Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

"ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ..."


IMG 84c5ac8add7db9dd07382095bdf03930 V


Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου

"ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ..."

"δίκαιο" από την άποψη ότι αφού Γερμανοί "επιθεωρητές" (στην προηγούμενη "συμμαχική περίοδο" 1941 - 1945 "Γκάουλάιτερ") έχουν αναλάβει και επίσημα με τα "Μνημόνια" τον έλεγχο όλων των υπουργείων, δημόσιων υπηρεσιών ΚΑΙ του "εκπαιδευτικού συστήματος", αλλά επίσης της Τράπεζας της "Ελλάδας", την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού στα πλαίσια μιας ακόμα "πιο βαθιάς" λεγόμενης "Ευρώπης" ( διάβαζε Ε.Ε./ Γερμανία ), οσονούπω όμως και του στρατού της "Ελλάδας" από τον στα σκαριά "Ευρωπαϊκό", ΓΙΑΤΙ να μην εκφραστεί αυτή η πραγματικότητα και στο "συμβολικό επίπεδο" των σημαιών
(;) - στο κάτω - κάτω "για ένα πανί" θα μαλώνουμε ;

Υ.Γ. να σημειώσουμε εδώ επίσης και τα εξής :

α) 15 χρόνια μετά την "προσωρινή αποχώρηση" το 1945 της "Βέρμαχτ" από την Κρήτη - Ελλάδα, οι "νέες δημοκρατικές" στρατιωτικές δυνάμεις της Γερμανίας ("Μπούντεσβερ") απέκτησαν από το 1960΄ ξανά "αεροπορική στρατιωτική βάση" στο Ακρωτήρι - όπου εκτός των άλλων πειραματίζονται και στην ανάπτυξη - εκτόξευση "πυραύλων εδάφους - αέρος" (σύμφωνα με καταγγελίες τα βλήματα πέφτουν στο έδαφος με ότι αυτό σημαίνει για την "παραπέρα υγεία η τη μόλυνση του περιβάλλοντος")...

Με τη διαφορά όμως ότι επειδή ο "νέος" γερμανικός στρατός δεν μπορούσε "εύκολα" να εμφανιστεί ξανά στη Ν. Ευρώπη - ιδιαίτερα στην πολυπαθούσα Κρήτη, οι βάσεις αυτές δεν έπρεπε να εμφανιστούν σαν "αμιγώς γερμανικές" όπως είναι στην πραγματικότητα, οι Αμερικάνοι φρόντισαν να εμφανιστούν βάσει "ειδικών νατοϊκών συμφωνιών" σαν απλά "Νατοϊκές" βάσεις, την ίδια μάλιστα περίοδο ( 1960 ) η "νέα" Γερμανία απέκτησε "νατοϊκή" αεροπορική βάση και στην Πορτογαλία ( στην "άλλη άκρη της Μεσογείου" , αφού πρώτα είχε προσφέρει στο καθεστώς Σαλαζάρ "αναπτυξιακό" δάνειο με 3 % τόκο, σε αντίθεση με το δάνειο 200 εκ μάρκων που είχε προσφέρει στον Κ. Καραμανλή την ίδια περίοδο, 1959, με...6,2 % ! ), με τη διαφορά όμως ότι η φασιστική Πορτογαλία δεν είχε υποστεί την εγκληματική γερμανική στρατιωτική κατοχή στον Β΄Π.Π., όπως η Ελλάδα - χωρίς να Αποζημιωθεί!  Σύμφωνα, μάλιστα, με την περίφημη "Γερμανική Νομική Αντίληψη" ("Nach Unsere Rechtsauffassung") την οποία επικαλούνται συχνά η κα Μέρκελ και ο κ. Στάινμάιερ σαν πρώην υπουργός εξωτερικών και σήμερα "Πρόεδρος της Δημοκρατίας" του.

