του Σπύρου Αλεξίου

Τρίτη και 13 Απρίλη 2021 και οργή προκαλεί στην κοινή γνώμη η πρόθεση της οργάνωσης «Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» να πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής για την επέτειο 80 χρόνων από την «επιχείρηση Ερμής», δηλαδή την από αέρος εισβολή των Ναζί στην Κρήτη, τον 20 Μάη του 1941.

Η κατακραυγή ήταν τέτοια που ήδη η εκδήλωση ακυρώθηκε. Αυτό δεν μας επιτρέπει να το θεωρήσουμε ένα απλό επεισόδιο, εντάσσεται σε πολύ ευρύτερο σχέδιο, που αγγίζει και τον χώρο της παιδείας. Δεν μας επιτρέπει και  να κλείσουμε τα μάτια στην απύθμενη υποκρισία του επίσημου πολιτικού συστήματος και του επιστημονικού (;) προσωπικού της.

 Τι θα τιμούσαν, όπως έγραφαν ; «Έχουν περάσει ακριβώς 80 χρόνια από τότε που οι Επίλεκτοι Αλεξιπτωτιστές του Γ’ Ράιχ έκαναν το άλμα και κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την Τόλμη τους. Ας αποτίσουμε φόρο τιμής στα πεσμένα Αερομεταφερόμενα Αδέρφια μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη στρατηγική αερομεταφερόμενη επιχείρηση στην ιστορία».

Ξεπερνώντας την ανατριχίλα που προκαλεί ο φασισμός που ξεχειλίζει από τις λέξεις, ας κάνουμε αρχικά μια ιστορική επανόρθωση: Φυσικά, λένε ψέματα. Καμιά «επιτυχία» δεν κατήγαγαν τα «αερομεταφερόμενα αδέρφια» τους. Επιβλήθηκαν με τη δύναμη της υλικής και αριθμητικής υπεροχής αλλά οι ίδιοι κατατροπώθηκαν από την αντίσταση του λαού της Κρήτης.
 Οι Fallschirmjäger [σ.σ. ονομασία του Γερμανικού σώματος αλεξιπτωτιστών) εξοντώθηκαν σε σημαντικό βαθμό και απαξιώθηκαν επιχειρησιακά, δεν ξαναχρησιμοποιήθηκαν ποτέ σε καμία επιχείρηση.

 Ας γνωρίσουμε όμως και τους οργανωτές του event: Η «Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» είναι μία «μη κερδοσκοπική οργάνωση ενεργών, εφέδρων και απόστρατων στρατιωτικών αλεξιπτωτιστών».
Η έδρα της οργάνωσης είναι στην Ιταλία ενώ το εκπαιδευτικό της κέντρο, που μέχρι πρότινος βρισκόταν στη Σλοβακία, μεταφέρθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Εύκολα μαντεύει κανείς που: στην Ουκρανία φυσικά!
 Η οργάνωση είναι αναγνωρισμένη ως «επίσημος προμηθευτής του ΝΑΤΟ».
Φυσικά, υπάρχουν, όπως πάντα, και τα …πατριωτάκια μας: Στη διοίκηση της οργάνωσης συμμετέχουν τρεις Έλληνες, ο Γεώργιος Κασαγιάννης στο Διοικητικό Συμβούλιο με τον τίτλο «Λοχίας Των Όπλων», και οι Παρασκευάς Καζας και Θωμάς Αποστόλου στην Εκτελεστική Επιτροπή.

 Πρώτο συμπέρασμα: Δεν είναι κάποιοι περιθωριακοί μιλιταριστές!
Είναι σοβαρή, επίσημη οργάνωση του «ελεύθερου δημοκρατικού δυτικού κόσμου», αναγνωρισμένη από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ! Μια οργάνωση απόλυτα εναρμονισμένη με το πνεύμα που κυριαρχεί στις χώρες της ΕΕ των «λαών» η οποία με επίσημα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου εξισώνει τους Ναζί με τους κομμουνιστές που συνέβαλαν καθοριστικά στη συντριβή τους κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.
Στις χώρες της Βαλτικής, στην Ουκρανία, στην Ουγγαρία κ.λπ. αποδίδονται επίσημες τιμές στις μεραρχίες των ντόπιων Ναζί και στα SS!
Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 με προφανή στόχο να σβήσει από τη συλλογική μνήμη τη φρίκη του Γερμανικού (μην ξεχνιόμαστε…) Ναζισμού και τον καθοριστικό ρόλο των κομμουνιστών και της Σοβιετικής Ένωσης στη συντριβή του.

