Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Άνθρωπος του ΓΑΠ, του ΣΗΜΙΤΗ και της οικογένειας ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, υπέρμαχος του σχεδίου ΑΝΑΝ, θα διαπραγματευθεί με την Τουρκία!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Άνθρωπος του ΓΑΠ, του ΣΗΜΙΤΗ και της οικογένειας ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, υπέρμαχος του σχεδίου ΑΝΑΝ, θα διαπραγματευθεί με την Τουρκία!

Ο Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία θα είναι ο κ.Παύλος Αποστολίδης, συνταξιούχος πρέσβης, στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών επί υπουργίας των κ.κ.Γιώργου Παπανδρέου και Θόδωρου Πάγκαλου, καθώς και πρώην διοικητής τής ΕΥΠ επί πρωθυπουργίας του κ.Κώστα Σημίτη.

Ειδικός σύμβουλος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). 

Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου ανέλαβε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι την διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.

Όταν κάνει κάτι ακραίο η Τουρκία πάντα διαβεβαιώνει ότι η πρόκληση απευθύνεται στο εσωτερικό της ακροατήριο και εμείς αταλάντευτα να επιμένουμε στον διακρατικό μας διάλογο.
Οι ελληνοτουρκικοί δίαυλοι πολιτικής και διπλωματικής επικοινωνίας πρέπει να είναι βεβαίως πάντα ανοικτοί!

ΣΥΓΚΡΟΎΣΤΗΚΕ ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΊΤΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΌΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ

Αφορμή της σύγκρουσης φέρεται να ήταν η απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη να επαναφέρει το βέτο για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της Τουρκίας, εις ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την κρίση των Ιμίων του 1996. Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση τότε υπαναχωρούσε, επί της ουσίας, σε όσα είχε συμφωνήσει με τους ευρωπαίους εταίρους της στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την τελωνειακή ένωση ΕΕ - Τουρκίας

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΊΠΟΤΑ!

Στο σκάνδαλο των υποκλοπών, εξαιτίας του θανάτου (πολλοί έχουν κάνει λόγο για δολοφονία) του τεχνικού της Vodaphone, Κώστα Τσαλικίδη, ο κ.Αποστολίδης εκλήθη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για να καταθέσει ως πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, εάν γνώριζε κάτι. 

Βέβαια, παρ’ ότι στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, οπότε βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση των υποκλοπών και ο χορός των πρακτόρων στην Αθήνα, ο άλλοτε επικεφαλής της ΕΥΠ δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα.
Οπως αποκαλύφθηκε, οι υποκλοπές πιθανόν ήταν made in USA, ενώ παρακολουθούνταν, εκτός από άτομα που θεωρούνταν ως “τρομοκράτες”., όλη η τότε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας (!).

ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ

Και μην ξεχνάμε την πρόσφατη δήλωση της φίλης του Ντόρας Μπακογιάννη πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΝΔ που έδωσε παρόντος του κ Αποστολίδη ορισμένα μαθήματα εξωτερικής πολιτικής 
(16.12.2019 εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών Ευάγγελος Βενιζέλος στην οποία μίλησαν ο ίδιος ο Βενιζέλος, ο Παύλος Αποστολίδης πρέσβης ε.τ., ο Γιώργος Σαββαΐδης πρέσβης επίσης ε.τ. και πρώην Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΞ, αλλά και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Την συζήτηση συντόνισε ο γνωστός μη εξαιρετέος δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς).

Ντόρα. Μπακογιάννη:

«Πρέπει να ξεφύγουμε από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα μεταξύ μας προβλήματα, να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή «με άλλο μάτι», και να κατανοήσουμε ότι τυχόν προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελλορίζου, αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου».
Η σκυτάλη περνάει μόνο ημέρες αργότερα στο Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δηλώνει μεταξύ άλλων επίσης στο Βήμα (29-12) ότι :

«Όταν προσφύγουμε στη Χάγη για να λύσει τη διαφορά μας με την Τουρκία, θα πρέπει να είμαστε αφενός απολύτως σίγουροι ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Και αφετέρου απολύτως έτοιμοι να δεχθούμε την τελική απόφαση ενός τέτοιου διεθνούς οργάνου.
Θεωρώ δεδομένο ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα τύγχανε της στήριξης όλων των πολιτικών δυνάμεων. Είναι απαραίτητο να γίνει. Αν κρίνω από τις δημόσιες τοποθετήσεις των υπόλοιπων κομμάτων, δεν βλέπω να υπάρχει κάποια ουσιαστική αντίρρηση.
Διαμορφώνεται, με άλλα λόγια, μια πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία που αναγνωρίζει ότι πρέπει, με κάποιον τρόπο, να λύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία. Όχι, όμως, υπό καθεστώς πίεσης και εκβιασμών.
Αυτή η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει στην ελληνική κοινωνία, που πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται πως αυτή είναι και η σωστή επιλογή».

ΠΗΓΗ-Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.