Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΣΩΠΑ ΝΔημοκρατικής "ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ"!


ΠΡΟΣΩΠΑ ΝΔημοκρατικής "ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ"!


Το έλλειμμα παιδείας, τελικά συνδυάζεται με ακραίες πεποιθήσεις και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Παραφράζοντας τον στίχο του μεγάλου Γκάτσου : “Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος της "αριστείας"… ίσως και να μπορεί να αλλάξει».


Η κ. Ακριτίδου είναι αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το όνομά της ήρθε στην επικαιρότητα λόγω του σάλου που έχει ξεσπάσει στη Θεσσαλονίκη για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς υπήρξαν καταγγελίες ότι πήραν τη σειρά παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

Είναι γνωστή όμως η κ. Ακριτίδου από μια παλιά ιστορία του 2013.
Το θέμα είχε προκύψει μετά από καταγγελία αναπληρώτριας δασκάλας μουσικής η οποία κατηγορήθηκε από τη κ. Ακριτίδου, διευθύντρια του σχολείου, για ισλαμική προπαγάνδα, επειδή στα πλαίσια ενός μαθήματος για τη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι, δίδαξε στα παιδιά της Ε’ δημοτικού το γνωστό τραγούδι “Κεμάλ”, συγχέοντας τον Κεμάλ του ομώνυμου τραγουδιού με τον Μουσταφά Κεμάλ!

«Είναι κυριολεκτικά κωμικοτραγικό το γεγονός ότι η εν λόγω διευθύντρια μπέρδεψε τον ποιητικό Κεμάλ, τον “νεαρό πρίγκηπα της Ανατολής απόγονο του Σεβάχ του Θαλασσινού” κατά τους αξεπέραστους στίχους του Νίκου Γκάτσου, με τον τούρκο ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ, επί των ημερών του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι γενοκτονίες των Ελλήνων και των Αρμενίων», είχε επισημάνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Επικρατείας κ. Μιχελάκης της Ν.Δ. αποτελεί «μνημείο άγνοιας, φανατισμού και ευήθειας το να υποστηρίζει κάποιος ότι το συγκεκριμένο τραγούδι χρησιμοποιείται ως όργανο ισλαμικής προπαγάνδας».

Και περισσότερο απογοητευτικό είναι αυτοί οι εκπαιδευτικοί για χάρη της "αριστείας" να τιμώνται με υπηρεσιακά και πολιτειακά αξιώματα.

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.