Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Ο "ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ" ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ...

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 "Ευτυχώς υπάρχει στην Αγγλία ένας άνθρωπος που τον έσωσε (ενν. τον Σοσιαλισμό): Ο Εγγλέζος φιλέλληνας και ανθρωπιστής πρόεδρος (ενν. του Εργατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αγγλίας) Λάσκι. Ο σύντροφος Λάσκι μπόρεσε τουλάχιστον μέσα στον καταποντισμό του κόμματος να σώσει ένα υπόλειμμα: Το διεθνιστικό του πνεύμα. Από καιρό τώρα έχει γίνει ο διαπρύσιος κήρυκας της ιδέας. Ο πολιτικός ραβδοσκόπος της Ευρώπης. Ακαταπόνητος ιεραπόστολος τρέχει με τ’ αεροπλάνα, με τραίνα και βαπόρια από πόλη σε πόλη, από χώρα σε χώρα. «Λαοί ενωθήτε! Κάτω τα σύνορα!»
    Κάτω οι γλώσσες! (υπάρχει η Αγγλική).
    Κάτω οι σημαίες! (υπάρχει η Αγγλική).
    Κάτω οι τράπεζες! (υπάρχει η Αγγλική) "
  ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ "Ο Μεγάλος Δεκέμβρης", σελ. 77-78.


Οι εποχές αλλάζουν, οι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν και στις μέρες μας το αποικιακό τους σχέδιο.  Αποικίες χρεους τις λέμε σήμερα.  Η πατρίδα μας είναι η πρώτη χώρα της Δύσης και μέλος της Ε.Ε. που ολοκληρωτικά παραδόθηκε στους αποικιοκράτες "συμμάχους" της.
Αναγκαία προϋπόθεση για να εκτελεστεί το σχέδιο, ήταν η άγνοια του κινδύνου και η αδιαφορία για την υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας, του εθνικού μας πλούτου.  Πριν την αποικιοποίηση της χώρας, προηγήθηκε για χρόνια η αποικιοποίηση του φαντασιακού του νεοέλληνα. Του πρόβαλλαν το πρότυπο του "κοσμοπολίτη" και τον απογύμνωσαν από τα πατριωτικά του συναισθήματα.  "Ποινικοποίησαν" και καλλιέργησαν ενοχικά σύνδρομα για τον εθνισμό του. Κι όμως ο πατριωτισμός και ο εθνισμός πρέπει να προτάσσονται ή να περιορίζονται ανάλογα με τη θέση κάθε χώρας στο κόσμο.  Τη θέση του ιμπεριαλιστή - αποικιοκράτη ή αυτή του υπηκόου αποικιοκρατούμενου.  Τα έλεγε ο Λουντέμης και προειδοποιούσε από το 1944.... ποιός τον άκουγε!
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.