Κυριακή 24 Απριλίου 2022

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ



ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ...

ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η Αθήνα σχεδόν άδεια, με το "δρόμο της Αριστεράς" στο χέρι και πρώτη στάση - πέρασμα από το αγαπημένο βιβλιοπωλείο "ΝΑΥΤΙΛΟΣ" και τον Γιώργο Τσάκαλο να με υποδέχεται υγιέστατος και ορθός!  Ο Κωστής Χριστόπουλος, έφυγε για την κοινή μας πατρίδα. Πολιτική κουβέντα και στην τσάντα τα νέα αποκτήματα:

√ "ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ των ωραίων τεχνών" με πλήθος φίλων να το κοσμούν με τη συμμετοχή τους!

√ ‌"ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ- Δεκατρία κείμενα για τον Μισέλ Ουελμπέκ", συλλογικός τόμος των τόσο ποιοτικών εκδόσεων"αντίποδες"!

√ ‌"Θάνατος, ο μελλοθάνατος -     Μια προσπάθεια χριστιανικής ματιάς στον Θάνατο, την Ανάσταση και την Ελπίδα" του αγαπημένου Θανάση Ν. Παπαθανασίου από το 'σταυροδρόμι" την εκκλησιαστική κοινότητα του Αγίου Φιλίππου στο Θησείο!!!

Πολύωρη στάση για καφέ και διάβασμα στον ΧΑΣΑΝ της Μεσολογγίου!

Στον "δ ρ ό μ ο ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" επίσης, γράφει στο τόσο επίκαιρο κείμενό του ο Θανάσης Παπαθανασίου:

 «Απ-ανθρωποποίηση; Η "μεγάλη επανεκκίνηση" και το ποδαρικό "απο-"»

"...Στη χριστιανική οπτική ο άνθρωπος καλείται σε πλήρη ανθρωποποίηση, αλλά μέσω ενός δρόμου ερωτικού: ο αγαπημένος/ η αγαπημένη σου δίνει αυτά που δεν μπορεί να τα γεννήσει η ατομικότητα σου, όποιον χημικό πλούτο κι αν διαθέτει αυτή. Ο Άλλος/ η Άλλη είναι το ανυπότακτο η έκπληξη.

 Αντίθετα, ο αλγόριθμος υπόσχεται τον ουρανό με τ' άστρα, αλλά σε ένα σύμπαν απ' όπου ξορκίζεται το ανυπόταχτο, η έκπληξη, η ελευθερία ως μπελάς..."

Και επειδή η Απ-ανθρωποποίηση και η θανατίλα σκέπασαν με τόση ένταση τη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, μόνη Ελπίδα η Ανάσταση!

 Για του χριστιανούς η ανάσταση είναι η απάντηση στην τραγικότητα του θανάτου, όπως γράφει στο βιβλίο του ο Θανάσης Παπαθανασίου! Και επιμένει στο επίμετρο του βιβλίου του:
 "Η αναστάσιμη χαρά αναμετριέται με τη μιζέρια. Στην αναμέτρηση αυτή η θέση μας δεν είναι στις κερκίδες."!!!

Η διαδρομή μου αυτή Περιστέρι, Μετρό- Πανεπιστήμιο, Ναυτίλος και Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο, καφε-ΧΑΣΑΝ γίνεται πολλά χρόνια, που όμως, όταν τα χρόνια περάσουν αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικοί ήταν στο πέρασμά σου τα πρόσωπα, τα στέκια! Η ίδια σου η ζωή!!!

Καλή Ανάσταση, αδερφοί!
ΠΗΓΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ fb
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.