Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΗΕ: Στρατιές προσφύγων


Είναι πια ολοφάνερο, ακόμη και στους κρετίνους, ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, υιοθετώντας τις θέσεις των Τούρκων, προσπαθεί με κάθε τρόπο να διχοτομήσει την Κύπρο καλυμμένος πίσω από τα ψηφίσματα που με τόσους αγώνες και μόχθους ΕΜΕΙΣ επιδιώξαμε.

Ανάγοντας τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στον δέκατο τέταρτο Έλληνα ΘΕΟ, καταφέραμε επιτέλους, με όλη τη μαεστρία που διαθέτουν οι πολιτικοί μας, να πείσουμε τους Τούρκους να υιοθετήσουν το ψήφισμα 649 και να εμφανίζονται ΑΥΤΟΙ ως οι υπέρμαχοι των ΑΡΧΩΝ του ΟΗΕ.

17 χρόνια σκληρών αγώνων για συλλογή ψηφισμάτων αυτό το αποτέλεσμα έφεραν. Τώρα φάτε ψηφίσματα του ΟΗΕ, φάτε τα πλευρά σας, φάτε τα σκατά σας. Και μη μεμψιμοιρείτε. Όλα είναι μια συνήθεια. Έτσι κι αλλιώς, τα καθίκια για τα σκατά φτιάχτηκαν.

Περιοδικό Ένωσις

Τεύχος 4-5, Μάιος 1991

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

OMNIA SUNT COMMUNIA

Σ’ ένα σεντόνι
που αίμα ιδρώνει,
λοιπόν αν δεν προσαρμοστείς,
βγαίνει ο κακός ειρηνιστής
απ’ τη μικρή σου οθόνη
και σε σκοτώνει
και σε σκοτώνει
μες στο σαλόνι.

Αναδημοσιεύουμε το παραπάνω κομμάτι που δημοσιεύθηκε στο περιοδικόΈνωσις τον Μάιο του 1991, υπενθυμίζοντας και τον στίχο του Ρασούλη: «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν». Όσοι θεωρούν πως ο ΟΗΕ δεν είναι κατοχική δύναμη, τότε στην καλύτερη περίπτωση είναι αφελείς νησιώτες που σφυρίζουν αδιάφορα γιατί φοβούνται την αναταραχή.

Καλυμμένος πίσω από τα ψηφίσματα, όπως γράφει το διαχρονικό σημείωμα, ο ΟΗΕ αφομοιώνει και προωθεί τις τουρκικές θέσεις, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός δικού μας ηγέτη. Συνεχίζουν να θεωρούν, ηγέτες, λαϊκοί και κληρικοί, πως ο Άιντα είχε καλές προθέσεις ή πως ο Γκουτέρες είναι σοβαρός διπλωμάτης και θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού.

Μπούρδες. Από τους παλιότερους μέχρι τον ντε Σότο και από τον Ντάουνερμέχρι τον Άιντα, από τον Βάλντχαϊμ μέχρι τον Κουεγιάρ και από τον Μπούτρος Γκάλι μέχρι τον Ανάν, τον Μπαν Κι Μουν και τον Γκουτέρες, όλοι οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ που ασχολήθηκαν ή ασχολούνται με την Κύπρο χωνεύουν εν μία νυκτί τις τουρκικές αξιώσεις και τις κάνουν δικές τους και γι’ αυτό δεν ευθύνεται μόνο η δική μας απραξία. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κερνάει ψηφίσματα για να νομίζουν οι ταγοί μας πως θέλει ειρήνη και επανένωση, ενώ, όπως απεδείχθη, θέλει μόνο το καλό της Τουρκίας, κατέχοντας κιόλας εδάφη της Κύπρου.

Σήμερα, λοιπόν, είναι όσο ποτέ αναγκαία η αλήθεια. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών των σκανδάλων στη Ρουάντα (κάτι ξέρει κι ο Ανάν γι’ αυτό), στη Βοσνία, στην Καμπότζη και στο Ανατολικό Τιμόρ, ο ΟΗΕ που επέτρεψε στους στρατιώτες του να βιάζουν παιδιά στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, ο ΟΗΕ που αγνόησε βιασμούς και επιθέσεις στο Νότιο Σουδάν, που κλείνει τα μάτια στη γενοκτονία που συμβαίνει στη Συρία, έρχεται στην Κύπρο να απαιτήσει χειροκροτήματα. Είναι, λοιπόν, ευκαιρία πια, τώρα που ξεκουμπίστηκε και ο τελευταίος Ειδικός Απεσταλμένος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα, να ειπωθούν τα πράγματα με τ’ όνομά τους και να θέσουμε τους δικούς μας όρους.

Πρώτα, όμως, θα πρέπει να αποφασίσουμε τι ζητούμε. Ζητούμε μια πατρίδα ελεύθερη ή μια τριτοκοσμική γη, «υποχρεωμένη» στους ΟΗΕδες και στους νεοσουλτάνους που την αφήνουν να υπάρχει; Διότι αν συνεχίσουμε να απαιτούμε τα ελάχιστα (προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας) και όχι τα πάντα, θα αναγκαστούμε να υποκλιθούμε ξανά στον σκανδαλώδη Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στις τουρκογενείς στην Κύπρο θέσεις του. Άλλωστε, για να επιστρέψουμε στα ψηφίσματα, πρόσφατα ψηφίστηκε από το Σ.Α. του ΟΗΕ καταδικαστικό ψήφισμα για τον εποικισμό στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα. Ίδρωσε το αυτί των Ισραηλινών; Όχι. Γιατί ο ΟΗΕ έχει απωλέσει την εκτίμηση των κρατών με τις κατά καιρούς ραδιουργίες του. Επομένως, τώρα που η αυλαία των συνομιλιών έχει προσωρινά πέσει, ας διαψεύσουμε τους παλαιότερους. Μόνο ο κοινός ελληνικός εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας θα μας βγάλει από τον βούρκο της μιζέριας και της μετριότητας. Κανένας ΟΗΕ. Κανένας κυανόκρανος. Κανένας Νορβηγός γραβατοφόρος. «Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο». Όχι ο ΟΗΕ. Όχι τα ψηφίσματα. Σκοτώστε τον κυανόκρανο που έχετε μέσα σας.

ΠΗΓΗ: http://efimeridaenosis.com/?p=2115

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.