ΑΛΛΩΣΤΕ...για να μη ξεχνιόμαστε "πάνω στο ίδιο μοντέλο" στηρίχθηκε και η "αναγκαιότητα" επιστροφής και κυριαρχίας μεταπολεμικά του γερμανικού κεφαλαίου στη Νότια Ευρώπη και "γενικότερα". Επειδή μόλις δέκα χρόνια μετά τον "προσωρινό τερματισμό" της οικονομικής καταλήστευσης των λαών της Ευρώπης ήταν "λίγο δύσκολο" να βγει στη "διεθνή σκηνή" - ξανά σαν "δυνατή Γερμανία" - επιλέχθηκε το "θεατρικό σχήμα" της Ε.Ο.Κ. σήμερα "Ε.Ε. των Λαών" - δεν είναι η Γερμανία - είναι η "ευρωπαϊκή ιδέα" που επεκτείνεται - στις "Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο" συνεδριάζουν - "όχι" στο Βερολίνο.
Τι δεν καταλαβαίνεις - αφού "υπάρχει" και ξεχωριστό "Κοινοβούλιο" της Ε.Ε των....λαών ( "συμβουλευτικό - επικυρωτικό σώμα...διαλόγου & ψηφισμάτων").

Στο γεγονός της από το 1960 ύπαρξης νέας Γερμανικής "νατοϊκής" στρατιωτικής βάσης "μάλλον" οφείλετε ότι απ΄όλη την Ελλάδα μόνο στο "Νησί των Γενναίων" παραμένουν δημόσια εκτεθειμένα τα γερμανικά "στρατιωτικά μνημεία" ουδεμίας "ιστορικής, αρχιτεκτονικής και αισθητικής αξίας" ( τα οποία το πολύ -θα έπρεπε να βρίσκονται - μεταφερθεί σε ελληνικά "ιστορικά στρατιωτικά μουσεία" ) - με τις προσβλητικές στη νοημοσύνη βάρβαρες επιγραφές στις "αναμνηστικές πλάκες" που τιμούν "Τους Γενναίους που έπεσαν για το ιδανικό μιας Μεγάλης Γερμανίας".

Και γύρω απ΄ τα οποία όπως έχει επανειλημμένα γραφτεί - καταγγελθεί - κάθε χρόνο Γερμανικές "Ενώσεις Παλαιών Πολεμιστών & Εφέδρων Αξιωματικών της Βέρμαχτ & των S/S" καταθέτουν "δάφνινα στεφάνια" ( δεν πρόκειται δηλαδή για σεμνές τελετές "απόδοσης σεβασμού & μνήμης σε νεκρούς" - που έχασαν τη ζωή τους άδικα στα πλαίσια μιας "συλλογικής πολιτικής παράνοιας").  Και όπως έχει επίσης επισημανθεί σε πολλά ρεπορτάζ - σε αυτές τις τελετές συμμετέχουν βέβαια και "αγήματα" η αξιωματικοί της Γερμανικής "νατοϊκής" στρατιωτικής βάσης στο Ακρωτήρι Κρήτης, η οποία εάν δεν υπήρχε - ίσως να μη υπήρχαν σε δημόσια έκθεση με τη σχετική "φροντίδα για την καλλιέργεια της μνήμης για την διαχρονική ιπποτική γερμανική στρατιωτική παράδοση" ( "καλλιέργεια" που ανήκει επίσημα από το 1957΄ και στα καθήκοντα του "νέου" γερμανικού στρατού, με το σκεπτικό ότι "κάπου πρέπει να στηριχθούν" για την διασφάλιση της "ιστορικής τους συνέχειας & γενναιότητας").

Τώρα πια δεν έχουμε μόνο την γερμανική στρατιωτική -αεροπορική βάση στο Ακρωτήρι Χανίων, αλλά έχει επιστρέψει και ο "νέος" γερμανικός πολεμικός στόλος" στη Κρήτη και στη Μεσόγειο - μετά την παράδοση του στις 9 Μαΐου 1945 στη Μήλο & στη Χάλκη.
Ο οποίος ελλιμενίζεται και ανεφοδιάζεται πότε στην "Αμερικάνική "νατοϊκή" Βάση στη Σούδα - πότε όπως διαβάσαμε στο Ηράκλειο και σε άλλα λιμάνια.

Το δε γερμανικό πολεμικό ναυτικό "οργώνει εκ νέου μετά το 1945΄το Αιγαίο" ανάμεσα στα ελληνικά & τουρκικά παράλια - πότε σαν "νατοϊκή αντιτρομοκρατική περιπολία", πότε σαν "Frontex" και πότε σαν "αυτοτελή" γερμανική ναυτική περιπολία, με όπως γράφουν "υπερσύγχρονα μέσα ηλεκτρονικής παρατήρησης και παρακολούθησης σε όλη την περιοχή".

