Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Το μήνυμα του PKK για την επέτειο της 15ης Αυγούστου


H 15η Αυγούστου είναι αληθινή σήμερα, όπως ήταν πριν από 34 χρόνια.

"Το πνεύμα και η κατεύθυνση που διαμόρφωσε η 15η Αυγούστου είναι πιο απαραίτητα από ποτέ", δήλωσε σε μήνυμά της η εκτελεστική επιτροπή του ΡΚΚ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν (PKK) γιόρτασε την 34η επέτειο της δράσης της 15ης Αυγούστου 1984.

"Ενώ εισερχόμαστε στο 35ο έτος ελευθερίας ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η χρονιά της νίκης και η βούλησή μας να αγωνιστούμε είναι ισχυρότερη από ποτέ", δήλωσε η εκτελεστική επιτροπή του PKK σε γραπτό μήνυμά της για την επέτειο της δράσης της 15ης Αυγούστου 1984.

"Το πνεύμα και η κατεύθυνση που διαμόρφωσε η 15η Αυγούστου είναι πιο απαραίτητα από ποτέ", λέει το μήνυμα.

Υπογραμμίζει επίσης ότι "Εμείς, ως κίνημα και λαός, αγωνιζόμαστε χωρίς διακοπή για την ελευθερία εδώ και τριάντα τέσσερα χρόνια, εμπνεόμενοι από τον ηγέτη μας Abdullah Öcalan. Ενώ εισερχόμαστε στο 35ο έτος ελευθερίας, ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι το έτος νίκης και η βούλησή μας να αγωνιστούμε είναι ισχυρότερη από ποτέ".

Η ανακοίνωση συνεχίζει επαινώντας "τους συντρόφους μας, ξεκινώντας από τον ηγέτη Apo, τις αντάρτικες δυνάμεις μας, τον πατριωτικό μας λαό και τους δημοκράτες και τους ευχόμαστε τα καλύτερα επιτεύγματα στο τριακοστό-πέμπτο έτος της αντίστασης. Εκφράζουμε τον θαυμασμό μας στον αθάνατο διοικητή αυτών των πράξεων, Agit (Mahsum Korkmaz), όπως και σε όλους τους μάρτυρες της ελευθερίας".

Η ανακοίνωση συνεχίζει: 

"Καταρχάς, θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή στο γεγονός ότι πρόκειται για αντάρτικη δύναμη που αγωνίζεται αδιάλειπτα για 34 χρόνια, δίνοντας ένα μοναδικό παράδειγμα στην ιστορία. Αυτό χάρη στην αποφασιστικότητα του πατριωτικού λαού μας μας και των συντρόφων μας. Αγωνιστήκαμε στο όνομα της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του πατριωτισμού και της ανθρωπότητας στο Κουρδιστάν για τριάντα τέσσερα χρόνια, αρχής γενομένης από τις αντάρτικες ενέργειες της 15ης Αυγούστου του 1984. Δεν υπάρχουν ελευθεριακά και δημοκρατικά οφέλη και εξελίξεις που έλαβαν χώρα τα τελευταία τριάντα τέσσερα χρόνια στο Κουρδιστάν, που δεν οφείλουν την ύπαρξή τους στα γεγονότα της 15ης Αυγούστου 1984.

Τότε ξεκίνησε επίσης η επανάσταση για την ελευθερία των γυναικών και ο επαναπροσδιορισμός των Κούρδων ως δημοκρατικό έθνος. Σήμερα, υπερασπιζόμαστε όλη την ανθρωπότητα ενάντια στον φασισμό του DAESH (ISIS) και του AKP-MHP. Η δημιουργική, αφοσιωμένη και προστατευτική δύναμη των ανταρτών είναι φανερή. Είναι γεγονός ότι όλοι οι καταπιεσμένοι που αγωνίζονται στο αντάρτικο θα κερδίσουν σίγουρα.

Αναμφισβήτητα, όλα αυτά έχουν πραγματοποιηθεί με βάση την εμπνευσμένη αντίληψη για την ελευθερία που επεξεργάστηκε ο Abdullah Öcalan. Ο ηγέτης Öcalan ανέπτυξε επίσης τη θεωρία της δημοκρατικής νεωτερικότητας και έδειξε τον δρόμο της ελευθερίας και της απελευθέρωσης σε όλους τους καταπιεσμένους λαούς.

