Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Προγραμματικές δηλώσεις για τα εθνικά του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα


Στο video όλη η ομιλία του Γ.Γ.

Κυρίες και κύριοι,

Όταν μιλάμε βέβαια για τις προγραμματικές δηλώσεις μιλάμε και για τους σχεδιασμούς σας σ' αυτό που ονομάζουμε «εξωτερική πολιτική», που δεν είναι βέβαια μόνο εξωτερική.

Δύο λόγια μόνο... Έχετε ως κυβέρνηση, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων, έχετε σπρώξει τη χώρα μας σε βαθιά εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στις επιπτώσεις του στην Ουκρανία.

Μπορεί πλέον, ως θέμα να μη μονοπωλεί, όμως ο πόλεμος κλιμακώνεται επικίνδυνα και με τη δική σας συμβολή, γιατί στέλνετε πυρομαχικά και όπλα στη «φωτιά» του πολέμου αποψιλώνοντας την όποια άμυνα των ελληνικών νησιών, και επιπλέον μετατρέποντας τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό πολεμικό προγεφύρωμα.

Δρόμο, που άνοιξε, βέβαια, δεν το ξεχνάμε ούτε αυτό, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την επέκταση των αμερικάνικων βάσεων και το άνοιγμα του δρόμου για την νέα επαίσχυντη συμφωνία. Η χρήση της Σούδας, της Αλεξανδρούπολης, της Λάρισας και του Βόλου και άλλων υποδομών στην υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών, βάζουν τον λαό μας σε πολύ μεγάλες περιπέτειες. Περιπέτειες που θα μεγαλώσουν, μετά και τις αποφάσεις που θα πάρει το ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής της Λιθουανίας, σε λίγες μέρες με τη συμμετοχή του Ελληνα πρωθυπουργού.

Συνεχίζετε όμως την κοροϊδία του ελληνικού λαού και των στρατευμένων παιδιών του, ότι δήθεν η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Ουκρανία, ή στην Αφρική στη ζώνη του Σαχέλ, ή αύριο στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, δήθεν, γίνεται για την «ασφάλεια» της χώρας, για τη διασφάλιση της εδαφικής της ακεραιτότητας!

Σας διαψεύδει όμως οικτρά, η ίδια η ζωή και τα γεγονότα. Πάει πολύ όμως να μας λέτε ότι η εμπλοκή της Ελλάδας, δήθεν μας προφυλάσσει από την επιθετικότητα του τουρκικού κράτους που προωθεί τα σχέδια της άρχουσας τάξης του και όχι μόνο. Μόνο οι πολιτικά τυφλοί δεν μπορούν να δουν το ανατολίτικο «παζάρι» της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και με το ΝΑΤΟ και με άλλους προκειμένου να την κρατήσουν πάση θυσία στη «στρούγκα» τους μακριά από την αγκαλιά της Ρωσίας και την Κίνα.

Αλήθεια, με τι ανταλλάγματα θα γίνει κάτι τέτοιο; Όταν η τουρκική αστική τάξη «έχει απλώσει όλον τον τραχανά» των διεκδικήσεων της με την λεγόμενη «Γαλάζια Πατρίδα», την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ακόμη και της κυριαρχίας ελληνικών νησιών;

Αυτά παραμένουν, παρά την προσωρινή ύφεση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οι «σύμμαχοί» σας, οι ΝΑΤΟϊκοί, στρώνουν το «κρεβάτι του Προκρούστη» για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με τη λεγόμενη «συνδιαχείριση του Αιγαίου», για την οποία, βέβαια, αμείωτο είναι το ενδιαφέρον του μεγάλου κεφαλαίου, που θέλει να «πλιατσικολογήσει» τον ορυκτό και φυσικό πλούτο, σε βάρος των δύο λαών, αλλά και του περιβάλλοντος, της ειρήνης και της ασφάλειας της περιοχής.

Γιατί, ας μην διαφεύγει από τον καθένα και την καθεμιά, πως συμφωνίες χωρίς αρχές ή που βάζουν αστερίσκους στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, σαν αυτές που η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ υπέγραψε με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την ΑΟΖ, μόνον την «όρεξη» άνοιξαν στην τουρκική επιθετικότητα και φτάσανε κάποιοι τώρα να μιλούν και για «Πρέσπες του Αιγαίου».

