Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Τι στο καλό συμβαίνει με τη πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα; Τα “φαντάσματα” και οι “εχθροί”…


Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα μπορεί να βλέπει «φαντάσματα» και «εχθρούς», όμως πρακτικά επιβεβαίωσε την ουσία του δημοσιεύματος του Liberal σχετικά με τις τουρκικές NAVTEX.
Είχαμε επισημάνει ότι η επιμονή της Τουρκίας να μην απευθύνεται για την έκδοση NAVTEX στις αρμόδιες Αρχές στον Σταθμό της Λάρνακας η στον Σταθμό Ηρακλείου και Λήμνου (όταν αφορά περιοχές ελληνικής αρμοδιότητας), αλλά στον NAVAREAIII που έχει έδρα στην Ισπανία, προσφέρει την ευκαιρία στην Τουρκία να εκμεταλλεύεται αυτή την διαδικασία και να εκδίδει δικές της «NAVTEX» θέλοντας έτσι να σφετερισθεί περιοχές όπου η άσκηση αρμοδιοτήτων ανήκει στην Κύπρο η στην Ελλάδα.
Και καθώς βεβαίως αυτές οι περιοχές αφορούν πρακτικά τις θαλάσσιες ζώνες (που συνδέονται με τις ζώνες SAR και το FIR) η Τουρκία επιδιώκει και με αυτό τον τρόπο να αμφισβητήσει αρμοδιότητες των δυο χωρών στις θαλάσσιες ζώνες τους.
Σε ανάρτηση της στο Facebook η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα αναφέρει τα εξής:
  • «Η Ρωσία πραγματοποιεί τακτικά τις στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, πάντα σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Σε περίπτωση ναυτικών ασκήσεων ειδοποιείται η Παγκόσμια Υπηρεσία Προειδοποίησης Πλοήγησης (WWNWS), ενώ για αεροπορικές ασκήσεις ακολουθείται η διμερής διαδικασία. Αυτή είναι η διαδικασία ρουτίνας, η οποία εφαρμόζεται πάντα. Δεν είναι σαφές τι προβληματίζει τους κακόβουλους σχολιαστές».
Επιβεβαιώνει δηλαδή η Πρεσβεία το δημοσίευμά μας για τη διαδικασία που ακολουθεί και την οποία εκμεταλλεύεται η Τουρκία. Και το κάνει αυτό προκειμένου να μην ενοχληθεί η Τουρκία με την υποβολή αίτησης για έκδοση NAVTEX στην αρμόδια Κυπριακή Αρχή, ακόμη και όταν η άσκηση αυτή αφορά καταφανώς περιοχή κυπριακής ευθύνης, αφού εμπίπτει στην κυπριακή ΑΟΖ.
Από εκει και πέρα υπήρξαν υπερβολές στην αναπαραγωγή της είδησης αυτής που έφθασαν ακόμη και σε παραποίηση των γεγονότων κάνοντας λόγο για… κοινές ασκήσεις Ρωσίας-Τουρκίας, για ρωσικό αίτημα στις τουρκικές Αρχές κ.α. που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Η Ρωσική πρεσβεία έτσι επανήλθε με ακόμη πιο αιχμηρή ανακοίνωση:
«Δυστυχώς, διαπιστώνουμε την περαιτέρω κλιμάκωση της υστερίας σχετικά με τις ασκήσεις του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο. Συνεχίζονται οι ισχυρισμοί που αποδεικνύουν την έλλειψη κατανόησης στοιχειωδών διαδικασιών έκδοσης NAVTEX για ναυτικές ασκήσεις στα διεθνή ύδατα.
Σε περίπτωση ναυτικών ασκήσεων ειδοποιείται η Παγκόσμια Υπηρεσία Προειδοποίησης Πλοήγησης (WWNWS). Αυτό έπραξε και η Ρωσία για τις επικείμενες ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι σπέκουλες περί του αντιθέτου είναι απαράδεκτες και εκθέτουν τους πονηρούς παραγωγούς τους.

ΠΗΓΗ: https://hellasjournal.com/2020/09/ti-sto-kalo-simveni-me-ti-presvia-tis-rosias-stin-athina-ta-fantasmata-ke-i-echthri/?fbclid=IwAR2AaNiW621yAloL2YnMrERAaAlCmdwwEDLGETcnbOWoP2D_waWoI7kO6sw#.X1VJa94AFFI.facebook
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.