Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Παλινδρομούν οι “εκσυγχρονιστές” μεταξύ Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη




 Ο χώρος του Κέντρου Περισσότερο ανησυχητική για τη ΝΔ να είναι η συνέχεια: «ο χώρος του Κέντρου ιστορικά κινείται πότε δημιουργώντας Κεντροαριστερή πλειοψηφία και πότε Κεντροδεξιά. Όσοι κεντρώοι ψηφοφόροι δάνεισαν την ψήφο τους, το έκαναν γιατί κάποιοι από αυτούς δέχθηκαν το κεντρώο προφίλ του κ. Μητσοτάκη και άλλοι γιατί δεν ήθελαν επουδενί να συνεχιστεί η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 Τώρα υπάρχει τρίτος και, μάλιστα, σοβαρός παίκτης στο πολιτικό σύστημα». Διευκρινίζει δε, ότι ψήφισε στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Φυσικά το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιόν αφορούν οι δηλώσεις της κ. Διαμαντοπούλου, με δεδομένη την περιορισμένη απήχηση που έχει. Αν είναι μόνο προσωπικές απόψεις, μικρή σημασία έχουν. Ενδέχεται όμως να εμφανίζεται σαν “λαγός” για τον ευρύτερο χώρο των πασοκικής προέλευσης εκσυγχρονιστών. 

Είναι δεδομένο ότι εκλογικοί πρόσφυγες από το πάλαι ποτέ ακμαίο ΠΑΣΟΚ αναζήτησαν καινούργια πολιτική στέγη, όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη ΝΔ του Κυριάκου. Λιγότεροι μεν αριθμητικά, αυτό είναι καθαρό, αλλά με δυσανάλογα μεγάλη επιρροή στην δημόσια σφαίρα, λόγω της μακράς θητείας τους στα οικονομικά και επικοινωνιακά κυκλώματα εξουσίας. Ο ανεψιός του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, σε παλαιότερη συζήτησή του, είχε αναγνωρίσει ότι «αυτοί όμως μας έδωσαν την αυτοδυναμία». Ο πρωθυπουργός τους αξιοποίησε (επίσης δυσανάλογα σε σχέση με το ποσοστό των ψήφων που μετέφεραν) σε θέσεις εξουσίας, γιατί του ενίσχυαν το κεντρώο και μεταρρυθμιστικό προφίλ.

ΕΔΩ όλο το άρθρο:Παλινδρομούν οι “εκσυγχρονιστές” μεταξύ Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.