Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

«Υπουργείο Αλήθειας της Ευρώπης 2022»: Η ΕΕ καλεί στο Facebook, το Twitter, το TikTok, τη Microsoft και την Google να «καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση».

Του καθηγητή Michel Chossudovsky

«  Όταν το ψέμα γίνεται αλήθεια, δεν υπάρχει επιστροφή» (Michel Chossudovsky)

***

Η ΕΕ δημοσίευσε τις κατευθυντήριες γραμμές της για την εφαρμογή της διαδικτυακής λογοκρισίας. Αυτός είναι ο τρόπος της τυραννίας. Αυτό είναι το Υπουργείο Αλήθειας του Όργουελ 2022.

Το απώτερο κίνητρο είναι η υποστήριξη της κυβερνητικής προπαγάνδας και των «ψευδών ειδήσεων» από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, περιορίζοντας συστηματικά την ελευθερία έκφρασης και την ανεξάρτητη ανάλυση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι επίσης μια προσπάθεια κυριολεκτικής (οικονομικής) χρεοκοπίας των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης μέσω μιας διαδικασίας απονομισματοποίησης .

Το έργο της ΕΕ ονομάζεται Ενισχυμένος Κώδικας Πρακτικής για την Παραπληροφόρηση 2022 :

Ο νέος κώδικας συγκεντρώνει ένα πιο ποικίλο φάσμα ενδιαφερομένων από ποτέ, επιτρέποντάς τους να συμβάλουν σε εκτεταμένες βελτιώσεις υπογράφοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις σχετικές με τον τομέα τους. Αυτές οι δεσμεύσεις περιλαμβάνουν την απονομιμοποίηση της διάδοσης παραπληροφόρησης, τη διασφάλιση της διαφάνειας της πολιτικής διαφήμισης, την ενίσχυση της συνεργασίας με ελεγκτές δεδομένων και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ερευνητών στα δεδομένα.

Η παροχή βοήθειας στις πλατφόρμες και τη βιομηχανία να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους βάσει του Κώδικα Ορθής Πρακτικής για την Παραπληροφόρηση αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα πιο διαφανές διαδικτυακό περιβάλλον, ασφαλέστερο και πιο αξιόπιστο .

Περιττό να πούμε ότι ο Κώδικας Πρακτικής Ενισχυμένης Παραπληροφόρησης του 2022 δεν αντιμετωπίζει την πραγματική πρακτική των ψεύτικων ειδήσεων στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, ούτε αμφισβητεί τα ψέματα ανώτερων αξιωματούχων.

Καταστολή της αλήθειας

Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να αρνηθεί την αλήθεια για τον Covid-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τα λόγια της Věra Jourová, Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια (Μάιος 2022) :

«Η παραπληροφόρηση που σχετίζεται με την κρίση του κορωνοϊού και τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία δείχνει ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε ισχυρότερα εργαλεία για την καταπολέμηση της διαδικτυακής παραπληροφόρησης.

Αναίσχυντα ψέματα για τις θανατηφόρες συνέπειες του εμβολίου Covid-19. Πλήρως τεκμηριωμένο, το εμβόλιο Covid-19 πυροδότησε από την αρχή, τον Δεκέμβριο του 2020, μια ανοδική τάση στη θνησιμότητα και τη νοσηρότητα. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Οι εθνικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο λένε ψέματα σε εσάς, τους ανθρώπους, στους πληθυσμούς που προορίζονται να υπηρετήσουν .

Αυτό που διακυβεύεται είναι ένα παγκόσμιο ολοκληρωτικό σχέδιο διατήρησης επίσημων ψεμάτων και ψεύτικης επιστήμης για λογαριασμό των οικονομικών ελίτ. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen είναι συνένοχος στην καταστολή της αλήθειας για λογαριασμό της Big Pharma . Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, διαβάστε τη μυστική έκθεση-βόμβα της Pfizer τώρα σε δημόσιο τομέα (δημοσιεύεται στο FOI).

«Περισσότερη διαφάνεια» σημαίνει την εξάλειψη της ελευθερίας της έκφρασης στις διαδικτυακές δημοσιεύσεις .

Μέχρι στιγμής, η ψηφιακή στρατηγική της ΕΕ (με στόχο την αντιμετώπιση της διαδικτυακής παραπληροφόρησης) περιλαμβάνει το Facebook (που ανήκει στη Meta), τη Microsoft, τη Google, το Twitter, το Twitch και το TikTok .

Από την άποψη αυτή, η ΕΕ έχει προτείνει λεπτομερή κώδικα πρακτικής που περιλαμβάνει 44 δεσμεύσεις και 128 ειδικά μέτρα.

Δαιμονοποίηση

Ο πρώτος στόχος έχει τον τίτλο «  Απονομισματοποίηση: μείωση των οικονομικών κινήτρων για τους προμηθευτές παραπληροφόρησης». Στόχος του είναι να αποτρέψει τα ανεξάρτητα διαδικτυακά μέσα από τη δημιουργία εσόδων μέσω διαφημίσεων ή/και δωρεών .