Το ιδεολογικό σχήμα που προβάλλεται είναι πως ο Β΄ Παγκόσμιος ήταν σύγκρουση δύο «ολοκληρωτισμών», σύγκρουση του Χίτλερ και του Στάλιν!
Και οι δύο έκαναν «εγκλήματα» και, ευτυχώς, που υπήρξε η «πολιτισμένη» Δύση και τους νίκησε και τους δύο! Ακριβώς αυτό είναι και το σκεπτικό της ««Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών», όπως γράφουν στον ισότοπό τους: «Σκοπός της εκδήλωσης είναι εορταστεί και να τιμηθεί η γενναιότητα των Γερμανών Fallschirmjäger όπως επίσης και τη γενναιότητα των Συμμαχικών δυνάμεων που, πλάι με Έλληνες στρατιώτες και Κρητικούς, πολέμησαν εναντίον των Γερμανών στη Μάχη της Κρήτης».

Τι ρομαντικό! Λες και μιλάμε για stratego, για ένα παιχνίδι. Κάποιες μικρές λεπτομέρειες, όπως ότι οι  Ναζί αλεξιπτωτιστές υπό τον λοχαγό Χορστ Τρέμπες και έπειτα από διαταγή του πτέραρχου Κουρτ Στούντεντ, εκτέλεσαν όλους τους άνδρες μεταξύ 23 και 60 ετών στο χωριό Κοντομαρί τη 2η Ιουνίου 1941 ή πως την επόμενη ημέρα εκτέλεσαν 180 κατοίκους της Κάνδανου Χανίων, δεν είναι ικανές να χαλάσουν την ρομαντική ατμόσφαιρα.

Εκεί όμως που η αγανάκτηση κορυφώνεται είναι με την υποκρισία του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα και των ιδεολογικών μηχανισμών του. Ένα μικρό, σκληρό ακροδεξιό, κομμάτι διαμαρτυρήθηκε από «εθνικές» θέσεις, χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφημερίδα «Δημοκρατία».
Το υπόλοιπο σύστημα σιώπησε επιδεικτικά! Και τι να πει άλλωστε;
Χρόνια τώρα, συγκαλυμμένα ή και ανοιχτά ακριβώς την ίδια λογική και τις ίδιες αντιλήψεις προωθούν. Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ αλλά και μικρότερων σχηματισμών όπως του, αλήστου μνήμης, Ποταμιού ψήφιζαν τα αντικομμουνιστικά ψηφίσματα στο Ευρωκοινοβούλιο, ξεπλένοντας ουσιαστικά τους Ναζί. Στο εσωτερικό, οι αστέρες του «αναθεωρητικού» ιστορικού ρεύματος δίνουν χρόνια τη μάχη για να αμαυρώσουν την εποποιία του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, ξεπλένοντας ουσιαστικά τα έργα των δολοφόνων συνεργατών των Ναζί, όπως των Ταγμάτων ασφαλείας, της «Χ» κ.λπ..

 Ειδικά η Κρήτη δεν μπαίνει πρώτη φορά στο στόχαστρο των «αναθεωρητών» απολογητών του Ναζισμού: Τον Νοέμβριο του 2014 το Πανεπιστήμιο Κρήτης  απένειμε στον Χάιντς Ρίχτερ τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα.
 Τι εστί Ρίχτερ;
Ένας ausserplanmässiger professor (έκτακτος, υπεράριθμος, μη μόνιμη θέση) ιδιώτης καθηγητής της Ελληνικής και Κυπριακής νεώτερης Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Μανχάιμ. Το 2011 κυκλοφόρησε στα ελληνικά ένα βιβλίο του για τη Μάχη της Κρήτης στο οποίο κάνει λόγο για «βάναυσες και βάρβαρες πρακτικές» όχι μόνο από τις μονάδες εισβολής, αλλά και από τους «άτακτους Κρήτες», οι οποίοι σκότωναν αρχικά μόνο τους τραυματισμένους αλεξιπτωτιστές, επειδή δεν είχαν όπλα, προκαλώντας τα αντίποινα των Γερμανών.

 Ο Ρίχτερ υποστηρίζει στο βιβλίο του ότι μέχρι την Επιχείρηση Ερμής εναντίον της Κρήτης, ο Β΄ Π.Π. υπήρξε σχετικά «καθαρός» πόλεμος, στον οποίο όλες οι πλευρές σέβονταν το διεθνές δίκαιο του πολέμου. Αφού όμως ξεκίνησαν αυτές οι επιθέσεις και τα αντίποινα ο πόλεμος έγινε «βρώμικος». Επιπλέον σε συνέντευξή του αναφέρθηκε την καταστροφή στα ελληνικά νησιά και τα χωριά «από τους Γερμανούς, τους Ιταλούς, τους κομμουνιστές και τους εθνικιστές», εξισώνοντας τις ενέργειες των δυνάμεων κατοχής και στους Έλληνες αντάρτες.

 Δεν ήταν η πρώτη «τιμή», αυτός ο πνευματικός …κολοσσός είχε τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Ελλάδας με τον Χρυσό Σταυρό του Ταγματος του Φοίνικα το 2000!
Η θύελλα που ξεσηκώθηκε για τις αντιεπιστημονικές, φιλοναζιστικές απόψεις του αναθεωρητή «ιστορικού» οδήγησε στην αφαίρεση του Διδακτορικού τίτλου το 2016.

