Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ

Προς κοινή γνώμη

 

Ονομάζομαι Ζεκί Γκιουμπούζ, είμαι 47 χρονών, ανήκω στο κουρδικό έθνος, είμαι αλεβίτης και κομμουνιστής. Δηλ. ανήκω σ’ αυτούς που δέχτηκαν απ’ το τουρκικό καθεστώς γενοκτονίες, δολοφονίες και κάθε είδους πίεση. Στις 12 Φλεβάρη 2013 ζήτησα πολιτικό άσυλο ως ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια στους καταπιεσμένους.
Απ’ τα φοιτητικά μου χρόνια έως σήμερα πήρα μέρος στον αγώνα των λαών της Τουρκίας και του Κουρδιστάν, γι’ αυτό το λόγο έγινα στόχος απ’ το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας. Χρόνια ολόκληρα έζησα παράνομα λόγω ειδικών δικαστηρίων, ειδικών εισαγγελέων, μαρτύρων που κρύβουν την ταυτότητά τους απ’ τα δικαστήρια, δηλ. θύμα μη νόμιμων διαδικασιών και συνομωσιών. Η αδερφή μου, η γυναίκα μου που είναι δημοσιογράφος και η κόρη μου αντιμετώπισαν τις απειλές και τα βασανιστήρια του κράτους. Όταν πήγα στη συνάντηση όπου είχα ειδοποιηθεί απ’ τις αστυνομικές αρχές για την υπόθεση του ασύλου, συλλήφθηκα και οδηγήθηκα στη φυλακή.
Η κράτησή μου δεν έχει νόμιμες βάσεις
Η απόφαση είναι πολιτική
Ο φασισμός του τουρκικού κράτους σήμερα εφαρμόζεται απ’ το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Οι υπηρεσίες του φασισμού που εδώ και χρόνια είχαν χάσει το κύρος τους ξαναζωντανεύουν και προχωρούν στην ανασυγκρότησή τους με άλλες μορφές. Η κυβέρνηση του ΑΚΡ απέναντι στην Ευρώπη φορά τη μάσκα της δημοκρατίας, ακολουθεί μία επιθετική πολιτική ενάντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής, προσπαθεί να εφαρμόσει την επεκτατική πολιτική της στα Βαλκάνια και στην Μέση Ανατολή με το ιδεοπολιτικό δόγμα του Νέου Οθωμανισμού. Οι αντικειμενικές εξελίξεις και οι εικόνες δείχνουν ξεκάθαρα αυτή την πραγματικότητα. Απ’ τη μία μιλάνε για δικαιώματα Κούρδων, απ’ την άλλη δολοφονούν τους Κούρδους αγρότες με μαχητικά αεροπλάνα στην περιοχή Ρομπόσκι. Οι τούρκοι στρατηγοί οργανώνουν προβοκάτσια στην Συρία και προχωρούν σε πολεμικές απειλές. Στην δημοκρατία του ΑΚΡ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Εκατοντάδες δικηγόροι, δημοσιογράφοι, δήμαρχοι πόλεων είναι κλεισμένοι στα μπουντρούμια. Οι δολοφονίες των γυναικών τους προηγούμενους μήνες στο Παρίσι αποδεικνύουν ότι ο φασισμός του ΑΚΡ και το βαθύ κράτος του αναλαμβάνει διεθνή ρόλο και στα κέντρα της Ευρώπης.
Γνωρίζω ότι πολλοί επαναστάτες από Τουρκία και Κουρδιστάν λόγω ενταλμάτων της Ιντερπόλ δέχονται συλλήψεις και κρατήσεις στις φυλακές. Μία τέτοια πρακτική αυτή την περίοδο εφαρμόζεται και στην Ελλάδα. Μία μέρα πριν απ’ το προκαθορισμένο ραντεβού με τις ελληνικές αρχές δίνεται εντολή στην Ιντερπόλ και αμέσως μετά στα τουρκικά ΜΜΕ τονίζεται ότι η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν συμφωνήσει για την έκδοσή μου. Πιστεύω ότι την απάντηση γι’ αυτή την ενέργεια θα δώσουν οι έλληνες σοσιαλιστές, επαναστατικές δυνάμεις και η κοινή γνώμη ως διεθνές καθήκον. Επίσης θέλω να τονίσω τις υποψίες μου ότι η οικονομική κρίση και η πολιτική κατάσταση που περνά η Ελλάδα θα αξιολογηθεί απ’ το τουρκικό καθεστώς ως ευκαιρία και θα αυξηθούν τέτοιες είδους επιθέσεις μέσα στην Ελλάδα. Όμως ότι και να συμβεί ο τροχός της ιστορίας γυρνά προς τους καταπιεσμένους. Χαιρετίζω του συντρόφους απ’ τη φυλακή Πατρών που δολοφονήθηκαν στο Παρίσι.
Ζεκί Γκιουρμπούζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.