Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

«Εκτέλεσις δια παραδειγματισμόν...»

Του Βασίλη Ζενζεφύλη*

Συνάδελφοι, για μας που γνωρίζουμε ιστορία είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε την στρατηγική που εφαρμόζει το υπουργείο παιδείας και ίσως να προβλέψουμε και να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες κινήσεις του. Έτσι λοιπόν, αν ανατρέξουμε στην Ρωμαϊκή ιστορία θα δούμε πως:
i. με τη στρατηγική του διαίρει και βασίλευε, μπόρεσε ένας σχετικά μικρός λαός της Ιταλίας να κυριαρχήσει για μεγάλο χρονικό επί των διασπασμένων, αριθμητικά υπέρτερων, λαών του τότε γνωστού κόσμου. (Αναγωγή στη στρατηγική του υπουργείου παιδείας: 12ετία, μισθός νεοπροσλαμβανόμενων, μοριοδότηση ΑΣΕΠ- επετηρίδας, κλπ)

ii. μετά από κάθε καταστολή των επαναστατημένων λαών οι Ρωμαίοι έφερναν αιχμαλώτους στη Ρώμη και τους εκτελούσαν δια σταυρώσεως ή πυράς, εκθέτοντας τις σωρούς των κατά μήκος των οδών ώστε να αποτελούν φόβητρο των επίδοξων επαναστατών στο μέλλον. Θυμηθείτε τους σκλάβους με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής Σπάρτακο που σταυρώθηκαν κατά μήκος της Αππίας οδού. (Αναγωγή στη στρατηγική του υπουργείου παιδείας: μετά την αποτυχημένη και επιταγμένη απεργία των εκπαιδευτικών του Ιουνίου, δια της κατάργησης ειδικοτήτων στην επαγγελματική εκπαίδευση, ωθεί στη διαθεσιμότητα 2122 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι παραμένουν σκοπίμως σε καθεστώς αβεβαιότητας, ώστε να αποτελούν το φόβητρο για μελλοντικές κινητοποιήσεις).

Τα αποτελέσματα της στρατηγικής αυτής είναι: ο διχασμός των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με βάση τον κλάδο/ειδικότητα, ο διχασμός των εκπαιδευτικών σε νέους (ΑΣΕΠ) και παλιούς (επετηρίδα), σε Γενικής Παιδείας και ειδικοτήτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και άλλα πολλά...

Κάπως έτσι εξηγείται η σπουδή των 5750 συναδέλφων να δηλώσουν επιθυμία για μετάταξη σε 4600 θέσεις, κάνοντας το υπουργείο να τρίβει με ικανοποίηση τα χέρια του. Κάπως έτσι θα φτάσουμε σε μια απεργία διαρκείας με τον κλάδο διασπασμένο, φοβισμένο και άρα ανίσχυρο. Για όσο διάστημα συνάδελφοι θα κρέμονται οι σωροί των 2122 συναδέλφων στους σταυρούς του υπουργείου χωρίς δικαίωση και συμπαράσταση, πιστεύοντας πως έτσι έχει ξορκιστεί το κακό και δεν κινδυνεύει πια κανείς, τόσο οι εκπαιδευτικοί θα φοβούνται, τα σχολεία θα κλείνουν, και οι Ρωμαίοι του υπουργείου παιδείας θα αισθάνονται άτρωτοι, ενώ η κυβέρνηση δια στόματος Αδώνιδος θα λέει: «έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο» 

* Βασίλης Ζενζεφύλης, εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.