Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Καλωσήρθατε στο τσίρκο της Ευρώπης.

Από Ανδρέα Ρέος

Θα μπορούσε να είναι η πιο πρωτότυπη και ευφυής τελετή έναρξης εκτός σταδίου με πραγματικά σκηνικά της πόλης.

είδαμε μία love parade με μπόλικη eurovision και τη woke αισθητική σε υπερθετικό βαθμό, τόσο υπερθετικό και υπερβολικό, τόσο μονοπωλιακό,  που ομοιάζει με κτηνώδες βασικό ένστικτο, αυτό του μαρκαρίσματος του teritorium και οριοθέτησης περιοχής με το κατούρημα.

είναι η κυρίαρχη ιδεολογία που επιβάλλεται με τον πιο φασιστικό τρόπο και φυσικά συνιστά ξεκάθαρη αισθητική υποβάθμιση. 

είδαμε

πασαρέλα με τρανς, 

τον μυστικό δείπνο με τρανς και για μενού τον θεό Διόνυσο, 

αλλαξοκωλιές μιας γυναίκας, ενός μαύρου cross κι ενός τρανς που αποσύρονται μετά τη βιβλιοθήκη στο δωμάτιο για παρτούζα, 

χορευτικά και μπαλέτα με τρανς και με υβρίδια ανθρώπων και ζώων- η woke όπως έχουμε πει είναι η εξίσωση ανθρώπου, ζώων και μηχανής
 
απρόσωπα "πρόσωπα' με έναν/μία λαμπαδηδρόμο που δεν ήξερες αν είναι γυναίκα ή άνδρας 

παρουσίαση αγαλμάτων γυναικών που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Γαλλίας ως μία "φεμινιστική" αυτοεπιβεβαίωση - φαντάζομαι ότι αν έπρεπε να παρουσιάσουν τους Γάλλους άνδρες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ανθρωπότητας η τελετή θα συνεχιζόταν μέχρι και τώρα. 

Γενικά ήταν ένα woke-"φεμινιστικό" μανιφέστο, το οποίο προσβάλει την εικόνα της Γαλλίας στον κόσμο, οι αντιδράσεις είναι παντού τεράστιες προς χαρά της Λεπέν.

Η woke δεν είναι μία συμπληρωματική ιδεολογία που φέρνει περισσότερα "δικαιώματα" στα ήδη υπάρχοντα, αλλά αναθεωρεί την αντίληψή των δικαιωμάτων, καταστρατηγώντας όμως τα πραγματικά δικαιώματα. 

Είναι μία εξόχως διχαστική ιδεολογία, η οποία, για να επιβάλλει τη δική της ιδεολογική ηγεμονία, πρέπει να αντικαταστήσει το ήδη υπάρχον σύστημα αξιών. Αντικαθιστά δηλαδή την αντίληψη περί "δικαιωμάτων", αναθεωρεί την έννοια της ελευθερίας και των δικαιωμάτων και τα αλλοιώνει προς όφελος των δικαιωματισμών. 

Η παρωδία του Μυστικού Δείπνου, ο καβαλάρης της αποκάλυψης, οι φωτιές στον "παλιό" κόσμο που καίγεται στο imagine του Τζων Λένον, έχουν συγκρουσιακό χαρακτήρα και διάθεση ρήξης, δηλαδή δείχνουν θέση μάχης "ή εσείς ή εμείς". 

Για παράδειγμα, η χοντρή drug quin με το φωτοστέφανο στον 'μυστικό δείπνο' προπαγανδίζει τον αγώνα ενάντια στη διάκριση και στο body shaming. Άλλη στρέβλωση της woke αυτή. 

Προσέξτε το σημείο του αναθεωρητισμού εδώ: "Μην ντρέπεσαι γι'αυτό που είσαι, είναι δικαίωμα να είσαι όπως είσαι".  Και έχω, νομίζω,  το δικαίωμα, δις, να ομιλώ σχετικά ως επίσης χοντρός. 

Το σωστό βέβαια δε θα ήταν  να ντρέπεσαι ή να αισθάνεσαι μειονεκτικά ή να δέχεσαι μπούλιγκ,  αλλά να πρέπει να αλλάξεις.  

Τί σημαίνει όμως "no body shaming" στη woke; "Μείνε όπως είσαι", να σε καταπιεί η μαλθακοαδράνεια, μη γυμναστείς, μην ασκηθείς σωματικά και βέβαια και πνευματικά με δίαιτα, νηστεία, εγκράτεια από το φαγητό, μην προσπαθήσεις να αλλάξεις που είναι το δύσκολο, μείνε όπως είσαι που είναι το εύκολο.

Μην αλλάξεις εσύ, να αλλάξουν οι άλλοι απέναντι σ'εσένα.

Όμως, άλλο ντρέπομαι έτσι όπως είμαι  και άλλο προσπαθώ να το αλλάξω. 

Αυτή τη διαφορά δε μπορούν να διακρίνουν οι πτωχοί τω πνεύματι αφελείς υποστηρικτές της woke. 

Μέσα στην ανασφάλειά τους, βρίσκουν την ευκαιρία να την καλύψουν, προπαγανδίζοντας στήριξη ενάντια σε κάθε μορφή διακρίσεων, για να δείξουν ντεμέκ ότι αυτοί είναι -και καλά- κατά των διακρίσεων, αλλά δε μπορούν να διακρίνουν ότι η παχυσαρκία και η αρρώστια του σώματος δεν είναι δικαίωμα. 

Επί της ουσίας διαιωνίζουν και παγιώνουν τη διάκριση, διότι ούτε το μασάζ των αφτιών είναι έντιμο δικαίωμα. 

Αυτό είναι ο αναθεωρητισμός και καταλαβαίνετε ευκόλως και την επικινδυνότητα. 

Δυο διαπιστώσεις ακόμα:

- Η καλύτερη στιγμή της τελετής έναρξης, η παρουσίαση του Λούβρου με την Aροδίτη της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης 

- Η καλύτερη τελετή έναρξης ήταν και παραμένει η Αθήνα 2004

Λίγη υπομονή, η καλύτερη στιγμή της τελετής λήξης θα είναι η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου και η έπαρση της ελληνικής σημαίας με την υποστολή αυτής των ολυμπιακών αγώνων

Καλωσήρθατε στο τσίρκο της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/share/p/xVrhhXTJ9XijTcbp/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.