Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Οι χαμηλοί μισθοί των εκπαιδευτικών θα βλάψουν την ποιότητα της διδασκαλίας, προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ

«Αυτοί οι μη ανταγωνιστικοί μισθοί θα κάνουν πολύ πιο δύσκολο να προσελκύσουν τους καλύτερους υποψηφίους στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού»


Αρχείο φωτογραφιών. Getty Images


Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση των μισθών των εκπαιδευτικών θα βλάψει την ποιότητα της σχολικής εκπαίδευσης στη Βρετανία, σύμφωνα με ένα από τα σπουδαιότερα εκπαιδευτικά στοιχεία του κόσμου.

Ο Αντρέας Σλίτσερ, επικεφαλής της εκπαίδευσης στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να συνεχίσει να διδάσκει ελκυστικό, προσθέτοντας: «Η ποιότητα της εκπαίδευσης δεν μπορεί ποτέ να υπερβεί την ποιότητα της διδασκαλίας».

Ο κ. Schleicher - ο οποίος κάποτε αποκαλείται "ο σημαντικότερος άνθρωπος" στον τομέα από τον πρώην Υπουργό Παιδείας Michael Gove επειδή τα δεδομένα του χρησιμοποιούνται για τη διαμόρφωση κυβερνητικής πολιτικής σε πολλές χώρες - μίλησε κατά την έναρξη της ετήσιας έκθεσης Εκπαίδευση σε μια ματιά .


Andreas Schleicher, επικεφαλής της εκπαίδευσης, ΟΟΣΑ: «να συνεχίσει να διδάσκει ελκυστική» (Getty)


Το έγγραφο επισημαίνει ένα «σημαντικό μισθολογικό χάσμα» μεταξύ των εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων με παρόμοια ειδίκευση σε όλες τις 34 χώρες - τις περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική - του ΟΟΣΑ.

"Αυτοί οι μη ανταγωνιστικοί μισθοί θα κάνουν πολύ πιο δύσκολο να προσελκύσουν τους καλύτερους υποψηφίους στο επάγγελμα του διδακτικού προσωπικού", αναφέρει η έκθεση.

Τα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι η Αγγλία και η Σκωτία ανήκαν σε πέντε χώρες όπου οι μισθοί μειώθηκαν κατά περισσότερο από 5 τοις εκατό μεταξύ 2008 και 2013. Μόνο η Ελλάδα και η Ουγγαρία επέβαλαν υψηλότερες περικοπές αμοιβών. Κατά μέσο όρο, οι μισθοί εμφάνισαν ελαφρά άνοδο σε πραγματικούς όρους σε ολόκληρο τον ΟΟΣΑ.

Ο κ. Schleicher αναγνώρισε ότι τα επιδόματα και τα κίνητρα που προσφέρθηκαν στους εκπαιδευτικούς ήταν μια δύναμη του εκπαιδευτικού συστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, ανεβάζοντάς τα πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ στα μεσαία χρόνια υπηρεσίας τους.

Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει: "Στην Αγγλία και τη Σκωτία, οι αρχικοί μισθοί των προσχολικών, των πρωτοβάθμιων και των κατώτερων δευτεροβάθμιων εκπαιδευτικών είναι κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ".

ΠΗΓΗ: https://www.independent.co.uk

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.