Δηλαδή, κατά αναλογία κι αυτή, με την απαράδεκτη συμφωνία, που «μαγείρεψε» ο ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντα των «διαβολικά καλών» ΗΠΑ, της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, ώστε να αυξηθούν τα κέρδη των λίγων και να μεγαλώσει η εκμετάλλευση των πολλών, αφήνοντας και άθικτο το «σπέρμα» του αλυτρωτισμού, που βλέπουμε ακόμα καλά να κρατεί.

Γιατί, βλέπουμε τι γίνεται τώρα στα Βαλκάνια, με την αύξηση της έντασης στο ΝΑΤΟϊκό προτεκτοράτο του Κοσσόβου και στο αντίστοιχο της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης. Βλέπουμε πως αξιοποιούνται οι εθνικισμοί στα Βαλκάνια, για να συνεχίζεται το «διαίρει και βασίλευε», για να καλλιεργούνται οι αποπροσανατολιστικές και καταστροφικές «Μεγάλες Ιδέες», όπως της «Μεγάλης Αλβανίας», που «κυοφορείται» αυτήν την περίοδο.

Κι από αυτό το βήμα θέλουμε να καταδικάσουμε τη συνεχιζόμενη κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας, Φ. Μπελέρη, που αποτελεί προσπάθεια παρεμπόδισης της πολιτικής δραστηριότητας της ελληνικής μειονότητας.

Όλοι σας σιγοντάρατε τα τελευταία χρόνια τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που έχουν κάνει βήματα προς την κατεύθυνση αναγνώρισης του προτεκτοράτου του Κοσσόβου, π.χ. με το Γραφείο του ΥΠΕΞ στην Πρίστινα.

Κι αυτό, τη στιγμή που η Τουρκία επιδιώκει να επιβάλει την αναγνώριση του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου και μαζί με τους «συμμάχους» σας διαχρονικά προωθεί την αναγνώριση των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής και κατοχής της Κύπρου.

Όμως, δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ενιαία, ανεξάρτητη Κύπρο, ένα και όχι δύο κράτη, με μία και μόνη κυριαρχία, μία ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, κοινή πατρίδα των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες, με τον κυπριακό λαό πραγματικά κυρίαρχο στον τόπο του, την πατρίδα του.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει και μέσα και έξω από τη βουλή να αντιπαλεύει την πολιτική που θέτει τη χώρα και το λαό μας στις «μυλόπετρες» των πολέμων και επεμβάσεων. Για να επιστρέψουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται σε διάφορες αποστολές εκτός συνόρων, όπου δεν έχουν καμιά δουλειά για την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και της πατρίδας. Για να κλείσουν οι ξενόφερτες βάσεις και να αποδεσμευτεί η χώρα από τους σχεδιασμούς και τους οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Για να επικρατήσει τελικά και οριστικά η ειρήνη, η φιλία, η συνεργασία ανάμεσα στους λαούς, κόντρα στα συμφέροντα εκείνων που κερδίζουν από τους πολέμους και την δήθεν «ειρήνη» με το «πιστόλι στον κρόταφο» των λαών.

Εμείς, κύριοι της ΝΔ, δεν σας κατηγορούμε ότι δεν έχετε πρόγραμμα, όπως κάνουν άλλα κόμματα. Έχετε και παραέχετε και πρόγραμμα και συγκεκριμένες στοχεύσεις. Μόνο που αυτό, είναι κομμένο και ραμμένο, κοστολογημένο, για να μιλήσω στη γλώσσα σας, στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου, στο οποίο φυσικά δεν χωράνε οι ανάγκες των εργαζομένων, του λαού, γιατί αποτελούν «κόστος». Επιβαρύνουν, όπως λέτε, την οικονομία σας που υπηρετεί τους λίγους, τους επιχειρηματικούς ομίλους...

Η δική μας πρόταση είναι στην αντίπερα όχθη, εκεί που οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας θα είναι πραγματικά στο επίκεντρο... Κατά συνέπεια, μάλλον είναι περιττό να πω το αυτονόητο:

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Καταψηφίζουμε μια ακόμα αντιλαϊκή κυβέρνηση. Μια ακόμα, από αυτές που έχει γνωρίσει ο τόπος μας όλα αυτά τα χρόνια.

Όλη η ομιλία του Γ.Γ. του ΚΚΕ...ΕΔΩ


ΠΗΓΗ: https://m.902.gr/eidisi/politiki/334464/kke-den-tha-deixei-kamia-anohi-oi-voyleytes-toy-ehoyn-parei-thesi-dipla-sto
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.