Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

«Δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν 15χρονο»




Μια προκλητική για το περί δικαίου αίσθημα δικαστική απόφαση που πρέπει να αναιρεθεί!

«Δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν 15χρονο» (Επαμεινώνδας Κορκονέας, δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου).


Υπεράσπιση του Κορκονέα: να αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της «ανάρμοστης συμπεριφοράς του παθόντος»! Δηλαδή: «καλά του έκανε τέτοιος που ήταν»!!!

Πολιτική αγωγή (Ν. Κωνσταντόπουλος): «η προβολή του αιτήματος αυτού είναι το αποκορύφωμα της θρασύτητας και της ύβρεως στο νεκρό Αλέξη». Ή αλλιώς: το αίτημα αυτό συνιστά τη δεύτερη εκτέλεση του Αλέξη!

Απόφαση Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λαμίας: αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» του Κορκονέα και ποινή κάθειρξης 13 ετών (!), που οδηγεί στην άμεση αποφυλάκισή του, ενώ ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο συγκατηγορούμενός του Βασίλης Σαραλιώτης.

Σημαντική σημείωση: αναγνωρίστηκε στον Κορκονέα το ελαφρυντικό του «πρότερου σύννομου βίου» παρά το γεγονός ότι, με βάση τις έως χθες δικαστικές αποφάσεις, για την αναγνώριση αυτού του ελαφρυντικού δεν αρκεί το λευκό ποινικό μητρώο αλλά χρειάζονται θετικές διακρίσεις στην προηγούμενη ζωή του κατηγορουμένου (βραβεία, έπαινοι, διακρίσεις κτλ)!

Πολιτική αγωγή (Ζ. Κωνσταντοπούλου): Η απόφαση του δικαστηρίου «οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα»!

Ας ελπίσουμε ότι η έμπειρη νομικός θα διαψευστεί και η απόφαση αυτή δεν θα αποτελέσει απαρχή αντιδραστικών - αντιδημοκρατικών εξελίξεων. Ας ελπίσουμε επίσης ότι θα επικρατήσει σύνεση και ψυχραιμία και η απόφαση αυτή δεν θα «αξιοποιηθεί» από κάποιους για βίαιες αντιδράσεις, που, εκ των πραγμάτων, θα «αξιοποιηθούν» για την περαιτέρω περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών. Και ο νοών νοείτω...

Δεν είμαι υπέρ των σκληρών, εξοντωτικών τιμωριών αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η τόσο γρήγορη αποφυλάκιση του θύτη μίας ένα ψυχρώ δολοφονίας που συντάραξε το πανελλήνιο και το σκεπτικό της απόφασης μόνο αρνητικά μηνύματα στέλνουν στην κοινωνία, δεδομένου μάλιστα ότι ο θύτης παραμένει αμετανόητος!

Σημείωση: άντλησα τις δηλώσεις και στοιχεία της απόφασης από τη σημερινή ΕΦΣΥΝ.


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.