Μπορεί δηλαδή να κοιμόμαστε ήσυχοι ! - τα θαλάσσια σύνορα μας "προστατεύονται απόλυτα" από τη Γερμανία ! από μια ενδεχόμενη τουρκική η άλλη απειλή - της οποίας η "ουδετερότητα, ευθυκρισία και δικαιοσύνη" απέναντι στην "ελληνοτουρκική διαμάχη" είναι γνωστή από τον Α΄Π.Π!!!

β) Στη σχετική είδηση που αναπαράγεται από κατά κόσμο "ελληνικές εθνικιστικές και ακροδεξιές ιστοσελίδες", με το ερώτημα μας γιατί, ποιος ο λόγος να μην αναπαράγεται και από λεγόμενες "αριστερές & δημοκρατικές" ιστοσελίδες με πρόσθετες αναγκαίες επισημάνσεις ( ; ), μαθαίνουμε πως μετά από διαμαρτυρίες γι΄ αυτή την προκλητική ενέργεια - συνελήφθησαν από την αστυνομία και μεταφέρθηκαν "στο τμήμα" τρεις Γερμανοί - αδιευκρίνιστο εάν είναι ένστολοι η μη ένστολοι της κοντινής στρατιωτικής βάσης.

Και το ερώτημα είναι εάν τιμωρηθούν - ακόμα και με απέλαση από την "Ακόμα Ελλάδα" η θα αφεθούν ελεύθεροι - όπως γίνεται και με τους Αμερικανούς στρατιωτικούς - βάσει του Αποικιακού Καθεστώτος της ισχύουσας συμφωνημένης "Ετεροδικίας" ( δεν συλλαμβάνονται, δεν διώκονται και δεν φυλακίζονται στελέχη ξένων στρατιωτικών αποστολών & βάσεων από την "ελληνική δικαιοσύνη", όλοι αυτοί υπάγονται στη δική τους "στρατιωτική δικαιοσύνη" και σε αυτές πρέπει να παραδίδονται από τις ελληνικές αρχές - ακόμα και εάν έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα κατά ζωής και περιουσίας στην επικράτεια της "φιλοξενούσας χώρας".

Όπως ξέρουμε η λεγόμενη "Ετεροδικία" που σημαίνει "Ασυλία & Ακαταδίωκτο" εγκλημάτων που συντελούνται από μέλη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων - "συμμαχικών" η κατοχικών - κατακτητικών", είναι μια βασική εκ παραδόσεως Αποικιοκρατική - ιμπεριαλιστική "αρχή" του... "κεκτημένου δυτικοευρωπαϊκού & βορειοαμερικανικού πολιτισμού".

Αυτή την "Ετεροδικία" επικαλείται σθεναρά και η κατά τα λεγόμενα "σύγχρονη - δημοκρατική" Γερμανία και στο ζήτημα των "Αποζημιώσεων" για τον Β΄Π.Π., σύμφωνα με τη βούληση που στηρίζεται στη δύναμη της και όχι στις αρχές της δικαιοσύνης - οι Πολίτες μιας χώρας στην οποία έχει εισβάλλει και αδικοπραγήσει - "δεν δικαιούνται" να ασκήσουν αγωγή κατά ενός "κυρίαρχου κράτους" όπως η Γερμανία που υπάγεται στους "δικούς του νόμους άσκησης απόλυτης & αδιαμφισβήτητης εξουσίας", την περίφημη "Staatsraison - La raison d’État "- που είναι και η θεωρητική βάση της κάθε αστικής - καπιταλιστικής - δημοκρατικής-κοινοβουλευτικής η μη- "Κρατικής Απολυταρχίας/ Εξουσίας", η οποία στη Γερμανική "φιλοσοφία και νοοτροπία" - μαζί με όλη την "ιδιαίτερη λατρευτική έννοια" που προσδίδει στο "κράτος" - αποκτά ακόμα πιο απολυταρχική "θεϊκή δύναμη" και πρακτική ( η απόλυτη "δικαίωση" αυτής της "περί κράτους φαντασίωσης" η η "ενισχυτική παραλλαγή" του- συναντήθηκε στη φιλοσοφία και πρακτική του Μουσολινικού φασισμού & του Χιτλερικού λεγόμενου εθνικοσοσιαλισμού, όμως οι "κοινοβουλευτικές καπιταλιστικές δημοκρατίες" δεν "υστερούν καθόλου" στην αφομοίωση και εφαρμογή αυτής της..."περί των δικαιωμάτων και αποστολής του κράτους" φιλοσοφίας), διάβασε εδώ στα γαλλικά και σε άλλες γλώσσες τι σημαίνει η εκ του...."Λόγου του Θεού" ( άλλη "νομιμοποίηση" δεν απαιτείται,,,)
"Απόλυτη Κυριαρχία / Εξουσία & το Ακαταδίωκτο του Κράτους"
La raison d’État

