Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Με βαθύ σοκ και θλίψη το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (wcc) εκφράζει την αλληλεγγύη του με τις εκκλησίες και τους ανθρώπους της Σρι Λάνκα

Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΔΚΕΕ) Interorthodox Centre

 · 
World Council of ChurchesΜου αρέσει η Σελίδα!


With deep shock and sorrow on this Easter Sunday the World Council of Churches (WCC) expresses its solidarity with the churches and people of Sri Lanka followin...Δείτε περισσότερα

Με βαθύ σοκ και θλίψη αυτή την Κυριακή του Πάσχα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (wcc) εκφράζει την αλληλεγγύη του με τις εκκλησίες και τους ανθρώπους της Σρι Λάνκα ακούγοντας τα νέα των βομβαρδισμών των εκκλησιών και των ξενοδοχείων που έχουν έχουν στοιχίσει 200 ζωές και τον τραυματισμών πολύ περισσότερων.

Ο Γενικός Γραμματέας της του ΠΣΕ Olav Fykse Tveit said, είπε, " ενώ εξακολουθούμε να περιμένουμε πληροφορίες σχετικά με τους δράστες και τα κίνητρά τους, καταδικάζουμε έντονα αυτές τις επιθέσεις σε ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στους τόπους λατρείας και στους τουρίστες που επισκέπτονται τη Σρι Λάνκα, και προσφέρουμε τις εγκάρδιες προσευχές μας για τα θύματα και τα συλλυπητήρια σε όλους αυτούς που έχουν χάσει τους αγαπημένους τους, σε αυτές τις φρικτές πράξεις βίας."

Και πρόσθεσε: " ως Π.Σ.Ε., στεκόμαστε με ιδιαίτερη αλληλεγγύη στους χριστιανούς της Σρι Λάνκα που έχουν δεχτεί αυτή την επίθεση με αυτόν τον φρικτό τρόπο, ενώ γιορτάζουν την Ανάσταση του Ιησού Χριστού, την κρίσιμη στιγμή στο ταξίδι της πίστης για όλους τους χριστιανούς."

Είπε επίσης, " το κτύπημα των εκκλησιών με αυτόν τον τρόπο είναι μια επίθεση στη θρησκευτική ειρήνη και την αρμονία και στο κοινωνική και πολιτιστική συνοχή του Έθνους, το οποίο έχει αγωνιστεί για πολύ καιρό για να υποστηρίξει τις αρχές της θρησκευτικής αρμονίας και της διαφορετικότητας."

Ένας από τους στόχους αυτών των επιθέσεων ήταν η κοινότητα της Εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου, η kochikade, ένα εθνικό ιερό που χαίρει το βαθύ σεβασμό και τις επισκέψεις ανθρώπων πολλών θρησκειών.

Και συνέχισε, " τέτοιες πράξεις βίας υπονομεύουν την ιερότητα της ζωής και αποτελούν ιεροσυλία.  Ακόμα και όταν κλαίμε ενάντια σε αυτή την ιεροσυλία, επιβεβαιώνουμε αποφασιστικά ότι η βία δεν πρέπει να προκαλέσει βία. Στο Πνεύμα της αγάπης του Χριστού, αυτή την ημέρα του Πάσχα, κρατάμε κραταιά την πεποίθηση ότι η βία, το μίσος και ο θάνατος δεν θα έχουν την τελευταία λέξη."

" οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις εκκλησίες μας και τους εταίρους μας της ρωμαϊκής καθολικής εκκλησίας, και την κυβέρνηση της δημοκρατίας της Σρι Λάνκα, η οποία ορθώς κάλεσε όλους τους πολίτες κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικό περιόδου για να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί για να ξεπεράσουν αυτή την κατάσταση."

Η τιβιτ συμπέρανε: " ένα ταιριαστό αφιέρωμα στις αναμνήσεις εκείνων που έχασαν τη ζωή τους σε ιερούς χώρους ειρήνης και καταφυγίου είναι για όλους μας να ζήσουμε το δύσκολο έργο της απόδειξης ότι η δύναμη της ειρήνης και της αγάπης είναι πολύ μεγαλύτερη από τη δύναμη της βίας ...

