Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Μέχρι που φτάνει η ενδοχώρα των εμπολέμων; ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ!!!

Του Κώστα Κουτσουρέλη 


Με τη δοκιμασμένη λογική του "λαγού", οι Ολλανδοί δήλωσαν ότι επιτρέπουν απεριόριστη χρήση, ώς βαθιά στο έδαφος της Ρωσσίας, των όπλων με τα οποία εφοδιάζουν το Κίεβο. Σύντομα θα ακολουθήσει πιθανότητα και όλο το υπόλοιπο ΝΑΤΟ, οι αναφορές μιλούν ακόμη και για παράδοση πυραύλων τύπου Τόμαχωκ στους Ουκρανούς, βεληνεκούς 2000 χλμ.

Κανείς θα πει, γιατί όχι; Γιατί να μην μπορεί η εμπόλεμη Ουκρανία να πλήξει τον αντίπαλό της βαθιά στην ενδοχώρα του; Η απάντηση είναι απλή: διότι η βαθιά ενδοχώρα της Ουκρανίας είναι οι νατοϊκές δυνάμεις και βάσεις πέριξ της. Αναγνωριστικά αεροσκάφη και πλοία, εφοδιοπομπές, κέντρα εκπαίδευσης και στρατηγεία που μετέχουν άμεσα στον πόλεμο υπάρχουν σε πολλές νατοϊκές χώρες όμορες και μη της Ρωσσίας. 

Αν η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να πλήξει μια ρωσσική βάση στα Ουράλια λ.χ., έχει και η Ρωσσία το δικαίωμα να ανταποδώσει ισοπεδώνοντας μια βάση στην Πολωνία ή τη Ρουμανία ή καταρρίπτοντας ένα αμερικανικό αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα; Αν υπάρξει σοβαρή επίθεση στο Κρεμλίνο, δικαιούται η Μόσχα να χτυπήσει το Βερολίνο; Αυτά τα ερωτήματα τίθενται και δεν είναι φιλολογικού ενδιαφέροντος.

Έως τώρα Ρωσσία και ΝΑΤΟ είχαν μια άτυπη συμφωνία. Είμαστε μεν σε πόλεμο, αλλά κρατάμε την αντιπαλότητα εντός ορίων. Τώρα τα όρια θολώνουν. Και με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο ανίσχυρο, δεν είναι μόνο οι Ουκρανοί που βλέπουν στην άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ τη μόνη σανίδα σωτηρίας. Είναι και πολλοί στις δυτικές πρωτεύουσες πρόθυμοι να πάρουν τον ίδιο δρόμο. Αρκεί να δει κανείς την εκτόξευση των πολεμικών δαπανών που ήδη έχει δρομολογηθεί. Τα συμφέροντα είναι τεράστια. Άσε δε που μια αυτοπροκληθείσα "κατάσταση ανάγκης" μπορεί να χρησιμεύσει τα μάλα στον αγώνα κατά του "ειρηνοποιού" Τραμπ. Ή, έστω, να του δέσει πισθάγκωνα τα χέρια.
ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/share/iXDWerMRyfGTKfLG/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.