Οι πραγματικοί «διαδότες παραπληροφόρησης» και «ψευδείς ειδήσεις» , δηλαδή οι ομίλοι των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, δεν επηρεάζονται. Το αντίθετο μάλιστα: Η κύρια πηγή των διαδικτυακών εσόδων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η διαφήμιση.

«Ο κώδικας θα ενισχύσει τα μέτρα για τη μείωση των χειριστικών συμπεριφορών που χρησιμοποιούνται για τη διάδοση παραπληροφόρησης (π.χ. ψεύτικοι λογαριασμοί, ενίσχυση ρομπότ, πλαστοπροσωπία, κακόβουλα βαθιά πλαστά)… Θα τους ζητηθεί επίσης να επανεξετάζουν περιοδικά τη λίστα των τακτικών, τεχνικών και διαδικασιών (TTP) που χρησιμοποιούνται από κακόβουλους ηθοποιούς «…

Ποιοι είναι αυτοί οι «κακόβουλοι ηθοποιοί»;

Οι κακόβουλοι παράγοντες εμπλέκονται τακτικά σε ενέργειες που συμβάλλουν στην αποσταθεροποίηση και την καταστολή των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης.

Παίρνει διάφορες μορφές. Τον Απρίλιο του 2022, η Global Research αποτέλεσε αντικείμενο κυβερνοεπίθεσης που περιελάμβανε κατά μέσο όρο έως και 10 εκατομμύρια κακόβουλα αιτήματα ημερησίως , προερχόμενα ταυτόχρονα από πολλές χώρες, με στόχο να ακρωτηριάσουν τον ιστότοπό μας.

Άλλες διαδικασίες που υιοθετήθηκαν από το Facebook και το Twitter συνίστανται στην απονομή κακόβουλης ετικέτας σε άρθρα ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης:

Η πρωτοβουλία της ΕΕ στοχεύει στην «καλύτερη προστασία από την παραπληροφόρηση» για να επιτρέψει στους διαδικτυακούς αναγνώστες «πρόσβαση σε έγκυρες πηγές» .

Στόχος είναι επίσης να «  ενδυναμωθεί  » η λεγόμενη «  κοινότητα ελέγχου δεδομένων», η οποία ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από εταιρικά μέσα σε συμμαχία με το Facebook, την Google και άλλους, σε συνεργασία με διεφθαρμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Βήματα μπροστά. »

Η ΕΕ ζητά την ταχεία εφαρμογή του κώδικα:

Οι υπογράφοντες θα έχουν στη διάθεσή τους έξι μήνες για να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις και τα μέτρα που έχουν προσυπογράψει. 

… Η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί, η οποία θα συνεδριάζει ανάλογα με τις ανάγκες και τουλάχιστον κάθε έξι μήνες, θα παρακολουθεί και θα προσαρμόζει τις δεσμεύσεις σύμφωνα με τις τεχνολογικές, κοινωνικές, εμπορικές και νομοθετικές εξελίξεις.

Η λογοκρισία είναι υποχρεωτική

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ ο Κώδικας Πρακτικής του 2018 για την Παραπληροφόρηση είναι «αυτορυθμιζόμενος», η αναθεωρημένη έκδοση που εγκρίθηκε στις 16 Ιουνίου 2022 πρόκειται να καταστεί υποχρεωτική:

«Ο κώδικας στοχεύει να γίνει ένα ελαφρυντικό μέτρο και ένας αναγνωρισμένος κώδικας συμπεριφοράς στο πλαίσιο της από κοινού ρύθμισης της ASD. »

Αυτό το ύπουλο έργο ισοδυναμεί με τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού "Υπουργείου Αλήθειας"

κατά κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικών διατάξεων των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. Ξεπερνά κατά πολύ τον μηχανισμό προπαγάνδας του Χίτλερ με επικεφαλής τον Τζόζεφ Γκέμπελς .

«  Ο Τζόζεφ Γκέμπελς , υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ, 1933-1945, διατύπωσε μια αρχή ότι αν ένα ψέμα λέγεται αρκετά συχνά, γίνεται αλήθεια. Μπράιαν Γουίλσον )

«Ένα ψέμα που λέγεται μια φορά παραμένει ψέμα, αλλά ένα ψέμα που λέγεται χιλιάδες φορές γίνεται αλήθεια. -Τζόζεφ Γκέμπελς

Η δυστοπική υπόθεση του Orwell του 1984 είναι πλέον ενσωματωμένη στην προηγμένη διαδικτυακή τεχνολογία ψηφιακής επικοινωνίας.

Τα ψέματα που επαναλαμβάνονται από τα ΜΜΕ 24/7 είναι μέρος μιας εκστρατείας φόβου.

