Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Επιστημονική προσέγγιση της "Αλγερινής" μποξέρ


Adonios Darzentas

Επειδή από το πρωί ακούγονται πολλές ανακρίβειες και τις έχω δει ακόμα και από γιατρούς επιτρέψτε μου να κάνω ένα πόστ αποσαφήνισης.

Πρώτον μία προσωπική παρατήρηση
Στο δικό μου άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Ygeiamou και είναι από ένα παλιότερο που είχα ανεβάσει στο Facebook ΠΟΥΘΕΝΆ ΔΕΝ ΓΡΆΦΩ ΌΤΙ Η ΑΛΓΕΡΙΝΉ ΜΠΟΞΈΡ ΕΊΝΑΙ ΤΡΑΝΣ. Απλά το site χρησιμοποίησε την φωτογραφία της μποξέρ για εξώφυλλο. Διαβάστε το άρθρο. Θα μάθετε πολλά. Χρόνια διάβαζα για να μπορέσω να το γράψω και άλλα τόσα ιατρικής εμπειρίας.

Δεύτερον ενώ είχαμε επισημάνει εδώ και μέρες το πρόβλημα με την Αλγερινή μποξέρ μας έλεγαν φασίστες και ορκίζονταν όλοι ότι Η ΜΠΟΞΈΡ ΉΤΑΝ ΓΥΝΑΊΚΑ. 
Τώρα οι ίδιοι οι άνθρωποι λένε πάλι με το ίδιο πάθος ότι είναι ιντερσεξ. 
Τέλεια. ΑΡΧΊΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΟΥΜΑΣΤΕ. 
ΠΑΝΤΩΣ ΓΥΝΑΊΚΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ. 

Ξαναλέω. Δεν μας ενδιαφέρει πως νιώθει. Δεν μας ενδιαφέρει αν φοράει φουστάνια. Με γεια της με χαρά της. Μαζί της και εμείς. 

ΑΛΛΆ ΒΙΟΛΟΓΙΚΆ ΕΊΝΑΙ ΑΝΔΡΑΣ.

 Και σημαίνει αυτό ότι δεν μπορεί να δέρνει βιολογικές γυναίκες. Μπορεί να κάνει πυγμαχία αλλά σίγουρα όχι στων γυναικών. 

Πώς ξέρουμε ότι δεν είναι γυναίκα;. 

Το είπε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας σε συνέντευξη του ευθέως. Είπε ότι πρόκειται για ΧΥ ΑΝΔΡΑ. Επίσης το επιβεβαιώνει έμμεσα στη χθεσινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Πυγμαχίας έχω δώσει ήδη τα στοιχεία σε προηγούμενο ποστ. Η ομοσπονδία μάλιστα ευθέως ψέγει την Ολυμπιακή Επιτροπή για την επιλογή της να μην αποκλείσει την Αλγερινή αλλά και την Ταιβανεζα με πιθανόν παρόμοιο πρόβλημα. 

Υπάρχουν λοιπόν εδώ δύο πιθανότητες πια. 

Η μία να είναι τρανς. Μάλλον η πλέον απίθανη. 
Κυκλοφορούν κάτι φωτογραφίες στο διαδίκτυο που εάν είναι αυθεντικές η Αλγερινή μεγάλωσε σαν κορίτσι. 
Ας συμφωνήσουμε λοιπόν ότι η μποξέρ είναι όπως λέγαμε παλιά ιντερσεξ. Ο ΟΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΎΕΙ αλλά έχει παραμείνει χάριν ευκολίας. ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΕΝΔΙΆΜΕΣΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΆ ΦΎΛΑ. Τα φύλα είναι όσοι οι γαμετες δηλαδή δύο το ωάριο και το σπερματοζωαριο. ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΖΏΑ. 
Οι διαταραχές αυτές λέγονται πια Differences in Sexual Development =DSD. 
Εχουμε συμφωνήσει λοιπόν ότι η μποξέρ έχει κάποιο DSD. ΤΈΛΕΙΑ. 
Και σύμφωνα με ισχυρές μαρτυρίες είναι ΧΥ. ΔΗΛΑΔΉ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΔΡΑΣ. 

