Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Το Τουρκικό Πρόβλημα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ 1996 ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Το Τουρκικό Πρόβλημα 

Του Βασίλη Ασημακόπουλου

Η διεθνής και ανθρωπιστική φύση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος σε συνδυασμό με την απροκάλυπτη και χυδαία εργαλειοποίησή του από τον τουρκικό φασισμό, αλλά και την εισβολή του στη Συρία (για να μείνουμε στους πρόσφατους χρόνους), δίνει τη δυνατότητα και την υποχρέωση στην ελληνική πλευρά να θέσει σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, στους θεσμούς που συμμετέχει, το κεντρικό ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, το Τουρκικό Πρόβλημα, από την μεριά των κοινωνιών, των λαών, των εθνών, των κρατών της περιοχής, για την ειρήνη, την ασφάλεια και την πρόοδό τους.
Η στιγμή είναι καλή. Η διεθνής κοινότητα κοιτά στην περιοχή. Η λαϊκή διαθεσιμότητα και η κοινωνική πλειοψηφία που καταγράφεται μετά την αυτονόητα θετική στάση της κυβέρνησης στον Έβρο – ύστερα από την παλλαϊκή καταδίκη της πολιτικής της στα νησιά- και την αποδοχή της έστω με καθυστέρηση για τους γνωστούς λόγους, από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συγκροτεί μια προσώρας τουλάχιστον εθνικο-πολιτική ενότητα στα βασικά και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το πέρασμα από μια στατική-αμυντική πολιτική που είναι απαραίτητη προϋπόθεση, σε μια ενεργητική στάση που αποτελεί πλέον αναγκαία συνθήκη.

Δεν έγινε τα τελευταία 30 χρόνια με αρνητικές συνέπειες για τη χώρα, την ευρύτερη περιοχή, τους ανθρώπους. Να γίνει τώρα. Ακόμα και αν δυσφορούν οι διαχρονικοί και σύγχρονοι υποστηρικτές της οθωμανο-τουρκικής βαρβαρότητας Γερμανοί. 

Το Τουρκικό Πρόβλημα, όπως το είχε θέσει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης στο 4ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το 1996. 



Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.