Ιησούς Χριστός ο Ανέστη κύριος μας λέει, " Ειρήνη φεύγω μαζί σου · Ειρήνη μου σου δίνω. Δεν δίνω σε σένα όπως δίνει ο κόσμος. Μην αφήνετε τις καρδιές σας να είναι προβληματικές, και μην τους αφήσετε να φοβούνται." (Ιωάννης 14:27)"

" Είθε αυτές οι λέξεις να γίνουν ακόμα πιο αληθινές σε όσους αντιμετωπίζουν τις συνέπειες αυτών των επιθέσεων. Είθε να προσφέρουν σε όλους μας ελπίδα και θεραπεία."

Καταδικάζοντας τις επιθέσεις ο αγγλικανική επίσκοπος του κολόμπο η rt αναθ. Ο dhiloraj canagasabey, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του wcc, δήλωσε, " Η Εκκλησία της κεϋλάνη καταδικάζει ανεπιφύλακτα αυτές τις δειλά και σκληρές πράξεις της τρομοκρατίας και μεταφέρει τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους εκείνων που έχασαν τη ζωή τους και έχουν πληγωθεί. Ευχόμαστε σε όλους όσους έχουν τραυματιστεί πλήρη ανάρρωση. Προσευχόμαστε γι ' αυτούς και τις οικογένειές τους ότι η παρήγορο παρουσία του Θεού θα συνεχίσει να είναι μαζί τους μέσα από αυτή την τραγική εμπειρία."

Καλώντας για ενδελεχή έρευνα σε αυτά τα περιστατικά για να φέρουν τους δράστες στη δικαιοσύνη, ο Επίσκοπος έκανε έκκληση στην κυβέρνηση της Σρι Λάνκα, " να εξασφαλίσει την ασφάλεια των τόπων θρησκευτικής λατρείας και να αποτρέψει κάθε άτομο ή ομάδα να πάρει το νόμο στα χέρια τους Ή προκαλώντας πράξεις εκφοβισμού ή βίας εναντίον οποιασδήποτε κοινότητας ή ομάδας."

Καταδικάζοντας τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα ο Αγγλικανός επίσκοπος του ,Κολόμπο, ο rt canagasabey, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του wcc, δήλωσε σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης ·

Είμαι τρομερά σοκαρισμένος και θλίβομαι βαθύτατα από τις βάρβαρες πράξεις εναντίον των αθώΩΝ πιστών την Κυριακή του Πάσχα σε εκκλησίες, καθώς και σε αρκετά ξενοδοχεία στο Κολόμπο στοχεύοντας επισκέπτες στη χώρα μας.

Η Εκκλησία της Κεϋλάνης καταδικάζει ανεπιφύλακτα αυτές τις δειλές και σκληρές πράξεις της τρομοκρατίας και μεταφέρει τα βαθιά της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους εκείνων που έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν πληγωθεί. Ευχόμαστε σε όλους όσους έχουν τραυματιστεί πλήρη ανάρρωση. Προσευχόμαστε γι ' αυτούς και τις οικογένειές τους ότι η παρήγορο παρουσία του Θεού θα συνεχίσει να είναι μαζί τους μέσα από αυτή την τραγική εμπειρία.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει γρήγορα δράση για να διερευνήσει διεξοδικά αυτά τα περιστατικά και να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη, για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των τόπων θρησκευτικής λατρείας και να αποτρέψει κάθε άτομο ή ομάδα να πάρει το νόμο στα χέρια του ή να προκαλέσει πράξεις εκφοβισμού ή Βία ενάντια σε οποιαδήποτε κοινότητα ή ομάδα.

Ζητώ από όλους τους  πολίτες να είναι προσεκτικοί αυτή τη στιγμή και να ενεργούν με υπομονή και κατανόηση. Τα κίνητρα αυτών των διεστραμμένων μυαλών που σχεδίασαν και εκτέλεσαν τέτοιες φρικτές πράξεις θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και να προκαλέσουν ζημιά στην ενότητα και την αρμονία του έθνους μας.

Προσεύχομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι, όποιοι κι αν είναι, θα ξυπνήσουν στην ασχήμια του εγκλήματος τους και θα μετακινηθούν στη μετάνοια.

Είθε η Ειρήνη του Αναστημένου Χριστού που στο σταυρό προσευχήθηκε για συγχώρεση να είναι μαζί σας όλοι.

Ο Olav Fykse Tveit said,, ο αγγλικανικός επίσκοπος του Κολόμπο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του wcc

ΠΗΓΗ: 

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.