Σάββατο 15 Μαρτίου 2025

Ο ήλιος ανατέλλει πρώτα γι' αυτούς που είναι όρθιοι

Του Αντώνη Ανδρουλιδάκη 

Σε τούτα τα μέρη, εδώ και αιώνες, ο ήλιος ανατέλλει πρώτα γι' αυτούς που είναι όρθιοι κι ύστερα γι αυτούς που είναι γονατιστοί.
 
Αυτή την αλήθεια τη γνωρίζει ο Λαός μας καλά. Γι' αυτό και δεν τίμησε ποτέ πραγματικά μες στη ψυχή του όσους διάλεξαν να ζήσουν στη βολική σκιά του γονατιστού-όσο κι αν αυτή η βολή έγινε κυρίαρχη ιδεολογία. 

Στη συλλογική μας διαδρομή των τελευταίων 200 χρόνων αυτή η βολική σκιά του γονατιστού αναγνωρίστηκε και έφτασε ως τα ύπατα κοινωνικά αξιώματα, αλλά στη λαϊκή ψυχή περιφρονήθηκε όσο τίποτα άλλο. 

Στη σημερινή συγκυρία που η "βολική σκιά" μπορεί να φτιασιδώνεται και να το "παίζει" μετριοπάθεια, σεβασμός, φρονιμάδα, θεσμός ή ακόμη και επανάσταση αγωνιώντας μπας και πιάσει μια θέση στον ήλιο, η όρθια στάση ανθρώπων σαν την κυρία Καρυστιανού δεν μπορεί ούτε να κρυφτεί, ούτε να υποτιμηθεί από τους γνωστούς γονατιστούς που δεν φτάνουν ούτε στο δαχτυλάκι της αταλάντευτης αγωνιστικότητας της. 

Η όρθια στάση της γυναίκας αυτής απλά φωτίζει εκ νέου το γονάτισμα τους στη σκιά και το θράσος τους να μιλάνε για την ανεπάρκεια του όρθιου.

Γιατί η κυρία Καρυστιανού διάλεξε να είναι όρθια όταν όλοι αυτοί είχαν από καιρό βολευτεί στη σκιά.

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/share/p/19y5YoeCwq/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.