με μια καμπάνια μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων και των γερμανικών πολυεθνικών, με προεξάρχουσες τις Λιντλ, Μίντια Μαρκτ, Πράκτικερ κ.ά.

Στην επιτροπή μας έχουν θέση όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες που επιθυμούν να αντισταθούν στη νέα γερμανική Κατοχή. Και όσοι γερμανικοί οργανισμοί ή άτομα θέλουν να είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, θα πρέπει να καταδικάσουν απερίφραστα τη πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στη χώρα μας και να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι συντάσσονται με το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων.

Η Γερμανία, λόγω του ένοχου παρελθόντος της και των φρικαλεοτήτων που διέπραξε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με νωπές ακόμα στις μνήμες των ευρωπαϊκών λαών, αν αντιμετωπίσει αντίσταση από την ελληνική πλευρά, θα αναγκαστεί σε μεγάλο ή μικρότερο βαθμό να αναδιπλωθεί, τουλάχιστον εν μέρει. Το είδαμε το καλοκαίρι με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που, αν και τέθηκε εντελώς χλιαρά από την ελληνική πλευρά, ήταν αρκετό για να αναγκαστεί ο Σόιμπλε να παραδεχτεί ότι υπάρχει θέμα κατοχικού δανείου. Άλλωστε, σε όλη την Ευρώπη φουντώνουν αισθήματα απόρριψης της γερμανικής πολιτικής και δεν απέχει πολύ η στιγμή όπου δεν θα είμαστε μόνοι μας. Εμείς, πάντως, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, οφείλουμε να καλέσουμε τους Έλληνες να αντισταθούν στη νέα γερμανική Κατοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.