Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Μεταναστευτικές απατεωνιές και άλλα ευτελή !


Animation Simon Tanner / NZZ

Μεταναστευτικές απατεωνιές και άλλα ευτελή !


Βασίλης Στοϊλόπουλος 


Οι μεταμορφώσεις της διακινήτριας μεταναστών στον Έβρο, έτσι όπως την είδε η έγκυρη ελβετική εφημερίδα ΝΖΖ - ξεφτιλίζοντας παράλληλα το «έγκυρο» γερμανικό περιοδικό “der Spiegel” για διάδοση για πολλοστή φορά ψευδών ειδήσεων περί δήθεν «ευρωπαϊκών εγκλημάτων» στο μεταναστευτικό. (Το ίδιο έκανε βέβαια και ο «Guardian», το Channel 4 κ.α. ΜΜΕ)




Μεταμορφώσεις, πότε με φτηνά και πότε με ακριβά χιτζάμπ και μέικ απ ανά περίπτωση, της 27χρονης «Influencer» κοσμοπολίτισσας Μπαϊντά Σ. από τη Συρία - διαμένουσα σήμερα με τον σύζυγό της στην «φίλη» Γερμανία, όπου ανεβάζει στα ΜΚΔ φωτογραφίες σικάτων καφέ της Κωνσταντινούπολης και βεβαίως ευσεβή τσιτάτα για τον Αλλάχ και διάφορες άλλες «σοφίες» ισλαμικού κυρίως περιεχομένου.

Το θέμα για μας είναι αν η ελληνική κυβέρνηση θα οδηγήσει στα δικαστήρια την εν λόγω κυρία και όσους κρύβονται πίσω της αλλά και το “der Spiegel” ή θα «κάνει την πάπια».
 
Και βεβαίως, αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που έσπευσε, αν και ελληνικό κόμμα, να υιοθετήσει ασκαρδαμυκτί ψέματα και απάτες σε βάρος της Ελλάδας και αφετέρου ν΄ αντιληφτεί επιτέλους ο ελληνικός λαός ότι στις παγκόσμιες «μεγάλες μπίζνες» (ναρκωτικά, σεξ, εξοπλισμοί κλπ) περιλαμβάνεται πλέον και το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Περισσότερα για τη δημοσίευση ΕΔΩ


Σχόλιο της Βασιλικής Σιούτη


Ο Σομάρ, που οι ΝYTimes παρουσίαζαν ως Σύρο πρόσφυγα, είχε τουρκικό διαβατήριο και το έδειχνε στο fb.

 Η Μπάιντα που ο Spiegel παρουσίαζε ότι ήθελε άσυλο στην Ελλάδα, αναρτούσε φωτο στο ινσταγκραμ από το σπίτι του άντρα της στην Γερμανία. 

Την επόμενη φορά, ας βρουν κάποιον χωρίς σόσιαλ μήντια. Είναι προφανές ότι αυτές οι υποθέσεις εξυπηρέτησαν άλλες σκοπιμότητες για αυτό και η σκηνοθεσία. Ολα αυτά όμως βλάπτουν κυρίως τους πραγματικούς πρόσφυγες, που δεν χρειάζονται καθόλου τα fake news, ούτε όσους τους εκμεταλλεύονται για να κερδίζουν οι ίδιοι. Οποιος είναι με τους πρόσφυγες δεν μπορεί να είναι με όσους τους εκμεταλλεύονται ή τους χρησιμοποιούν για κέρδος ή άλλους σκοπούς. Η πραγματική αλληλεγγύη είναι ανιδιοτελής και σεμνή. Οπου υπάρχει ιδιοτέλεια, δεν υπάρχει αλληλεγγύη.


ΠΗΓΗ: https://www.nzz.ch/feuilleton/der-spiegel-fluechtlinge-evros-fake-news-ld.1721387?reduced=true
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.