 Όχι πως τους πτόησαν οι αντιδράσεις. Μόλις πριν λίγες μέρες, στις 8 Απρίλη 2021, στο protagon.gr,  δημοσιεύτηκε υμνητικό άρθρο – ποταμός για το τελευταίο βιβλίο του Αμερικανού ιστορικού Σον Μακ Μίκεν με τίτλο « Ο Πόλεμος του Στάλιν».
Υποστηρίζεται στο βιβλίο ότι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πιο αιματηρής ένοπλης σύρραξης στην Ιστορία της ανθρωπότητας δεν ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ, όπως είναι ευρέως αποδεκτό, αλλά ο Στάλιν.
Μάλιστα, είναι τόσο …αντικειμενικός που ασκεί έντονη κριτική στους Ρούσβελτ και Τσώρτσιλ γιατί «μετέτρεψαν τον πόλεμο σε πόλεμο του Στάλιν … επιδιώκοντας σχεδόν αποκλειστικά την ήττα της Γερμανίας»!
Τόσο … «εκσυγχρονιστικό» είναι το αναθεωρητικό ρεύμα που θεωρεί ακόμα και τον Τσώρτσιλ και τον Ρούσβελτ …συνοδοιπόρους των κομμουνιστών!

Ο μεγάλος στόχος τους φυσικά είναι η νεολαία, η συνείδηση των νέων ανθρώπων. Σε ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ που δημοσιεύτηκε στις 12 Απρίλη αποκαλύπτεται:

«Εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Μνήμες από την κατοχή στην Ελλάδα». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί και προωθεί στην Ελλάδα, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και το οποίο στη χώρα μας χαίρει της στήριξης και της – επίσης – χρηματοδότησης του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
 Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, η γερμανική κυβέρνηση επιχειρεί με ύπουλο τρόπο να παρέμβει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και ιδιαίτερα στο μάθημα της Ιστορίας με στόχο, όχι να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του ηρωικού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα που έδωσε ο λαός μας, όπως και οι λαοί όλου του κόσμου, απέναντι στη ναζιστική θηριωδία[…] Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την προσπάθεια του γερμανικού ΥΠΕΞ να διεισδύσει στο εκπαιδευτικό σύστημα για αν παραχαράξει την ιστορία αφού το ίδιο το ΥΠΑΙΘ προωθεί στα σχολεία τις «εκπαιδευτικές δράσεις» του εν λόγω προγράμματος»

 Μετά από αυτά, τα λίγα ενδεικτικά παραδείγματα το ερώτημα είναι λογικό: Μήπως τελικά «αδικήσαμε» αυτούς τους καλούς ανθρώπους, την «Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών»;
Ως έναν βαθμό ναι. Είναι φανερό πως δεν είναι ούτε περιθωριακοί, ούτε …συμμορίτες.
«Αξιοσέβαστη» οργάνωση είναι, με ιδεολογία και φιλοσοφία απόλυτα εναρμονισμένη με την κυρίαρχη ιδεολογία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Απόλυτα εναρμονισμένη και με την οπτική για την ιστορία που προσπαθεί να επιβάλλει και στη χώρα μας το «αναθεωρητικό» ρεύμα.
Ο Β΄ Παγκόσμιος, η κόκκινη σημαία στην κορυφή του Ραιχσταγκ, η εποποιία του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ είναι καρφί στο μάτι, είναι βασικά πεδία ιδεολογικής μάχης.

 Φυσικά, στην Ελλάδα δεν τόλμησαν ανοιχτά να υπερασπιστούν τους «Αλεξιπτωτιστές».
Στην Ελλάδα του Δίστομου, των Καλαβρύτων, του Χορτιάτη, του Κάνδανου και της Καισαριανής ακόμα κρύβονται. Δεν θα κρύβονται για πολύ, δεν είναι μακριά η μέρα που θα διαβάζουμε θρήνους για την ήττα των Γερμανών Ναζί  από τους κομμουνιστές.

Για να μην έρθει αυτή η μέρα, πρέπει να φροντίσουμε και εμείς για αυτό. Και πρέπει όλοι να κατανοήσουν τη σοβαρότητα του επίδικου, σοβαρότητα που δεν επιτρέπει να αξιοποιούνται ανιστόρητα και χοντροκομμένα ψεύδη και βαθιά αντιδραστικές ερμηνείες για «επιβεβαιώσεις» στον μικρόκοσμο. Τα ιδεολογικά και πολιτικά ρεύματα επιβεβαιώνονται στην κίνηση της κοινωνίας και στην κοινωνική συνείδηση και, φυσικά, δεν επιβεβαιώνονται με δανεικά «αλεξίπτωτα» από τους μηχανισμούς της άρχουσας τάξης.

ανάρτηση από https://kommon.gr/