Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Η Αρμενία ζει τα δικά της Ορλωφικά – Μήπως φταίει πάλι ο Πατριάρχης;

-

3259

Μα γιατί οι πολυπληθείς, εν Ελλάδι, οπαδοί –κυριολεκτούμε– της ομοδόξου Ρωσίας και του ξανθού ηγέτη Βλαδίμηρου δεν βγαίνουν στους δρόμους να πανηγυρίσουν αγκαλιά –νοερώς– με τους Αζέρους και τους Τούρκους που πανηγυρίζουν στους δρόμους για τη νίκη τους εναντίον της εγκαταλειμμένης Αρμενίας; Γιατί δεν κάνουν μια ορθόδοξη λειτουργία και δεν ρίχνουν και ένα ανάθεμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη; Πιθανώς η ουκρανική αυτοκεφαλία έκανε τον σοφό Βλαδίμηρο να μην βοηθήσει και την Αρμενία.

Το παραμύθι πάει σύννεφο αλλά η ουσία είναι ότι η Ρωσία πραγματοποίησε το μεγαλύτερο άδειασμα συμμάχου στην παναθρώπινη Ιστορία, εγκαταλείποντας την Αρμενία στον αγώνα για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και επιτρέποντας την εδραίωση της Τουρκίας στον Καύκασο μετά από αιώνες. Για να μην ξεχνάμε, πολύ ρωσικό αίμα έχει χυθεί ακριβώς για την εξάλειψη ή έστω τον περιορισμό της τουρκικής-περσικής και εν γένει μουσουλμανικής επιρροής στον Καύκασο.

Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Ρωσία έχασε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες εκεί. Το 1916 βρέθηκε αντιμέτωπη με γενικευμένη μουσουλμανική εξέγερση στις μουσουλμανικές της επαρχίες. Στα πιο πρόσφατα, χρειάστηκε δύο φορές να πολεμήσει με τους μουσουλμάνους στην περιοχή, χάνοντας κύρος και ανθρώπους, ενώ οι τρομοκρατικές επιθέσεις ή έστω απόπειρες δεν λείπουν έως σήμερα.

Όμως, η Ρωσία του Πούτιν, κατόπιν ίσως επέμβασης του Αγίου Πνεύματος, αλλάζει πολιτική, συντρίβει ένα ανάχωμα στο Ισλάμ που την κάλυπτε στο μαλακό της υπογάστριο και όλα αυτά για χάρη της "φιλίας" του ισλαμοφασίστα Ερντογάν. Μπορεί η Ρωσία να ανατρέψει την κατάσταση; Φυσικά. Εύκολα. Το ερώτημα όμως είναι θέλει; Το 2015 μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 ορισμένοι προέβλεπαν μέχρι και πόλεμο με την Τουρκία! Οποία διάψευσις ελπίδων… Μετά την κατάρριψη και τον θάνατο ενός εκ των χειριστών, μετά τη δολοφονία του πρέσβη της στην Άγκυρα, η Μόσχα αντί να απομακρυνθεί από τον τρελό της Τουρκίας, αντίθετα τον αγκάλιασε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο defence-point.gr

ΠΗΓΗ:https://slpress.gr/anadimosieuseis/i-armenia-zei-ta-dika-tis-orlofika-mipos-ftaiei-pali-o-patriarchis/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.