Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ – Ναπολιτάνοι γιούχαραν τον ύμνο της Ιταλίας και φώναξαν: «Είμαστε Έλληνες»

Στα ιταλικά γήπεδα η ελληνική ιστορία έχει πολλές φορές την τιμητική της. Μια από αυτές τις φορές ήταν και τον Μάιο του 2012 όταν λίγο πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου Ιταλίας Νάπολι-Γιουβέντους οι οπαδοί της Νάπολι, αποδοκίμασαν κατά χιλιάδες, με έντονα σφυρίγματα και φωνές τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας.
Η κίνηση αυτή συνοδεύτηκε κι από ένα σύνθημα που οι οπαδοί φώναζαν ταυτόχρονα και έλεγε «NOI SIAMO PARTENOPEI» που σημαίνει «ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ», δηλαδή την αρχαία ελληνική αποικία της Νεαπόλεως.
Δείτε παρακάτω τα συγκινητικά βίντεο:
Μπορεί το περιστατικό να έγινε το 2012, όμως οι Ναπολιτάνοι συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να φωνάζουν το σύνθημα αυτό. Χαρακτηριστικά το φώναξαν προ ολίγων εβδομάδων έξω από το γήπεδο της Λίβερπουλ:
Οι κινήσεις αυτές των Ναπολιτάνων θυμίζουν τα όσα πράττουν οι οργανωμένοι οπαδοί του Κρότωνα κατά καιρούς. Δείτε αναλυτικά παρακάτω:
Ο Κρότων υπήρξε αρχαία ελληνική αποικία στην ανατολική ακτή της Καλαβρίας, στις εκβολές του ποταμού Αισάρου, που ιδρύθηκε περίπου το 710 π.Χ. από Αχαιούς. Αφού κυρίευσε την προς βορειοδυτικά ορεινή χώρα και τα χαλκωρυχεία του κόλπου της Τερίνης, ίδρυσε μικρό κράτος εκτεινόμενο από την Αδριατική ως την Τυρρηνική Θάλασσα. Ο Κρότωνας σήμερα είναι παραθαλάσσια πόλη … Συνεχίστε να διαβάζετε το ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ – Οι Ιταλοί ΔΕΝ ξεχνούν την ιστορία και φωνάζουν «Είμαστε η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ».
ΠΗΓΗ: https://cognoscoteam.gr/%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%8D%CE%BC%CE%BD/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.