Με τη σειρά της, η μεθοδολογία του επίμονου και επαναλαμβανόμενου ψεύδους που εισάγεται σε ένα προηγμένο ψηφιακό περιβάλλον έχει πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια από το απεχθές μοντέλο προπαγάνδας που πρότεινε ο Γκέμπελς στον Αδόλφο Χίτλερ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρηματοδοτήσει τους «ελεγκτές δεδομένων».

Οι πραγματικοί προμηθευτές της παραπληροφόρησης των μέσων ενημέρωσης , δηλαδή τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης και οι «ελεγκτές δεδομένων» τους, όχι μόνο εξαιρούνται από αυτές τις διατάξεις, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποσχεθεί να χρηματοδοτήσει γενναιόδωρα τους «ελεγκτές δεδομένων» (με έξοδα των φορολογουμένων) που λειτουργούν στο πλαίσιο του αιγίδα εταιρικών ομίλων πολυμέσων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του Reuters (που ανήκει στην οικογένεια Thomson):

«…Ο Κώδικας προσπαθεί να εξασφαλίσει δίκαιες οικονομικές συνεισφορές για το έργο των ελεγκτών στοιχείων και καλύτερη πρόσβαση των ελεγκτών σε πληροφορίες που διευκολύνουν την καθημερινή τους εργασία». (η έμφαση δική μας)

Αυτό το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να απορριφθεί κατηγορηματικά.

Είναι ένα μοντέλο λογοκρισίας σε πείσμα των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι εγκληματική επιχείρηση με την έννοια της Νυρεμβέργης.

Όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της Νυρεμβέργης:

«Η χρήση ψυχολογικού πολέμου από τους ναζί συνωμότες είναι γνωστή. Πριν από κάθε μεγάλη επίθεση, με ελάχιστες εξαιρέσεις με βάση την ευκαιρία, ξεκίνησαν μια εκστρατεία τύπου που είχε σκοπό να αποδυναμώσει τα θύματά τους και να προετοιμάσει ψυχολογικά τον γερμανικό λαό για την επίθεση…. Στο χιτλερικό σύστημα κρατικής προπαγάνδας, ήταν ο ημερήσιος Τύπος και ο ραδιόφωνο που ήταν τα σημαντικότερα όπλα . (η έμφαση δική μας)

Michael Chossudovsky

Πρωτότυπο άρθρο στα γαλλικά:

Το «Υπουργείο Αλήθειας της Ευρώπης 2022»: Facebook, Twitter, TikTok, Microsoft, Google Επιστρατεύονται από την ΕΕ «για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης» , 16 Ιουνίου 2022.

Μετάφραση για το Mondialisation.ca  από τη Μάγια

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης πάνω ή κάτω. Ακολουθήστε μας στο Instagram, @crg_globalresearch. Προωθήστε αυτό το άρθρο στις λίστες email σας. Κάντε ένα crosspost στον ιστότοπο του ιστολογίου σας, στα φόρουμ του Διαδικτύου κ.λπ.

Όλα τα άρθρα Mondialisation.ca και Global Research είναι πλέον διαθέσιμα σε 27 γλώσσες, ενεργοποιώντας το μενού μετάφρασης ιστότοπου στο επάνω banner της αρχικής μας σελίδας (έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές).

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Ο Michel Chossudovsky είναι βραβευμένος συγγραφέας, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα, Ιδρυτής και Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRM), Μόντρεαλ, Αρχισυντάκτης του Global Research.

Έχει αναλάβει επιτόπια έρευνα στη Λατινική Αμερική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Υποσαχάρια Αφρική και τον Ειρηνικό και έχει γράψει εκτενώς για τις οικονομίες των αναπτυσσόμενων χωρών με έμφαση στη φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα. Ανέλαβε επίσης έρευνα στα οικονομικά της υγείας (Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (CEPA), UNFPA, CIDA, ΠΟΥ, Κυβέρνηση της Βενεζουέλας, John Hopkins International Journal of Health Services ( 1979 , 1983 )

Είναι συγγραφέας δώδεκα βιβλίων, μεταξύ των οποίων The Globalization of Poverty and The New World Order (2003) – The Globalization of Poverty , America's “War on Terrorism” (2005) – War and Globalization , The Globalization of War, America's Long War against Humanity (2015).

Συνεισφέρει στην Εγκυκλοπαίδεια Britannica. Τα κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Το 2014, έλαβε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας από τη Δημοκρατία της Σερβίας για τα γραπτά του σχετικά με τον επιθετικό πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στη διεύθυνση crgeditor@yahoo.com

Βλέπε στα γαλλικά:  Michel Chossudovsky, Βιογραφικό σημείωμα

Άρθρα του Michel Chossudovsky για την Παγκόσμια Έρευνα

Άρθρα στα γαλλικά του Michel Chossudovsky στο Mondialisation.ca

 


ΠΗΓΗ: https://www.mondialisation.ca/le-ministere-de-la-verite-2022-de-leurope-lue-fait-appel-a-facebook-twitter-tiktok-microsoft-et-google-pour-lutter-contre-la-desinformation/5669187
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.