Έχει σημασία αν είναι τρανς ή DSD-intersex; Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΌΧΙ. ΔΙΌΤΙ ΈΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΊ ΕΠΊΔΡΑΣΗ ΑΝΔΡΟΓΟΝΩΝ. 


Εδώ θα κάνω μια παραδοχή με βάση την εικόνα και το ιστορικό της Αλγερινής που είναι και η πιθανότερη εκδοχή γιατί χωρίς αυτή θα χαθούμε στην πιθανολογία. 

Πιθανότατα η Αλγερινή έχει το DSD σύνδρομο 5 ARD της 5 Α ρεδουκτάσης. (Μια άλλη υποπερίπτωση για την οποία όμως ισχύουν τα ίδια είναι η  PAIS (partial androgen insensitivity syndrome)). Δεν χρειάζεται να σας πω λεπτομέρειες για τη βιοχημεία της νόσου. Αλλά αυτό εξηγεί τα πάντα 

Αυτά τα παιδιά ΕΊΝΑΙ ΑΡΡΕΝΑ ΧΥ αλλά γεννιούνται με αμφίβολα εξωτερικά γεννητικά όργανα. Ωστόσο κάποια γεννιούνται με θηλυκά εξωτερικά γεννητικά όργανα. Έτσι ιδίως σε χώρες που η παιδιατρική φροντίδα είναι ελλιπής έως ανύπαρκτη αυτά μεγαλώνουν ως κορίτσια.. ΟΜΩΣ ΈΧΟΥΝ ΌΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΡΧΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΆ.

 Έτσι στην εφηβεία αποκτούν την τυπική μυοδομη και σωματοδομή των αγοριών. Δείτε φώτο της Αλγερινής και θα καταλάβετε. 
Λένε κάποιοι. Καλά πως τόσα χρόνια αγωνιζόταν στις γυναικείες κατηγορίες; Μα φυσικά αγωνιζόταν γιατί κανείς δεν την είχε υποβάλλει στις σχετικές εξετάσεις. 

ΈΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΊ ΑΥΤΌ. Είναι η περίπτωση της Caster Semenya. Διαβάστε την αν θέλετε. Μόλις έγινε αντιληπτό αποκλείστηκε από τον αθλητισμό των γυναικών. 
Συνεπώς ακόμα και DSD-intersex να είναι η Αλγερινή είναι ΒΙΟΛΟΓΙΚΆ ΑΝΔΡΑΣ ΜΕ ΌΛΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΎΝΑΜΗ. Μάλιστα στη δύναμη γροθιάς όπως έχω γράψει πολλές φορές ο διμορφισμος μεταξύ ανδρών γυναικών είναι αβυσσαλέος. Ουσιαστικά δεν υπάρχει αλληλεπικάλυψη στη δύναμη της γροθιάς. 

Μα γιατί η Ολυμπιακή Επιτροπή αφήνει την Αλγερινή να αγωνίζεται;

 Μα γιατί έχει woke κανόνες. Ενώ οι διεθνείς ομοσπονδίες τα έχουν ξεκαθαρίσει αυτά, η Ολυμπιακή Επιτροπή έχει πολύ χαλαρούς κανόνες επιτρέποντας και σε τρανς αλλά και σε DSD-intersex αθλητές ΒΙΟΛΟΓΙΚΆ ΑΝΔΡΕΣ να συμμετέχουν σε γυναικεία αθλήματα αρκεί να ρίξουν την τεστο τους. 
Η Αλγερινή πια ξέρει πολύ καλά την κλινική της περίπτωση. Γιατί όπως είπε η Ομοσπονδία στη χθεσινή της ανακοίνωση η Αλγερινή τελικά απέσυρε την ένσταση αποκλεισμού που αρχικά είχε κάνει καθιστώντας τη νομικά δεσμευτική. Χάρις όμως στην ηθελημένη χαλαρότητα των κανόνων της Ολυμπιακής Επιτροπής οι οποίοι έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να μην αποκλείουν αυτόματα αυτούς που έχουν περάσει ανδρική εφηβεία η Αλγερινή μπόρεσε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Άρα είτε τρανς είτε DSD-intersex και να είναι η Αλγερινή ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΊΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ γιατί έχει όλα τα πλεονεκτήματα του ανδρικού σώματος. 
Ελπίζω να βοήθησα.


ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/share/NMZMWQ9CsT6X88kp/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.