Πέταξαν την ελληνική σημαία στο χώμα και ανέβασαν τη γερμανική (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Μια θρασύτατη πρόκληση ανακάλυψε και ...αποκατέστησε άμεσα μια ομάδα Χανιωτών, στην περιοχή του Σταυρού και συγκεκριμένα σε ένα ύψωμα όπου δέσποζε ο ιστός με την ελληνική σημαία.Μια θρασύτατη πρόκληση ανακάλυψε και ...αποκατέστησε άμεσα μια ομάδα Χανιωτών, στην περιοχή του Σταυρού και συγκεκριμένα σε ένα ύψωμα όπου δέσποζε ο ιστός με την ελληνική σημαία.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης
Μια θρασύτατη πρόκληση ανακάλυψε και ...αποκατέστησε άμεσα μια ομάδα Χανιωτών, στην περιοχή του Σταυρού και συγκεκριμένα σε ένα ύψωμα όπου δέσποζε ο ιστός με την ελληνική σημαία.
Και λέμε δέσποζε, γιατί σήμερα ανακάλυψαν έκπληκτοι πως η ελληνική σημαία είχε αντικατασταθεί από μία ...γερμανική, όπως αποκαλύπτει σήμερα με φωτογραφικά ντοκουμέντα το defenceline.gr!
IMG 3f4dfbff4375a5c810599dd7064469e4 V
Την έκπληξη διαδέχθηκε γρήγορα η οργή, όταν πλησιάζοντας στο σημείο διαπίστωσαν πως η ελληνική σημαία που κυμάτιζε στο ιστό, είχε πεταχτεί στα βράχια και πάνω της οι «άγνωστοι» δράστες είχαν βάλει πέτρες... Άμεσα η σημαία ανέβηκε και πάλι στο ιστό της.
IMG 84c5ac8add7db9dd07382095bdf03930 V
Το «ποιοι» και το «γιατί» ευθύνονται γι αυτή την άνανδρη πράξη δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε, άλλωστε αυτό είναι αρμοδιότητα άλλων να το διερευνήσουν. Όπως και να απαντήσουν στο εύλογο ερώτημα, πως σε μια περιοχή με έντονη στρατιωτική παρουσία, μπορεί κάποιος ανενόχλητος και με περισσή ευκολία να ...ανεβοκατεβάζει σημαίες;
Αν - για παράδειγμα - η «πρωτοβουλία» ανήκει σε Γερμανούς που υπηρετούν στο Πεδίο Βολής Κρήτης και οι οποίοι ενοικιάζουν κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή, ή αν ευθύνονται τίποτα "τυχαίοι νεαροί περαστικοί που λίγο πριν φύγουν από την Κρήτη έκαναν την ...πλάκα τους", υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες που οφείλουν να το μάθουν και να μας ενημερώσουν.

IMG dc14a6ef6d582ce4630830cbd8447f91 V
Μία σημείωση, με την ευκαιρία: Μήπως να το ξανασκεφθούν όσοι επιδιώκουν να υποβαθμίσουν (ή και να εξαφανίσουν ακόμα) την Εθνοφυλακή; Οι πολίτες, πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι (και σωστά εκπαιδευμένοι) να προστατέψουν την τιμή και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Σε κάθε πρόκληση, σε κάθε αμφισβήτηση. Και κυρίως, όταν αυτό γίνεται στην περιοχή όπου μεγάλωσες, όπου δραστηριοποιείσαι, την γνωρίζεις σαν τη παλάμη σου και που μεγαλώνεις τώρα τα παιδιά σου. Εκεί όπου το "μαυροκόκκινο" χτυπάει στο μάτι, που έχει συνηθίσει στο "μπλε".
Όπως έγινε σήμερα στην κρητική μαδάρα από μια ομάδα Χανιώτών που με τις οικογένειές τους είχαν βγει για ένα περίπατο. Στα ίδια ματωμένα χώματα, όπου σε λίγες ημέρες θα συμπληρωθούν 78 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.
Έχει κι αυτό τη σημασία του...



Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.