Σήμερα, αυτή η αντίληψη εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο, σε συνδυασμό με την ελκυστική επίδραση της αντάρτικης αντίστασης. Έτσι το μέλλον θα είναι η δημοκρατική θεωρία νεωτερικότητας που δημιουργήθηκε από τις ενέργειες της 15ης Αυγούστου. 

Όπως δήλωσε ο ηγέτης Öcalan, η 15η Αυγούστου ήταν μια επαναστατική αντάρτικη πράξη, καρπός πεποίθησης και θέλησης. Ακόμα και στις πιο δύσκολες και χειρότερες συνθήκες, εάν ένας λαός αποφασίσει να αντισταθεί με σκοπό την ελευθερία, τότε κάθε δυσκολία θα ξεπεραστεί.

Οι ενέργειες της 15ης Αυγούστου έφεραν μαζί τους ένα επαναστατικό πνεύμα, το πνεύμα της νίκης, το πνεύμα του Agit και του Zilan. Οι μάρτυρες ήρωες του αγώνα μας, μας έχουν δείξει τον δρόμο της αντίστασης και της νίκης. Αυτό το πνεύμα και ο τρόπος, που πηγάζουν από τις ενέργειες της 15ης Αυγούστου, είναι πολύ πιο αναγκαία από ποτέ στις μέρες μας.



Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

Ο εχθρός είναι ο ίδιος όπως και πριν από τριάντα τέσσερα χρόνια. Είναι σαφές ότι ο φασισμός του ΑΚΡ-ΜΗΡ βασίζεται στο φασιστικό-στρατιωτικό καθεστώς της 12ης Σεπτεμβρίου [1980] και θέλει να επαναφέρει την αποικιοκρατική-γενοκτονική φασιστική δικτατορία. Η νοοτροπία φασισμού-γενοκτονίας δεν έχει αλλάξει και έχει εξαπολύσει έναν πλήρη πόλεμο εναντίον ολόκληρου του Κουρδιστάν. 

Όπως και πριν από τριάντα τέσσερα χρόνια, σήμερα χρειαζόμαστε το πνεύμα της νίκης. Για το λόγο αυτό, πρέπει να κινητοποιηθούμε ενάντια στον φασισμό του AKP-MHP. 

Παλεύουμε ώστε ο απελευθερωτικός αγώνας του Κουρδιστάν να καταστρέψει εντελώς τον φασισμό του ΑΚΡ-ΜΗΡ. Αυτός ο αγώνας μπορεί να ξεκινήσει από κάθε τομέα, από όλους τους κοινωνικούς τομείς, ιδιαίτερα τα κινήματα των γυναικών και των νέων, τις δημοκρατικές και τις πολιτικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις των ανταρτών πρέπει να είναι σε θέση να δώσουν με επιτυχία τη σωστή απάντηση για να πετύχουν ένα πλήγμα στον φασισμό.



ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Αυτά τα τριάντα τέσσερα χρόνια πολέμου έχουν διεξαχθεί από αντάρτες. Ο αντάρτης είναι μια νέα δύναμη. Είναι η νεότερη και δυναμικότερη πηγή ισχύος. Θα κινητοποιηθεί η κουρδική νεολαία για να διευρυνθούν και να ενισχυθούν οι αντάρτικες τάξεις. 

Αυτό που κάναμε τα τελευταία τριάντα τέσσερα χρόνια ως κίνημα και ως άνθρωποι, είναι αυτό που θα κάνουμε και το τριακοστό-πέμπτο έτος επίσης. Θα απελευθερώσουμε το Κουρδιστάν από το φασισμό του AKP-MHP, θα απελευθερώσουμε τον ηγέτη Apo, ώστε να μπορέσει να ζήσει και να εργαστεί ως ελεύθερος άνθρωπος και, ως εκ τούτου, να φωτίσει τη Μέση Ανατολή.

Στη βάση αυτή, γιορτάζουμε και πάλι τις αντάρτικες ενέργειες της 15ης Αυγούστου. Καλούμε όλους τους ανθρώπους και τους φίλους μας, ειδικά τους αντάρτες της νεολαίας και της ελευθερίας του Κουρδιστάν, να τιμήσουμε τους μάρτυρες μας με σεβασμό και να αναπτύξουμε τον αγώνα μας για ελευθερία και δημοκρατία ενάντια στο φασιστικό-γενοκτονικό καθεστώς.



ΠΗΓΗ: http://www.rojavakurdistan.gr/index.php/2017-03-11-20-58-00/nea-apo-to-ypoloipo-kourdistan/572-pkk-15
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.