Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ



«Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από τη Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δε θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά»


Του Παναγιώτη Κολέλη


Χρωστάμε νομίζω όλοι μαζί ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΥΡΙΖΑ και στη σημερινή κυβέρνηση […] γκρέμισε ταμπού και κλισέ δεκαετιών», έγραφε ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς το 2017. (Ολόκληρο το κείμενο εδώ)

Και ύστερα ανέλυε τα ταμπού που έσπασε ο ΣΥΡΙΖΑ:

Ταμπού 1: «Στα χρόνια της μεταπολίτευσης το εκκρεμές πήγε πολύ αριστερά. Χρειάστηκε μια «αριστερή» κυβέρνηση για να σπρώξει το εκκρεμές προς το Κέντρο, εκεί όπου έπρεπε να είναι εξαρχής».

Ταμπού 2: «Επιτέλους, καταλαβαίνουμε όλοι ότι χωρίς κέρδος, επιχειρηματικότητα και επενδύσεις, θα τρώμε τις σάρκες μας».

Ταμπού 3: «Η Αθήνα βιώνει πολύ λιγότερες συγκεντρώσεις. Οι απεργίες που μπλόκαραν τα λιμάνια και τα ξενοδοχεία ανήκουν στο παρελθόν».

Ταμπού 4: «Η Αριστερά επένδυσε πολύ στον αντιαμερικανισμό, σήμερα τον αποδομεί στην πράξη».

Όταν σε ευχαριστούν οι ιδεολογικοί σου αντίπαλοι για όσα κατάφερες, τότε κάτι έκανες λάθος για τον λαό και την Αριστερά, για να ξεπροβάλλει μια πραγματική αχτίδα φωτός στον τόπο μας.


Ή, για να το πούμε με τα λόγια του Ιταλού μεγαλομεγιστάνα Τζιάνι Ανιέλι: «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από τη Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δε θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά».

Πηγή: ημεροδρόμος
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.