Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Γιάννης Βαληνάκης: Εάν συνεχίσουμε την ήπια τακτική με την Τουρκία, θα οδηγηθούμε σε περιπέτειες



Σε καθοριστική καμπή είναι τα Ελληνοτουρκικά, με τη συνάντηση την Τρίτη στη Νέα Υόρκη Μητσοτάκη-Ερντογάν, στην οποία η ελληνική πλευρά θα έχει την ευκαιρία να διαμαρτυρηθεί για τις απανωτές προκλήσεις τους τελευταίους μήνες, μετά την υπογραφή της συμφωνίας Φιλίας, σχολιάζει στον STAR FM και την Εκπομπή Ήρθε η Ώρα ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης.

 Ο κ.Βαληνάκης, επικρίνει την μέχρι τώρα ήπια στάση του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία εάν συνεχιστεί, εκτιμά ότι θα μας βάλει ως χώρα σε περιπέτειες. Η Τουρκία κάνει άλματα επισημαίνει, σε όλα και εμείς μικρά βήματα με καθυστέρηση, για την θωράκιση της χώρας, διπλωματικά, διαπραγματευτικά και στρατιωτικά. 

Η Τουρκία προσπαθεί πάση θυσία να δημιουργήσει τετελεσμένα για Αιγαίο και Κύπρο και εμείς είμαστε άφωνοι, τονίζει μεταξύ άλλων ο μακροβιότερος διπλωμάτης και πολιτικός στο Υπουργείο Εξωτερικών.

♦️ Για πρώτη φορά σε μια μέτρηση πριν περίπου δύο μήνες στην Κυπριακή Δημοκρατία, η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων τάχθηκε εναντίον της συμβίωσης με τους Τουρκοκύπριους γιατί αντιλαμβάνεται πολύ ορθά ότι δεν υπάρχουν πια στην ουσία Τουρκοκύπριοι, υπάρχει ένα τουρκοκυπριακό εξάρτημα-παράρτημα, δορυφόρος της Τουρκίας, θα ζήσουνε μ' ένα καθεστώς που θα μοιάζει με το τουρκικό και ίσως κι ακόμα χειρότερο σε μερικά χρόνια.
Δεν θέλουν να ζήσουν με ισλαμιστές, δεν θέλουν να ζήσουν μ' ένα τέτοιο είδος συγκατοίκων, δεν είναι το σύνοικο στοιχείο της δεκαετίας του '50 που ζούσανε αρμονικά, είναι κάτι ξένο, είναι έποικοι, είναι τουρκοποιημένοι, είναι ισλαμοποιημένοι Τουρκοκύπριοι και βεβαίως πάρα πολλοί ξένοι και η επανένωση με τον κατεχόμενο Βορρά, στην ουσία είναι επανένωση με την Τουρκία. Οι 800.000 των Ελληνοκυπρίων επανενώνονται με τα 80.000.000 της Τουρκίας ...🚩

Συγκλονιστικές πληροφορίες από τον πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη 


ΠΗΓΗ:https://www.youtube.com/watch?v=2Dll7GEydhE


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.